ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
emreatl20
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 Ekim 2012 21:27
Toplam Mesaj:
78 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
emre atlamaz
Doğum Tarihi:
18 Haziran 1990
İl:
Kirklareli
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
I love this nba game
SON 10 MESAJI
astronot göz pamuklanması
Büyük ihtimal suyun kalitesinin bozulmsaından dolayı olmuştur diye tahmin ediyorum balığımı kaybettim zaten yinede sağol dostum
Büyük ihtimal suyun kalitesinin bozulmsaından dolayı olmuştur diye tahmin ediyorum balığımı kaybettim zaten yinede sağol dostum
Tavsiyeler için sağolun arkadaşlar ancak balığı kaybettik
Tavsiyeler için sağolun arkadaşlar ancak balığı kaybettik
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: gözde pamuklaşma
Akvaryum Kapasitesi (litre):
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Arkadaşlar akvaryumumda 2 adet astronot besliyorum ben okul sebebi ile başka bi şehirde yaşıyorum bayram tatili için eve geldiğimde astronotlarımdan birisinin gözünün pamuklandığını ve kör olduğunu gördüm hayvanın dengesi şaşmış durumda ama hala yem yemeye devam ediyo büyük bi iştahla bu saaten sonra benim ne yapmam gerekir balığıma yada o balığı akvaryumdan çıkarsammı diğer balığımada bulaşırmı acaba ?
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: gözde pamuklaşma
Akvaryum Kapasitesi (litre):
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Arkadaşlar akvaryumumda 2 adet astronot besliyorum ben okul sebebi ile başka bi şehirde yaşıyorum bayram tatili için eve geldiğimde astronotlarımdan birisinin gözünün pamuklandığını ve kör olduğunu gördüm hayvanın dengesi şaşmış durumda ama hala yem yemeye devam ediyo büyük bi iştahla bu saaten sonra benim ne yapmam gerekir balığıma yada o balığı akvaryumdan çıkarsammı diğer balığımada bulaşırmı acaba ?
kendi kendine devir daim yapan sump
[QUOTE=oscarus]Bu bir şehir efsanesidir.[/QUOTE]
[QUOTE=oscarus]Bu bir şehir efsanesidir.[/QUOTE]
Bencede abi :D ama bizi bu duruma getirenler utansın :D zaten kabarık elektirik faturalarımız vardı yetmezmiş gibi boru gibi zam da getirdiler elektiriğe sanırım petrolden sonra elektiriği de en pahalıya kullanan ülkeyiz şu anda bizde böyle garip gairp işlere yöneliyoruz mucitlik peşinde koşuyoruz :D
Arkadaşlar burda suyu yine kendi kuvveti dışarı çıkarıcak zaten şimdi fark ettim o ortadaki 2 çizgiyi yanlış çizmişim ben düzelticem onu yani demek isteidğim çakmaklardaki sisteme benzer bişy olucak o ortadaki 2 kısım sonuç olarak sumpun içine dolan su bi yerden dışarı çıkma ihtiyacı duyucak
emreatl20 2012-05-08 13:34:54
Arkadaşlar burda suyu yine kendi kuvveti dışarı çıkarıcak zaten şimdi fark ettim o ortadaki 2 çizgiyi yanlış çizmişim ben düzelticem onu yani demek isteidğim çakmaklardaki sisteme benzer bişy olucak o ortadaki 2 kısım sonuç olarak sumpun içine dolan su bi yerden dışarı çıkma ihtiyacı duyucak
bu arada aslında bende pek çalışacağına inanmıyorum ama denemekte istiyorum :D
Evet arkadaşlar kabarık gelen elektrik faturalarından sıkıldım artık bnunun içinde kendi kendine devir daim yapan sump yapmaya karar verdim ama tabi daha proje halinde deneme fırsatım olmadı çalışırmı çalışmazmı bilmiyorum bir de siz bakın bakalım fikrinizi alıyım
Evet arkadaşlar kabarık gelen elektrik faturalarından sıkıldım artık bnunun içinde kendi kendine devir daim yapan sump yapmaya karar verdim ama tabi daha proje halinde deneme fırsatım olmadı çalışırmı çalışmazmı bilmiyorum bir de siz bakın bakalım fikrinizi alıyım
çalışma prensibi şöyle
akvaryumun yan camına bir kesik açılır ve su seviyesi kesiğe uygun olarak ayarlanır sumpun girişinden başlayıp çıkışına kadar olan kısmını camla kaptırız ki su taşkını olmasın su sumpun içine doldukça bölmelerden geçip çıkışa doğru yönelecektir çıkışıda akvaryumun biraz üstünde tutarsak su akvaryuma düşmeden önce havalanmışta olur burda önemli olan kısım sumpa su girişini iyi ayarlamakta ki devir daim yapabilsin ilk seferde sumpun içine su dolunca akvaryum suyu azalacağındandevir daimi yapana kadar su eklemeye devam edilmeli girişle çıkış dengelendiğinde zaten sumpumuz çalışmaya başlıcaktır.
palyaço balığı
Ben şöyle düşünmüştüm akvaryumun yan tarafına bi kesik açıcaktım ve yine kesik açtığım yerin yan tarafına ayrı bir sump bölmesi yapıcaktım akvaryuma su doldurunca otomatik olarak zaten su sumpa dolucak ve sumpa ağzına kadar su dolduktan sorna akvaryuma yine geri boşalacak işte gerekli yerlere kapak ta yaptıkmı bu iş olur gibime geliyo :D
Ben şöyle düşünmüştüm akvaryumun yan tarafına bi kesik açıcaktım ve yine kesik açtığım yerin yan tarafına ayrı bir sump bölmesi yapıcaktım akvaryuma su doldurunca otomatik olarak zaten su sumpa dolucak ve sumpa ağzına kadar su dolduktan sorna akvaryuma yine geri boşalacak işte gerekli yerlere kapak ta yaptıkmı bu iş olur gibime geliyo :D
palyaço balığı
[QUOTE=kalsedon] Bence mevcut akvaryumunuza protein skimmerli şelale filtre taksanız sonra canlı kaya, tuz ve mercan kumu alsanız daha kolay olur psli şelale filtre 70 80 tl civarı olması lazım tuz ve kayada 50 tl tutsa balıksız hali 110 120 tl gibi birşey tutucak.[/QUOTE]
[QUOTE=kalsedon] Bence mevcut akvaryumunuza protein skimmerli şelale filtre taksanız sonra canlı kaya, tuz ve mercan kumu alsanız daha kolay olur psli şelale filtre 70 80 tl civarı olması lazım tuz ve kayada 50 tl tutsa balıksız hali 110 120 tl gibi birşey tutucak.[/QUOTE]
Aynen çok doğru söyledin kardeşim dediğin gibi yapsam dah mantıklı ve daha ucuza gelir bu iş zaten 2 tane palyaço eklicem sadece onlarında araştırdığım kadarıyla 1 tanesi 35 40 tl arası
palyaço balığı
İşte bu ya çok sağol dostum istediğim bilgiler bunlardı gerçekten çok sağol ama şuna karar verdim ben başka bir akvaryum yapıcam galiba yada satın alıcam 90 ila 100 litre arası bişy olsa bu akvaryum çok daha iyi olucak sanırım çünkü baksanıza deniz akvaryumunu kurmak baya zahmetli ve sabır bekleyen bir iş canlı doğuran tankımdan vaz geçmek yerine 2. bi akvaryum kurmak daha mantıklı sump filan da kemdim yaparım yandan sumplu olur bide bişy sorucam sana dostum acaba sumpu makinesiz çalıştırabilirmiyim böyle bi yöntem varmı acaba yani suyu kendi kendine devir daim yaptırabilirmiyim ? çünkü tek akvaryum bile elektirk fiyatını baya etkiliyo 2. akvaryum gelince bu daha da kabarık bi fatura demek :) vede bu ps den kastın nedir acaba ? protein skimmer mi ?
İşte bu ya çok sağol dostum istediğim bilgiler bunlardı gerçekten çok sağol ama şuna karar verdim ben başka bir akvaryum yapıcam galiba yada satın alıcam 90 ila 100 litre arası bişy olsa bu akvaryum çok daha iyi olucak sanırım çünkü baksanıza deniz akvaryumunu kurmak baya zahmetli ve sabır bekleyen bir iş canlı doğuran tankımdan vaz geçmek yerine 2. bi akvaryum kurmak daha mantıklı sump filan da kemdim yaparım yandan sumplu olur bide bişy sorucam sana dostum acaba sumpu makinesiz çalıştırabilirmiyim böyle bi yöntem varmı acaba yani suyu kendi kendine devir daim yaptırabilirmiyim ? çünkü tek akvaryum bile elektirk fiyatını baya etkiliyo 2. akvaryum gelince bu daha da kabarık bi fatura demek :) vede bu ps den kastın nedir acaba ? protein skimmer mi ?
SON MESAJLAR
- Karasal Bitkiler İçin Aydınlatma bendeniztayfun, 09:58
Aydınlatma - Katil Salyangoum Su Çizgisinden Ayrılmıyor scorpion26, 09:57
Yeni Üye Forumu - Tropheus Dişi Erkek sorgun, 09:51
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var KaanE, 09:27
Yosun - Bitkilerde Çürüme Yasin034, 09:06
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Elyaf Çok Pis Orhan76, 08:44
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek HOPPALA, 04:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Hangi Tür Karides Daha İyi MasterChief, 02:47
Omurgasızlar - Doğuma Daha Var Mı ? MasterChief, 02:44
Yeni Üye Forumu - Karideslerim Ölüyor Mu? MasterChief, 02:13
Omurgasızlar - Kurt Mu? Kayrabarlas, 02:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Ugf ( Under Gravel Filter ) Dıy - Kutu Filtre ezzalisi, 02:02
Filtre ve Sump Yapımı - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu MasterChief, 01:57
Akvaryum Tanıtımı - Japon Akvaryumu ahmetfiratozkaya, 01:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Doğurdu 6 Yavru BozKar, 01:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum Kum Ve Işık Seçimi ahmetfiratozkaya, 00:50
Bitki Akvaryumları Genel - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler Rabios, 00:38
Labirentliler - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin giyotyn, 00:30
Sazansıgiller - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 00:16
Hastalıklar ve İlaçlar - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 00:08
Akvaryum Tanıtımı - Akv Başkan çeto, 23:58
Akvaryum Tanıtımı - Kırık Akvaryum Tamiri draff10, 23:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Akvaryum barskels, 22:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 22:33
Bitki Akvaryumları Genel - İstilacıların Peşinde ahmetfiratozkaya, 22:22
Deniz Canlıları - Shallow Tank HarunYILDIRIM, 22:20
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum İçin Tavsiyeler ebt06, 22:14
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin MasterChief, 21:37
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? Ehtiyar, 21:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Kurtçuk MasterChief, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Balığı Çiftleştirme darkfreez, 20:49
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Planarya Mı? 24med11, 20:36
Yeni Üye Forumu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 20:23
Labirentliler Tanıtımı - Elyaf Kullanımı KaanE, 19:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Neritelerim Hareket Etmiyor Goldfish2000, 19:31
Omurgasızlar - Kuyruk Erimesi Helpmep89, 18:27
Yeni Üye Forumu - Anubias Yosun Problemi pltcooper, 17:14
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistesimde Kuyruk Kısma Berkayv, 17:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Akvaryumu tsp7, 16:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit Aguamentist, 15:45
Diğer Tatlı Su Canlıları - Moscow Blue Lepistes BywenzeL, 14:51
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran) BozKar, 14:43
Canlı Doğuranlar - Balığım Ne Yapmaya Çalışıyor ? MasterChief, 14:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 13:31
Canlı Doğuranlar - Betta Yumurta Mantarlaşması lKatarina, 13:09
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Gardneri (gardneri Killifish - Yıllık Balığı) onuribrahim, 13:00
Diğer Tatlı Su Canlıları - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su ÇaĞRı, 12:54
Omurgasızlar - Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak! hounddog, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - İç Filtre darkaura, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:13
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:13
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:13
- Salyangoz Fiyatına Xl Kongo Tetra!! paXua 10:03
- Tetra 300w Isıtıcı Ve Çeşitli Malzemeler diaslayt 09:52
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 09:52
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:37
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:37
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:37
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:37
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:37
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:37
- Malzeme propecia 09:25
- Set Akvaryum propecia 09:25
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 09:18
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 09:18
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 09:18
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 09:18
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 08:58
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 08:35
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:35
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:35
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:35
- Bio Sünger Brdk64 08:10
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:10
- Ryunkin, Orando, Ranchu EKAR 07:50
- Christmas Moss Ve Katil Salyangoz stopsound 07:49
- Filtre Malzemesi Ve Kum dark blue 07:36
- 12 Adet Damızlık Boy Katil Salyangoz dark blue 07:36
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 07:13
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 07:13
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 07:13
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 03:16
- Altın Kafa Melekler Tekin35 02:26
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 01:07
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 01:07
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 01:04
- Ücretsiz Ramshorn Salyangoz Hidro Dinamik 00:58
- Led Driver 36-48w ilh4n 00:43
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 00:43
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 00:43
- Komple Satılık Hazır Bitkili Dekor darkfreez 00:40
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:24
- Satılık Japon Akvaryumu CnBrtcn 00:20
- Satılık Akvaryum Malzemesi CnBrtcn 00:20
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 00:17
- Black Flame Wood cagdas_0606 00:08
- Profıl Akvaryum Altlıgı Masa ootkn 23:40
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 23:39
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 23:27
KULLANICILAR
- 36 Online Kullanıcı, 20 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.