Dip Çekimi
http://www.akvaryum.com/Forum/11_aylik_su(yepyeni_deneyler_4te)_k263316.asp?PID=1578209#1578209
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sizi tanımıyorum ve olayı kişiselleştirme gibi bir niyetim asla yok.Benim diğer yazılarıma bakarsanız tarafıma yanlış gelen durumlar dışında hiç bir konuda kişilelerle farklı tartışmalara girmedim bildiğim ve tecrübe ettiğim konular hakkında yorum yaptım.Ben sadece sizin dip çekimi konusunda verdiğiniz fikirlerin sonu olmadığını düşünüyorum.Bu benim kişişel fikrimdir.
[/QUOTE]
Anlayışınız için teşekkür ederim.
Ben de tıpkı sizin gibi tarafıma yanlış gelen bilgileri tartışıyorum. Yani sizden bir farkım yok. Fakat evde yaptığım ya da komşudan aldığım yarısı şehir efsanesinden ibaret bilgiler yerine bu tartışmalarımı bilimsel kanıtlara atıfta bulunarak yapmam mı sorun.
Bu konu gayet denenmiş ve fotoğraflarla gösterimde değerler ise 5-6 kez tekrarlandı.Zaten kimse herkes bunu yapsn demedi ki , ve hadi bugun dip çekimini bırakın kimse çekmesin de denmedi sadece belirli zaman aralıklarıyla dip çekimini azaltıp sonra çekmeyebilirsiniz çünkü sistem oturmaya başlıyor tarzıdna söylemler oldu.Tam okumadan lütfen yorum yapmayınız.
Öncelikle herkese selamlar 20 yılını doldurmak üzere olan bir akvaryum severim bu süreçte discus hariç(ama yakında mutlaka)beslemediğim balık türü kalmadı ilk akvaryumum 40 lt lik minik bir akvaryumdu bir ilk okul öğrencisi için 40 lt den çok bir okyanustu adeta o 40 lt de 100 lerce lepistes yavrusu aldım..neyse konuyu uzatmayayım cüce vatozdan çöpçüye japondan ciklete yavru alamadığım tür kalmadı şuan hali hazırda kullandığım ve şuan içinde japonlarmın ikamet ettiği 14 yıldır aktif olan 450 litrelik tankımı içindeki kum enson 3 yıl önce temizlendi desem umarım herkez nasıl oluyo der ama öyle dip çekimi şimdiye kadar hiç yapmadım ve açıkcası yapma gereğide duymadım ama şunu belirteyim akvaryumlarımda devamlı yoğun bitki mevcutdur.su tazeleme olayına gelince japon yavrularım hariç anaç tanklarımda 6 aydan önce %30 u geçmemek şartıyla su tazelediğimi bilmem inanın abartmıyorum tropikal akvaryumumun suyunu akvaryumumun yerini değişmek zorunda kalmasam tazelediğimi bilmem inanın tankınız belli bir hacmin üstünde olunca yemlemeyide hakkıyla yapınca dip çekimi vs. pek ihtiyaç duyacağınızı zannetmiyorum tabi bunun yanında filtreleme sistemininde önemi tartışılmaz , bunları kimseye doğrusun veya yalnışsın olarak yazmadım sadece yıllar içinde edindiğim tecrübeyi belki birilrine faydası olur diye paylaşmak istedim saygılarımla...... |
sercenk emiroğlu selam herkese ii paylaşımlar dilerim |
Bu konu gayet denenmiş ve fotoğraflarla gösterimde değerler ise 5-6 kez tekrarlandı.[/QUOTE]
Neyse fazla uzatmadan soruma geleceğim, bu konuyu ilk sayfadan itibaren okurken Refet beyin bu yazısı direk bana hitap ettiğinden bir anda tedirgin oldum. 120 lt akvaryumda yer yer 3 cm yer yer 10 cm ye kadar ince deniz kumu var ve akvaryumda sadece vatoz var. Benim şimdiye kadar bildiğim h2s kumun altındaki o2 siz bakteriler tarafından üretilir ve hava kabarcığı olarak akvaryumdan atılır şeklindeydi, suya h2s geçeceği hiç aklıma gelmemişti. Sadece vatoz beslediğim içinde tedirgin oldum. Bu konuyu açıklayabilirseniz sevinirim. Not: Akvaryumu kuralı 1 ay kadar oluyor. Acaba kumu inceltmelimiyim?
[QUOTE=bjkalley]Tartışma nitrat üzerine olunca ben de su değişimini ciddiye aldım. Dipteki tortular ise iyi şeyler tabi. Bakterilere çok iyi yardım ve yataklık ediyorlar.Göze pis gelmiyorsa alınmamalı, görünmeyen yerdekiler bırakılmalı ama tabi bunun da "ama"sı var, aşağıda belirteceğim. Balıklar, saldıkların amonyağın çok büyük oranını dışkı olarak değil solungaçtan doğrudan salarlar. Suyun dibindeki kaba pislikleri ana nitrat kaynağı olarak görmemek lazım. Zaten biz de asıl amonyağı (daha doğrusu amonyaktan çevirdiğimiz üreyi) idrarla sıvı şekilde atıyoruz. Balıklar da öyle atıyor, nitrat suçunu kaba pisliklerde aramamak lazım. Eğer kum karıştırıcı canlılarınız yeterli değilse yüksekliği fazla olan ve/veya çok ince kum kullanmayın. H2S salgılanır, kumun altını zehir kaplar, dip balıkları (makrakanta vatoz gibi) başta olmak üzere ölümler başlar. Üstteki ama burada :) Bu yüzden eğer kumunuzu karıştıran canlılar yoksa (minare salangozu gibi) ara ara dip çekmekte fayda var.
Saygılar,
[/QUOTE]
Günün değerleri: 0ppm nitrat
0 Nitrit
0 Amonyak
ph:6.4