ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CoryCory
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
797
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 54 Dakika önce
Toplam Mesaj:
958 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
120 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Altay Şahin
Doğum Tarihi:
13 Kasım 1990
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Altay Şahin

SON 10 MESAJI

Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre
Yüzey emici ve kule yok diye biliyorum ayrıca haznesi çok ufak. 75 litreye kadar yazıyor diye bu doğru demek değil ne yazikki firmaların yazdığı şeylerin büyük bölümü yalan ve pazarlama stratejisidir. Youtube da 10 larca video var filtre debisi yalanları üzerine. Fzn pro 400 biraz düşük model gibi. Hazne litreside inanılmaz dar ve ufak, petshopta bakmıştım içine 3 parmak kadar haznesi var. 700 çift kartuşlu ve kartuş altında alanıda var. Doğal olarak size bayağı büyük bir malzeme alanı sağlıyor. 75 Litre hiç ufak bir tank değil benim tavsiyem en az 1000 modeli olur fakat canlı yükü abartı olmayacak ise 700 de kurtaracaktır.
[QUOTE=vamos]
fzn 1500 ü kaç litrede kullanıyorsunuz hocam[/QUOTE]

100 cıvarı.
FZN pro 400 asla almayın. Diğer boylarda olan özellikleri yok min. 700 serisini alın. Yeriniz var ise 1000 de alınabilir tanka bağlı.
Bitkili Akvaryum Sıvı Gübre Kullanımı
Saniye ve damlanın önemi yok. Sizin kontrol cıhazınız checker. Benim tankımda 30 click sizin tankınızda 20 click sonuç aynı olabilir. Çok ufak hareketler arttırın açık yeşil görmeniz gerekiyor. Sarı olmadığı sürece sorun yaratmayacaktır. Gün gün kontrol ederek ilerleyin.[:iyi:]
Yeni Kurulum | [40x40x40] – Neon Tetra-karides
Elinize sağlık güzel bir kurulum olmuş. Maksimum co2 verimi için difüzör filtre çıkışının karşısındaki cepheye checker ise buna en uzak noktaya konulmalı. 40x tankta size çok sorun yaratmaz bu haliyle fakat söylediğim şekilde verim daha yüksek olur hemde tankın önünde baloncuk görmek zorunda kalmazssınız.
Bitkili Akvaryum Sıvı Gübre Kullanımı
Checkerın rengi çok koyu foto yüzünden öyle değil ise. Co2 yeterli değil demektir açık yeşil görmeniz gerekiyor. Kalan tavsiyeler yerinde. Su değişimini sık yapmanızı tavsiye ederim özellikle ilk 2 ay su değişimi çok önemlidir sonrasında yavaşlayabilir. diatom oluşmadıysa daha tank uykudadır. Diatom ile ilk canlılık genelde başlar sonrası hızlı gelir. Bu süreçte panik olmanıza gerek yok. Tanktaki ekipman konumlandırmasıda oldukça düzgün yapılmış. Su sıcaklığında ise 22c dereceyi geçmemenizi öneririm.
High Tech Akvaryuma Gübre Kullanımı
Eİ dosing uygulayacaksan Haftalık olarak tankında maximum 30 ppm NO3, 7ppm po4, 30ppm K , 1 ppm trace(microlar) olmalı. Dozlayacağın güne göre bölebilirsin rakamları. Ürünlerini bilmiyorum bu sebeple ürün üstünden yorum yapamam. Fakat içindekileri arkasında yazıyor ise hesabını kendin yapabilirsin. Lean method kullanacaksan Potasyum dısında bir gübre girmemen gerekiyor aktif taban kullandığın için 2. ayın sonunda önerilen dozun yarısı kadar girmeye başlayıp takip etmen, bitkilerde bir problem görene kadar ise dozu arttırmaman gerekiyor bu şekilde sürekli takip ile devam ediyorsun.

Ro suyu ne ile remineralize ediyorsan onunda mg değerine mutlaka bak. 5-10 ppm cıvarıda mg olması gerekiyor. CA ile ilgili sorun yaşayan bir tank hayatımda görmedim genelde trace içinde yeterli geliyor demekki fakat MG sorunu çok sık gördüğüm bir problem bu sebeple belirtmek istedim.
Co2 Sistem Kurulumu
En ideal nokta akıntı yönünün en uç noktasıdır baloncukların akıntı ile tekrar tank içine dağılması istenir. Örnek olarak size kendi çektiğim bir videoyu atayım görmeniz gereken durum bu.

https://www.youtube.com/shorts/EXVL4pFqaoI
Bitkili Akvaryumda Bulanıklık(sümüksü Beyazlık)
Verilen tavsiyelerin yarısı saçmalık diğer yarısı maddi kazanç güdüyor ve kapital propaganda. Su değişimi ile çözülür ve çözülmüş. Akvaryum kurulumunda çok olağan durumlar bunlar. Fakat ben eski tankınızdan su değişimi yapmanızı tavsiye etmem aşılama yapıldıktan sonra taze su ile su değişimi öneririm. Aşılama yapıldığı anda zaten kültür geçmiş olur. Sürekli eski tank suyundan eklemenizin faydası yok zararı daha çok olabilir. Kendi tank değerlerine alışkın biom yeni tankta şoklanıp sorun yaratabilir. Aşıladınız artık kendi haline bırakın sık sık taze su değişimi yapın kalanı zaman ve sabır. Güzel tankmış bu arada beğendim.[:iyi:]
Çözemediğim İpliksi Yosun
Aquasoil kullandığın tankta çok fazla gübre girişi ve az su değişimi yapıyorsun+ tank yeni sayılır. Su değişimi %50 haftada 1. Yada %30 2 kez. Yemlemeyide çok yapıyorsun gibi geldi ben 2 günde 1 kez yemliyorum balıklarımı. Attığın bütün yemi gerçekten yiyorlarmı çok az az mı veriyorsun ? Su değişimini aksatmadığın sürece sorunun çözülmesi gerekir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.