ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CoryCory
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
927
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Saat 7 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1059 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
176 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Altay Şahin
Doğum Tarihi:
13 Kasım 1990
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Altay Şahin

SON 10 MESAJI

Yeşil Sakal Yolsunu
Öyle bir kural yok ışıklar açılmadan co2 göstergeniz yeşil olmak zorunda. Bu durum ise sizin tankınıza özel bir durum yani rasgele bir saat kuralı ile belirlemek imkansız. Işıklar ile kapanmasında ise bir sorun yok hatta ben ışıklar kapanmadan 1 saat önce kesiyorum zira tanktaki co2 zten 1 saat götürüyor ışıklarda dimli olduğu için. İşin bu kısmı sizin deneme yanılma ile doğruyu bulacağınız kısım kimse bir tarif veremez.
Yeşil Sakal Yolsunu
Sabah 07 dimi doğru anlıyorum. O saatte bitkiler açılmış oluyorlar ise sorun yok ışıma sürenizi doğaya uygun tutarsanız çok faydasını görürsünüz ayrıca dimlediyseniz 8 saate kadar verebilirsiniz. Ben tüm aydınlatmalarımda simülasyon kullanıyorum. 11:30 da hafif açılmaya başlıyor 2 saat içerisinde tam seviyeye geliyor akşam yine 2 saat içinde azala azala 21:00 de kapanıyor. Yani tam güç ışığım sadece 5 saat aktif kalanında dimli şekilde ışık alıyorlar. Gübreyi çok düşürürseniz bu sefer farklı sorunlar ortaya çıkabilir tankı aç bırakmak iyi bir method fakat besin savaşı başlarsa bu sefer yorgun düşen bitkiler daha çok yosun yapar. Size yukarıda hesabını söylemiştim 2ml verin. Eğer fısfıs şişesini aldıysanız apt3 ün, 2 fıs yapacaksınız günlük(her fıs 1ml). 7. Gün ise %50 su değişimi. Tank tamamen oturup artık heryer bitki olduğunda ise bu su değişimi sürenizi uzatabilirsiniz. Ben 3 haftada yada ayda 1 yapıyorum mesela. Bu katkı ve su değişimi olayınızıda düzeltmeniz gerekiyor çeşme suyunu bence hiç kullanmayın en azından sorunlar geçene kadar, alt tarafı 1 kova su değiştireceksiniz taş çatlasın 30 dk lık iş sizi yoracağını sanmıyorum.[:iyi:]
66x56x33 Bitkili Akvaryum (destek)
Tankta Ben sorun görmüyorum tabanda biraz sorun var ama Tahminen eskiden kalma. Temizlik ekibiniz var zaten dediğim sistemde devam edin. Seachem advance tam olarak nedir bilmiyorum.Renkleriniz gayet iyi yeni sürgünler oldukça sağlıklı sadece budama zamanı gelince tankı doldurmaya devam edin çok fazla boş alan var. Bunun dışında rotala sıkışmadığı taktirde sağa sola yürür normaldir. Daha sık dikebilirsiniz.
Yeşil Sakal Yolsunu
Bence ışığı, gübresi, zamanlama periyodu ile alakalı sorunu var co2 sinde sorun olduğunu düşünmüyorum çünki açık yeşil olsada koyu yeşil olsada bitkiler fotosentez yapacak co2 yi buluyordur maviye dönük olsa ozaman endişe edilebilirdi. Attığı fotografta bitkileri çoktan uyku pozisyonuna geçmiş, verdiği gübre fazla aydınlatmasıda anormal güçlü o tank için çok alçak bir noktadan ciddi aydınlatma uyguluyor. Max ayarda red seçmiş. Ayrıca soruma cevap alamadım tankın fotoperiyodu ne zaman başlıyor tank gündüz uyanıyor siz akşam 6 saat ışık veriyorsanız o ışığın büyük bölümü sadece alg besliyor. Çünki fotografta rotalalar tamamen uyku modundalar. Ayrıca su kimyasındada sorun olabilir çünki türkiyede sular çok kireçli ve üstüne remineralizer ekliyor bence o iş tam çorbadır şu anda. Bence önce yukarıda yazdığım gibi sistemi tamamen nötr hale getirip ilerlemek gerekiyor hazır elinde remineral ve ro su varken bunu yapmamak büyük hata olur. Sistemdeki hatalı girdi sayısı azaldıkça sorun tespitimizde kolay hale gelir.
Yeşil Sakal Yolsunu
Kaç saat aydınlatma veriyorsunuz, Bitkiler çoktan kapanmış, APT3 2.5 ml girmeniz gerekiyor siz 3 ml giriyorsunuz kaldıki tankın yarısı boş yani 2ml fazla fazla yeterli. Işığınızda aşırı güçlü bu tank için açılış ve kapanışları dimlemenizi öneririm. En fazla 80 litre su alıyordur bu tank okadar bile olmayabilir hesabınızı ona göre yapın. Sadece ro su kullanırsanız eğer su değişimini haftalık %50 yapın her 40 litre suya 2 gr apt sky kullanmanız gerekiyor. Musluk suyunu ancak remineralizer ürününüz yoksa kullanmanız gerekiyor ikisini birlikte kullanmayın. Eğer ışığı dimlemeyi bilmiyorsanız onada yardım ederim.
Yeşil Sakal Yolsunu
Nixanın ürünlerini beğenmiyorum excell muadili ürünü ise asla işe yaramıyor bir arkadaşım 1 şişe kullandı 0 etki. Yerli markalardan remalgea reeflowers oldukça etkili bir ürün onun dışında apt nin excelli oldukça başarılı ve diğer ürünleri oldukça kötü olsada excelleri oldukça iyi olan crystal pro. Bunun dışında yosun sorununuzun cevabını tds, kh ve gh ta aramak oldukça anlamsız olur genelde yüksek ışık gübre ve co2 dengesi sorunudur bu. Bu tds işini kim başlattı bilmiyorum ama bence doğru bir tavsiye ve ölçüm methodu değil. Tahminen hydrponic sistemlerden baz alarak kurguladıkları bir yöntem. Benim tanklarımda kh neredeyse 0 yada ölçülemiyor. %100 ro kullanıyorum. TDS 60 cıvarı çıkıyor suyum 7ph nötr geliyor. Eğer apt sky kullanıyorsanız çeşme suyu kullanmayın tamamen ro su ile önerien miktarda karıştırıp tamamen onu kullanın çeşme suyunu tam bilemeyeceğiniz için onu remineralize etmek oldukça karışık bir yöntem olur ve mutlaka bir noktada birikmeye sebebiyet verir. APT3 iyi bir gübre bende bir tankımda kullanıyorum fakat canlı yükünüz fazla ise fosfatınız yüksek çıkıyordur çunki apt3 te fosfat yüksek, canlı yükü dolu bir tankta kullanıyorsanız eğer nitrat ve potasyum yetersiz seviyeye düşüyor fosfat birikiyor bunu 2 3 kere test ettim tahminen yosunun problemi bu. Bence tank hakkında daha çok bilgi ve fotograf paylasın bir bakalım çünki bende wrgb2 ve apt 3 kullanıyorum salondaki tankımda yardımcı olabilirim gibi geliyor.
Co2 checker ile bunu belirleyeceksiniz 1 saat önce 3 saat önce gibi tarifleri yok çünki her tank kendine özeldir tarif ile co2 tutturmak mümkün değildir. 24 saat co2 vermek yada doygunluk anında ışıkları aktive etmek 2 farklı yöntem bence doğrusu doygunluk anında ışıkları aktive etmek zira akşam bu bitkiler co2 tüketmiyor tam aksi o2 tüketiyor. Hemde tüp daha uzun süre dayanıyor. Fakat bunun ince ayarını yapmak pek kolay olmayabiliyor bazı hobiciler bu sebeple 7/24 veriyor.Bunada yine siz karar vermek zorundasınız. Selenoidli sistemim olmasa 7.24 verirdim selenoidim var ise neden kullanmayayım gibi bakabilirsinizde. Size kalmış.[:iyi:]
Saç Yosunu için En Hızlı Çözüm Nedir?
Kesinlikle doğru lowtech tanklarda aydınlatma en az bir akvaryum boyu yukarıdan geldiğinde yada çok dimlenebiliyorsa dimlenip difüze edildiğinde daha iyi sonuç veriyor. Ayrıca doğru bitki seçimide çok kritik rol oynuyor. Mesela moss var ise mosslar mutlaka bikilerin gölgelediği bölgelerde kullanılmalı anub buce gibi türler bol miktarda tercih edilmeli. Mümkün ise diğer bitkileri aç bırakacak bitkiler pek tercih edilmemeli tabiki tecrübeli bir hobici bu durumları kendi becerisi ile aşabilir fakat acemi biri için işler bir hayli zor olacaktır. Ayrıca ışık yansıyan bir şey mesela silis kumlu tanklarda hep çok yosun görürsünüz fakat siyah bazalt kumlu tanklar çok daha az yosun üretir düşününce herkes bana hak verecektir fakat kimse sebebini oturup düşünmez.
Sol cenabı ışık geçirmeyen bir paravan ile kapatmak bir miktar sorunu çözer fakat oda çok aydınlanıyor ise foto periyodu sadece geciktirir. Yani saat 2 de değilde 3 te açılırlar bu sefer en doğru çözüm kapatabildiğiniz kadar ışık almasını engelleyip foto periyodu geciktirip ışıklarınızı ise bu geciktirdiğiniz saat dilimine göre açmak olaktır. Zira benimde evimde tüm akvaryumlarım öğen 2 de başlar akşam 10 da kapanır. Çünki bitkilerimin uyanma saatine göre bu saat dilimi denk geliyor. Bazen biz onlara uymak zorundayız onlar bize değil.

En kısa sürede ise co2 işini çözmenizi tavsiye ederim şu aşamada zar atıyorsunuz çünki. Tabandaki bitkilerin halleride pek iyi durmuyor renklerini beğenmedim yaprak yapılarını beğenmedim uçlarında beni rahatsız eden bir görüntü var.[EDIT]CoryCory,2026-05-01 14:19:30[/EDIT]
Akvaryumda Yaprak Biti?
Bende ironi yapıyorum sen ciddiye aldın bro [:)))]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.