ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
IServeT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2010 23:57
Son Ziyaret:
27 Ocak 2021 19:52
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
servet cevni
Doğum Tarihi:
06 Kasım 1987
Yaş:
36
İl:
Burdur
Meslek:
Jeoloji mühendisliği Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

servet cevni
100*30*60 cm
2xMelek

SON 10 MESAJI

Filtrenin Su Kaçırması Normal Mi?iade Etmeli Miyim
Iade etmelisin 1m mesafede su kacirmamasi lazim
60x35x40 Bitkili akvaryum kurulum
[QUOTE=er261]Kumun altına serdiğiniz diyer kum bitkiler içinmidir[/QUOTE]

evet hocam iri taneli volkan kırığı diye akvaryumcularda rahatlıkla bulabildiğimiz bir kumdur. Geçtiğimiz gün bikaç bitkimi budama yapıp yerlerini değiştirmek için söktüğümde bizzat gördüğüm birşeyi de paylaşmak isterim sizinle. Bitkilerim üstteki hegen kuma tutunmamışlar fakat alttaki volkan kırığı kum tanelerinin içlerine bolca kök atmışlardı. Şöyle ki bitkiyi söktüğümde kökte hegen kumu olmamasına rağmen olduğu gibi volkan kırığı kaplıydı köklerin üstü kökü temizlemek için kesmem kopartmam gerekti bikaç yerde.

yoğunluktan bitkili resimleri henüz ekleyemedm en kısa zamanda ekleyeceğim
60x35x40 Bitkili akvaryum kurulum
Anıl09 ve burak.ö bey sehpa sağlamlığı pek dikkat etmediğimiz bir konuydu açıkçası o konuda da bir sağlamlaştırma yada sehpayı değiştirme gibi uygulamaya en kısa sürede gidelim çok haklısıınız.
60x35x40 Bitkili akvaryum kurulum
arkadaşlar bitkileri ekledik sistem low tech diye düşünürken gittikçe büyüdü şuan high tech akvaryuma dönüştü co2 tüpümüzü filan aldık regülatörün gelmesini bekliyoruz fotoğrafları çektim en kısa zamanda konunun devamı olarak eklemeye devam edeceğim iş güçten foruma ekleme vakti bulamadım henüz.

60x35x40 Bitkili akvaryum kurulum
Arka planı patlatma mermerden hallettik arakdaşlar yerine yerleştirdik. Filesinden ayırdığımız patlatma mermer tanelerini akvaryum silikonu vasıtasıyla tek tek köpüğe yapıştırdık kurumasını bekledikten sonra akvaryum arka camına da silikon sıkıp cama mazemeyi yapıştırdık.





Sonrasında tabana 200 ml kadar bitki torfu ekledik yıkanmış şekilde
torfun üzerine bikaç cm kalınlığında volkan kırığı
volkan kırığının üzerine siyah hegen bitki kumumuzu koyduk 
ön kısımlarda 4cm arka kısımlarda 10 cm kadar bir kalınlığı oldu toplam taban örtümüzün
sonrasında üzerine gnays taşlarımızı istediğimiz şekilde dizdik
zemin oyulmasın diye bir tabak vasıtasıyla suyumuzu akvaryuma doldurduk 
dış filtremizi çalıştırdık suyun berraklaşmasını bekliyoruz.


IServeT2015-01-25 21:47:33
60x35x40 Bitkili akvaryum kurulum
Mert ve Kerem bey teşekkür ediyorum öncelikle. 
söylediğiniz gibi melek kafama çok yatmamıştı fakat melek balıkları gerçekten çok güzel olduğundan bir umut atabilir miyim yada sadece melek atsam yine mi kurtarmaz diye düşünmüştüm. Melek olayını ciddi olarak düşüneceğim eğer melek atamayacağımdan emin olursam da zebra kırmızı danio atmayı düşünüyorum 10 adet yanlarına da tetrazon atsak uygun olur mu sizce? karidesten de vazgeçmemiş oluruz böylece. Misket gübrelerin de canlılara zararı olmayacağı konusunda üretici arkadaş garanti veriyor kendi evindeki akvaryumda da bu gübreleri kullandığını karides tankında da bulundurduğunu söyledi bana ona güvenerek misket gübre yaparsam yeterli olur diye düşünmüştüm. 
Mert bey ayrıca ışık öneriniz için teşekkür ediyorum size fakat Burdurda yaşadığım için koçtaş tarzı herhangi bir büyük marketimiz yok elektrikçileri gezerek bulmaya çalışıyoruz not aldım dediğiniz değerleri onlara en yakın florasanlardan bulmaya çalışacağım yada çubuk ampul dediğimiz ampullerden.

dip not: java yosunları vs anubiasları giriş seviyesi için en dayanıklı olabilecek bitkiler olduğu ayrıca fazla ilgi istemediği için seçmiştik akvaryum küçük olduğu için kalabalık çeşitte balık ve bitki yerine daha sade az bitki ve balıkla sağlıklı bir ortam yaratmayı düşünüyorum. Bulunmasının kolay olması da önemli canlı bakımından.

düzeltme notu : isim düzeltmesi :) uyarınız için tekrar teşekkür ediyorum Mert bey
IServeT2014-12-20 18:21:35
60x35x40 Bitkili akvaryum kurulum
İyi akşamlar arkadaşlar.
Elimizde akvaryum için uygun dolap bulunması sebebiyle uzun süredir bıraktığım hobiye arkadaşıma akvaryum yapma amaçlı geri dönüş yaptım. Akvaryumu sıfırdan kuracağız elimizde dolap harici hiçbir materyalimiz bulunmamaktadır. Ufak ufak kurulum süreçleri hakkında resimli bilgiler vermek istedik hem yeni kurulum yapacak arkadaşlara yardımı dokunacak bir konu olsun hem de eleştirilerinizle bizim sistemimizi ileri taşıyacak estetik kazandıracak bir konu olsun istedik.

Öncelikle

Akvaryum: 60*35*40 ebatlarında olacak (80 litre)
Dış filtre: Atman 3336 modelini fiyat performans açısından tercih edip siparişini verdik.
Taban: 5 kg volkan kırığı kum (en alta), 13 kg siyah bitki kumu, Bitki torfu kullanıldı 2 avuç kadar
Işıklandırma: 36 gücünde ışıklandırma düşünüyorum armatürü kendimiz yapıyoruz yine sıfırdan yapımı bittiğinde netleştikçe ekleyeceğim.

Bitkiler: Çınar, Gül ve taban için Marsilea Hirshuta kullanıldı. Vakit geçtikçe bitkileri değiştireceğiz ilk etap için bakımı kolay bitkileri kullanmak hüsran yaşamaktan iyidir diye düşündük.

Canlılar: şimdilik problem yaşamak için 6 adet  Red Zebra Danio, 6 adet neon tetra, 4 adet lepistes attık
konudaki arakdaşlarımın önerileri sonucu melekten filan vazgeçtik. (düzeltme)

Bütçemiz kısıtlı olduğu için ufak maliyetsiz çözümler üretme çabasındayız örnek vermek gerekirse armatürü balkon korkuluğundan yaptık, armatür askılarını da sıvı iletim borusu kullanarak yaptık, resimleri attığımda daha net kafanızda canlanacağını düşünüyorum. 
Eleştirilerinize açığım mümkün oldukça çok eleştiri yapmanız dileğimle, şimdiden ilgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum


10/03/2015


bitkiler biraz oturup bir hafta geçtikten sonra balıklarımızı ekledik


bitkileri ekledikten 15 gün sonrası 


sabırsız olduğumuz için tüplü co2 sistemini kurana kadar idare etsin diye mayalı co2 sistem kurduk yavaş yavaş low techten high teche de geçiş yapmaya başladık :) Difizörümüzü de serum setinden kendimiz yaptık yapım hakkında bilgi isteyen arkaraşlar özel mesaj yoluyla ulaşabilirler. şimdilik sorunsuz devam ediyoruz.




gelişmeleri eklemeye devam edeceğim arkadaşlar
IServeT2015-03-16 20:39:36
fluvial 205 mi dolphin c-1000 mi?
Arkadaşlar 200 litre akvaryuma dış filtre almayı düşünüyorm fluvial 205 yada dolphin c-1000 alıcam
dış filtrelerin biraz fazla güçlü olduğunu biliyorm ama çok sorun olmaz diye düşünüyorm güçlü olması debi açısından iyi olur sanırım. iki model arasında kaldım kullanan arkadaşlarm varsa bi fikrini söylerse sevinirim
Tür Tavsiyesi
360lt gibi bi kapasitesi var akvaryumun ekipmanınız da var muhtemelen ilk deneyiminiz olmuyacak. Tropheus türlerinden önerebilirim size kendi zevkimce. sizin göz zevkiniz önemli burda esas olarak bana sorarsanız. IServeT2012-10-16 20:59:57
tür tavsiyesi
Enes bey agresif olup olmaması sorun değl akvaryum boyutuna uygun olsun göze hitap etsin yeterli olur benim için

Alkım bey teşekkürler değerli fikirleriniz için

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.