ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emirhan54
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mayıs 2010 04:15
Son Ziyaret:
06 Nisan 2013 00:00
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emirhan Sarioz
Doğum Tarihi:
08 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Sakarya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emirhan Sarioz

SON 10 MESAJI

Balık Havuzu Projesi
Furkan bey fikriniz için teşekkür ederim. Betonarme sistemde 9,4 t Liner sistemde ise yaklasık 12 t luk bir su gelicek. Küçük birşey düşünmüyorum. Çok abartıda istemiyorum. Dediğiniz gibi araştırmaya devam :) Kazma işini durdurdum belim koptu desem yeridir :) bugunde liner malzeme bulamadıgımdan bihayli canım sıkıldı. İnş sizlerden daha sağlıklı alternatif çözümler gelicektir. Bende araştırmaya devam ediyim.

Hayırlı aksamlar dilerim.
Kendi Yapımım DIY Dış Filitre
Merhaba Furkan Bey. 

Çalışmanızı inceledim. Malzemeler bölümünde kullandığınız motoru yazmayı unuttunuz sanırım. Birde kısa bilgi olarak saatte kaç lt yi çevirip temizlediğini yazabilirseniz daha ayrıntılı olur kanaatindeyim. Uğraşmışsınız elinize sağlık. 

Hayırlı akşamlar dilerim.
Balık Havuzu Projesi
Bugun yeteri kadar dolaşacak vaktım oldu. Havuz yerine gölet yapmaya karar verdim. bahcenin sınırına yaslıcagımdan yükseklik yerine çit ile bölümü ayırmayı hem maliyeti az hemde daha kolay buldum. 

Bugun bir kac yeri dolasırken liner malzeme bulamadım. ve öneriler arasından bir tanesini sizlerle paylasmak istedim. Maliyet olarak cok daha uygun ama deneyen varmı yada olumlu sonuc alınabilirmi. Peyzaj cı bir arkadasımdan sert strafor ile göletin taban ve yan bölümünü 2 katla kaplayıp üstüne kalın noylon sermemi söyledi. Bir başkası ile straforların üstüne iki kattan bıranda at ebedi birşey olmaz dendi. Maliyetler ikisindede cok düşük. herhangi bir sorun ile karsılasılırmı ileride benim merak ettiğim o.

İsmet bey binevi sizin dediğinize geldim. Gölet yapmak son kararım. diğer türlü ugrasmaya gerek yok sizinde dediğiniz gibi daha mantıklı. İlginiz için teşekkür ediyorum. 
Balık Havuzu Projesi
Gökhan bey merhaba. Öncelikle öneriniz için teşekkür ederim. Duvar örmek aklıma yattı. Bunu bende halledebilirim. Gazbeton , yığma tuğla yada boşluksuz tuğla ile dediğiniz gibi yapılabilir. Benim endişem düşey yüklerde sorun cıkartmayan duvar (belli bir yüke kadar) yatay kuvvetler altında açılma yaparmı? Bu konuda emin olabilirsem sizin söylediğiniz gibi yapıma baslıyabilirim. tabiki duvarda cam bölmelerin geleceği yerler en zayıf halka olacaktır. Bunun içinde bir yol düşünmemiz gerekecektir.
Balık Havuzu Projesi
Arkadaşlar 250 m2 lik arka bahçem var ve değerlendirmek istedim. Ön bahçemdeki havuzu yıktığıma pişman olunca 2 gündür cıkıp otlarını vs temizledim ve kendime havuz yapabilecek yeri gözüme kestirdim. Betonarme mimari projesini cıkarttım. Fakat fiyatının aşırı gelmesi sonucunda hevesim kırıldı derken Erol beyin havuzunu ve birkaç arkadaşımın havuz çalışmalarını inceledim. Öncelikle hazırladığım projeyi yayınlamak istiyorum. Hesaplamalarınıda altına vericem. 



Bu projedeki havuz için hesaplamalar : 

8 m3 Kazı
36,16 m2 kalıp
4,9 m3 Beton
29,32 m2 İç kaplama
13,68 m2 Dış kaplama
2,76 m2 Duvar üstü kaplama
4 Adet 108*74h 10mm Cam
+ Demir maliyeti. Demir hesabını fiyatın cok gelmesi sonucunda hesaplamadım.


Bazı arkadaşlar sadece kazıp branda gibi bir malzeme ile toprağın üstüne su oturtarak yapıyorlar. 

Benimde burada sizlere danışmak istediğim bu. 

Kazıdan sonra yukarıya doğru +90 lık bir yükseklik oluşacak. Bu yükseklikteki suyu nasıl tutabilirim ? Betonarme sistemde herhangi bir sorun olmuyorken toprak üstü +90 lık bölümü nasıl yapmam uygun olur? Bana bu konuda yardımcı olursanız yakın zamanda kazıya başlamayı düşünüyorum. 

Ahşap malzemeden etrafını dönsem ne kadar dayanıklı olur ? Herhangi bir kayma söz konusu olurmu? Yukarıdaki projeye sadık kalarak betonarme yapmadan sadece +90 ı nasıl çıkabilirim ? Camları nasıl oturtabilirim ? 



Not : +90 da ısrar etmemin sebebi küçük yegenlerim var. Bir tanesi daha yeni yeni yürüyor. o yüzden kesinlikle yere sıfır yapmak istemiyorum. Heleki 1,6+ yükseklikte.


Yerleşeceği alanın fotosunuda koyuyorum. ( Kusura bakmayın temizlemeden önceki resim var elimde )




Şimdiden hepinize teşekkür ederim. 
balik havuzu
Tasarımınız ve sisteminiz cok hoşuma gitti. Eline sağlık cok güzel bir çalışma olmuş. Betonarme sistem üzerinde çalışmaktayım. Maliyet cok yüksek cıktıgından alternatif sistemlere bakıyorum. En kısa zamanda konu acıp çizimlerimi ve bahcemde kurmak istediğim bölümü paylaşacagım. Bilgileriniz ile aydınlatırsanız cok sevinirim.
30 Litre için ısıtıcı gereklimidir?

Balıklarınız için ısıtıcı sart değil.  Fakat yavru almak istiyorsanız ısıyı sabit ve 28 derecede tutmanız gerekicektir. Japon balıkları için ısıtıcı gerekli değildir. Soguk sudada yasayabilirler.

Dip Çekimi Hakkında Bilgi!

Melih bey 35lt lik bir tanktada dip cekimi yapabilirsiniz. Kumun arasına girmiş pislikleri rahatca cekebilirsiniz. Fakat cok hızlı olmanız lazım.

Korhan beyin Resimli olarak gösterdiği dip cekim malzemesi işinizi rahatlıkla görebilir. Daha ilerisini almanız sadece kesenize zararlı olucaktır. Korhan Beyin resmindeki dip cekim malzemesi 4-5tl dir. Rahatca bulabilirsiniz. Hortumunu biraz nazik bir sekilde kullanırsanız (kırmazsanız) Uzun bir süre sizi rahat rahat idare edicektir. Acılma yırtılma yada su kacıran yerlerini japon yapıstırıcı ile yapıstırırsanız yenisini almak zorundada kalmazsınız.

Saygılarımla..
Yeni akvaryumum taşlardan dolayı bulandı
Akvaryumunuzun tasını yıkamadan atmanız denildiği gibi hata. Eminimki birdaha böle birsey yapmıcaksınızdır. Taslarınızı 1 gece kaya tuzu eklenmiş sıcak suda bekletiniz. ertesi günü bu tasları iyice yıkayınız. siz istediğiniz kadar yıkayınız akvaryuma koydugunuzda ister istemez bulanmalar olucaktır. Akvaryumunuzun oturması yukarıda bir arkadasım yazmıs 1 hafta hatta gecebilirde. ama suyunuzun durulması 2-3 günde olabilir. içine bakteri kültürü atınız. 1 hafta 10 güne suyunuz tamamen oturmus olur. haftada bir 1/3 oranında su değiştiriniz. Değiştirdiğiniz suyun dinlendirilmiş su olmasına özen gösteriniz. Sıcaklıgı akvaryuma yakın bir sıcaklık yapabilmek için değiştiriceğiniz suyu akvaryumun üstüne bir gece öncesinden koyarsanız su değişimden kaynaklı sıcaklık değişimini engellemiş olursunuz. bu sayede balıklarınız soguk sıcak farkından dolayı carpılmaz ve hasta olmazlar. (beyaz benek) akvaryumunuzun sıcaklıgını sabit tutmaya calısınız. Aldıgınız balıkların özelliklerine göreye ısıyı ayarlayınız. (26-28) Balıklarınızın türüne uygun kaliteli yemleri kullanınız. Herzaman akvaryumunuza lazım olabilecek beyaz benek,mantar gibi hastalıkların ilaclarını bulundurunuz. Balıklarınızı düzenli olarak tüketebilecekleri miktarda yemlerle besleyiniz.

Bunları yaptıgınız müddetce ve sisteminize kendinizi adapte ettiğiniz müddetce hiç bir sıkıntı yasamadan balıklarınızı seyredebilir onlarla mutlu olabilirsiniz.

İyi seyirler dilerim.
200lt Akvaryum,balıklar,dekor vs Bakarsan

Öncelikle hayırlı olsun.

Akvaryum ve malzemeler için biraz bilgi vermek istiyorum. 200lt lik bir akvaryumu :100-40-50h lık ölcülerle sağlayabilirsiniz. Yada benim size bir tavsiyem 120-40-55h 264lt lik bir akvaryum. 64 lt farkınız olucaktır ama 20 cm boy gercekten bazen cok iyi olabiliyor. Ben Sakaryalıyım buradaki fiyarlar üzerinden bilgi vermeye calısıcagım size. 100-40-50h (200lt) akvaryumu 130tl ye alabilirsiniz. 120*40*55h (264lt) ben aldım fiyatı 155 tl. Yaptırmak isterseniz fiyatlar dahada aşağıda olucaktır. Akvaryumu her camcı yapamaz. Yapan kişilere ise hem alttan hem üstten kusak atılacagını hatrlatırsanız iyi olur. silikonları akvaryum silikonu kullanılmalı yada normal silikon kullanılmıs ise cok iyi temizlenmelidir. (tuzlu suda bekletilmesi gibi) Dıs cercevesi ise mt si 4tl den baslayıp 45tl ye kadar gidebilmektedir. bunu orada bulunan akvaryumcular ile görüşmenizi tavsiye ederim. fiyatlar cok oynak olabiliyor.

Filitre olarak dıs filitre öneririm. 200lt lik bir akvaryum için Atman f2-Atmanf3 olabilir. Atmanf2:135tl-Atmanf3:145-150tl. Benim size önerim ise biraz paranıza kıyıp iyi bir filitre almanızdır. Atman f2 400lt- Atmanf3 800lt-Atmanf4 ise 1000lt saatte su pompalamktadır. Atman f4 fiyatı ise 170tl civarındadır.

Isıtıcı olarak 100w belki isinizi görebilir ama kıs aylarında zorlanmamanız için 200w ısıtıcı öneririm. Alıcagınız ısıtıcıyla sorun yasayabilceğinizi düşünerek size Atman200w ısıtıcıyı öneririm. 25tl fiyatıdır. Normalde alacagınız ısıtıcı ise size 15 tl den aşagıya gelmemektedir.

Kumlarda ise size önerebileceğim cichlid balıkları için midye kırığıdır. 1 paket midye kırıgı işinizi rahat rahat görecektir. fiyatı 30 tl dir. yanlıs hatrlamıyorsam ya 25 kg yada 35 kg olması lazım. burada yanlısım olabilir. Yarın birgün denize gecebilirim yada ben cok güzel bir görüntü istiyorum derseniz size mercan kumunu öneririm. Mercan kumundan 1 paket işinizi rahatca görecektir. 1 paket 25 kg gelmektedir. fiyatı 70tl dir.

Kaya-Mercan kaya size tavsiyem cevrenizde bir peyaj şirketi varsa yada yazanesi varsa oraya gidip istediğiniz kadar tası bedavaya alabilirsiniz. yada dere kenarlarında secerek begenerek alıp akvaryumunuza koyabilirsiniz. akvaryumcularda cok iyi paralara satılmaktadır. tavsiyem kendinizin bulmasıdır. Akvaryumculardan almanız size pahalıya patlayacaktır. Mercan ise canlı mercan tatlı suda olmamaktadır. fakat dekor olarak ölü mercan koyabilirsiniz. Akvaryumcularda satılmaktadır. 5-10tl arasındadır.

Fiyat aralıgı yapmak gerekirse Sakarya şartlarında:
Akvaryum = 100*40*50h (2oolt) = 130tl
Dıs Filitre = Atmanf2 = 135tl
Isıtıcı = 15tl
Kum = Midye kırıgı = 30tl
Kaya-Mercan = Kendinizin dogadan bulması en iyisi.

Akvaryumunuzun en düşük fiyatı balıksız, ilaçsız ve yemsiz : 310 tl

Akvaryum = 120*40*55h (264lt) = 155tl
Dıs filitre = Atman f4 = 170tl
Isıtıcı = Atman200w = 25tl
Kum = Mercan kumu = 70tl
Kaya-Mercan = Kendinizin dogadan bulması en iyisi.

Akvaryumunuzun orta fiyatı balıksız, ilaçsız ve yemsiz : 420tl


Bu zevk ve bütce meselesi. Siz ne kadar ileri gitmek isterseniz o kadar ileri gidebilirsiniz. Benim size tavsiyem akvaryumunuzu hazır almanız. 200lt lik bir tankta edeceğiniz kar en fazla 25-30 tl olucaktır. citalarını dısarıdan almaya kalktıgınız zaman ise malesez kücük akvaryumlarda satılanlardan daha fazlaya malolmaktadır.

yukarıdaki fiyarlara 1kg lık cichlid yemi 20tl. sizi 6 ay rahatca götürücektir. su anda markasını hatrlayamıyorum ama ortalama bir fiyar söyledim size. İlaçlarınız Azoo dan çrnek vermem gerekirse suyu hazırlayabilmeniz için bakteri kültürü almanız gerekicektir. Almısken biraz büyük bir tüp alırsanız ileride rahat edersiniz. Son kullanma terihine bakmanızı siddetle tabsiye ederim. Ona vericeğiniz para ise 20tl dir. İlac ve yemi 40 tl ye bitirebilirsiniz. Fakat balık meselesi tamamen sizin zevkinize kalmıs. Snow bakıcaksınız tek bakmanızı tavsiye ederim. yada portakallarlada bakabilirsiniz. boylarına göre değişmektedir. 3 tl den 20 tl ye kadar cıkmaktadır.

Dediğim gibi sizin ayırdıgınız bütceye bağlı hersey. Benim söyleyebileceklerim bu kadar. Eğerki akvaryumu illa ben yaptırıcam derseniz mutlaka akvaryum yapımını cok iyi bilen bir arkadasımız vardır forumda. baslıkları takip ederseniz rahatca bulabilirsiniz.

Simdiden hayırlı olsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.