ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emrah.Tr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2010 19:58
Son Ziyaret:
30 Mayıs 2010 19:47
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah Yıldırım
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emrah YILDIRIM

SON 10 MESAJI

SIKILDIM ARTIK
[QUOTE=azat3838]

Suyun iyice oturması demek bakteri kültürü oluşması demektir. Ayrıca suyunuzu biraz yumuşatmanız gerekiyor çünkü kayseririnin su sertliği (ph) 8 civarında buda canlı doğuranlar ve tetralar için yüksek bir değer. Ayrıca son 2 aydır suya kullanılan klor oranıda artmış durumda...

[/QUOTE]

Bunu açıkcası kayseride olmama rağmen pek fark etmedim.Peki ph için ne yapabilirim sizce.
Discusa Çilek
Çileği bende platilere atsam acaba yerler mi ? onlar için iyi olur mu sizce ?
SIKILDIM ARTIK
[QUOTE=azat3838]Fotoğraf ekleyebilirmisiniz, balıklarda ne gibi belirtiler var?[/QUOTE]

Açıkçası balıklarda herhangi bir belirti görmüyorum.Yani sağlıklı görünüyorlar bilmiyorum herhangi bir değişiklik sezilmiyor.
SIKILDIM ARTIK
[QUOTE=greatberfu]Bence herşeyi çıkarın balıkları 2-3 günlüğüne bir yere emanet edin.Kumları felan iyice bir yıkayın.En önemlisi plastik bitkiyi çıkarın suyu bozar ve görünüş olarak güzel olmaz.Canlı bitki öneririm.Akvaryum suyunu tamamen boşaltın.Sonra tekrar yeni su doldurup akvaryumu 2-3 veya garanti olsun diyorsan 4 gün boş bekletin.Tabi bu sırada Filtre ve ısıtıcı çalışsın.Bakteri oluşumu ve suyun oturması için böyle yapmanız uygun olabilir.Dışardan kimyasal katmayın.Birde Akvaryum tuzu ekleyin.3-4 gün sonra balıkları alıştırarak tekrar akvaryuma salınız. [/QUOTE]

Sera aquatan suyun oturması işini görmezmi? Bitkiyi çıkarıcam.Benimde niyetim java moss almakta.Akvaryum tuzu ayrı olarak mı satılıyor akvaryumcularda ?
SIKILDIM ARTIK
[QUOTE=greatberfu]Bence akvaryuma bir müddet balık almayınız.20 Litre ufak bir akvaryum o yüzden biraz daha büyük akvaryum alma imkanınız varsa hiç durmadan alın.Akvaryum suyunu dinlenmiş su ile mi değiştiriyordunuz ? Akvaryumda ısıtıcı varmı ? Su ısısı kaç derece ? Akvaryum içinde bitki veya plastik süsler varmı ? Akvaryumda su değişimini kaç günde ve ne kadar değiştiriyorsunuz ? Akvaryum tuzu kullandınız mı ? Bu soruların cevabını verirsen çözüm yolu bulabiliriz.
[/QUOTE]
Isıtıcı var.27 derecede.Plastik bitki var.Akvaryum suyunu genelde kirlendiğinde değiştiriyorum.Ama son zamanlarda bilerek değiştirmedim.Pazartesi bi kısmını değiştirdim.Bu akşam suyu değiştirmeye niyetim var çünkü motor yeterince işlev görmüyor.Bir motorum daha var biraz büyük akvaryuma göre akımı güçlü şelalesiz.Onun başını biraz çevirip cama vereyim diyorum.

Akvaryum tuzu kullanmadım.Bi ara ilk zamanlarda yemek tuzu kullanmıştım acemilikten Big%20smile bi kaçı ondan öldü kabul ediyorum.Ama diğerleri için hiç bir fikrim yok.Suyu taze koyuyorum bir süre ısıtıcı ve motor çalışıyor sonra balıkları ekliyorum normalde.
SIKILDIM ARTIK
Merhaba arkadaşlar.

Konu başlığının böyle olması doğrumu kural açısından bilmiyorum ama artık sıkıldım cidden.Akvaryumda adeta tür olarak öldürmediğim kalmadı.Yavru black tetra ve tetrazon lar vardı akvaryumumda.Her 2 günde bir 1 er 2 şer ölüyor.Sonra 6 tane daha platy aldım.Sayıları azalmıştı tetra türlerinin çünkü.Bu sabah kalktım 4 balık daha ölmüş.3 tane tetra türlerinden 1 tane platy.Sadece 5 tane platy kaldı.Sudandır diye Sera aquatan aldım pazartesi ekledim.Gene değişen yok.Sürekli balıklarım ölüyor.İlk başladığımda da böyleydi.Hacim küçük olmasına rağmen arkadaşımın tavsiyesi üzerine en dayanıklılardan dedikleri zebralardan attım sadece bi ara onlarda gitti.2 dişi zebra bir erkek vardı.Dişi hem erkeği hemde diğer dişiyi öldürmüştü.Sonra onu verdim tropikale döndüm geri ama hala ölmeler devam ediyor.Üstelik sebebi bulamıyorum.Bir seferde hepsi ölse tamam aşşağı yukarı hep aynı günlerde balıklarım ölüyor.Harcadığım parayı zaten saymıyorum.Şubattan bu yana tek sağlam balığım Vatoz.Korkarım 5 platy de ölücek.Lütfen yardımcı olun.


Akvaryum Kapasitesi (litre):20

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Platy

Filitrasyon:Şelaleli Motor(Şelale aparatını çıkarttım.Musluktan akar gibi doğal görünüm)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Sera aquatan

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :En son Pazartesi günü suyun bir kısmını değiştirdim sadece.

bahtiyar2010-04-21 18:10:06
Kasakalawe yavruları geldi.(yeni resimler)
Tebrik ederim hayırlı olsun.Benim de istediğim böyle bir akvaryum.

Bunun gibi bir akvaryum nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz ? Bitkiler canlımı.O taşları ve kumu nerden bulabilirim.Teşekkürler.
20 Lt tür tavsiyesi.
Tek türe döneyim diyorum ay moliye ya da kılıç kuyruğa.

Sizce hangisini beslemeliyim.
20 Lt tür tavsiyesi.
Merhaba arkadaşlar.

Benim 50*20*20 boyutlarında 20 lt lik bir akvaryumum var.İçinde platy,kılıç,melek,vatoz ve bir tane moli kaldı.Yaklaşık olarak haftada bir iki tane balığım öldü.Değiştirmek istiyorum balıklarımı.Tür olarak ne önerirsiniz bu boyutlardaki bir akvaryuma.
Balon Moli Yavrusu
Benimde bir balon moli var arkadaşa verdim yavrulayacak diye.Çünkü o bu konulardan iyi anlar ama nerdeyse 1 ay olacak ama hala yavrulamadı.Anlamadık gitti gerçekten.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.