ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tainstven
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2010 20:32
Son Ziyaret:
15 Haziran 2011 23:42
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burhan YILMAZ
Doğum Tarihi:
27 Haziran 1983
Yaş:
40
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burhan YILMAZ

SON 10 MESAJI

tropheus duboisi nin yumurtalarini yemesi?

Evet erkek baya bi baskin ama herhangi bir problemi oldugunu sanmiyorum acaba varmi? 1 2 ay daha takip edeyim ondan sonra yine durum deismezse artik yapabilcegim birsey yok mecburen tur deisimine gidecegim.

Saygilar.
tropheus duboisi nin yumurtalarini yemesi?
[QUOTE=bLah] Sorununuz ile ne kadar ilgili bilemiyorum ama dikkatimi çekti nacizane görüşümü belirteyim istedim; ışık sisteminizi bu şekilde kullanarak bence hata yapıyorsunuz bu sistem yerine bir zamanlayıcı (timer) alıp hava kararmaya başladığında ışık sisteminizi çalıştırıp, gece 10 - 11 gibi (zevkinize kalmış) ışık sisteminizin kapanmasını sağlayacak şekilde ayarlarsanız daha doğru olur. Böylelikle balıklarınız tam karanlıkta uyurlar daha sağlıklı yaşarlar bu konuyla ilgili Onur ŞAHİN beyin bir makalesi var okumanızı tavsiye ederim.
[QUOTE=Tainstven]
 
Isik sistemi sensorlu aksam oldugu zaman otomatik devreye giriyor, sabah oldugu zamanda otomatik kapanir ama malesef yinede 1 senedir yavru sahibi olamadim.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
 
Merhaba Serdar Bey.
 
Isik sistemini siz yorum yazmadan once deistirdim dediginiz gibi manuel olarak ayarladim letli sistem kurulumu yaptim suan oyle kullaniyorum. saat 7 de calistirip gece 12 de kapatiyorum bakalim bir faydasi olcakmi bekliyecegim bu konuyu yazdigim gunden itibaren 3 disi yumurta aldi malesef onlarda olmadi :( biraz daha bekliyecegim artik yine olmazsa tur degisimine mecburen gitmek zorundayim. Tavsiyeniz icin Tesekkur ederim.
 
Saygilar.


[QUOTE=zeus1981]Ben bişey sormak istiyorum dişiler tamamda erkek olmayabilirmi tankta?Belki dişiler yumurtlayıp dölsüz olduğundan atıyorlardır.Hiç çiftleşmeye şahid oldunuzmu?[/QUOTE]
 
%200 1 Erkek  4 Disi Hem ciftlesme hemde yumurtlarken izledigim oldu kamera goruntuleri var pc de ama malesef cozunurluk olarak yuksek kalitede ve GB olarak buyuk oldugu icin yukleme yapamiyorum.
tropheus duboisi nin yumurtalarini yemesi?
[QUOTE=hanfur][QUOTE=Tainstven]
Kesinlikle elde surmuyorum, baliklarin yumurtalarini yuttugunu yem yemelerinden anliyorum.
[/QUOTE]
Burhan Bey Tropheuslar yumurta aldıklarında ilk 3 günde ağızları daha şişkindir ve ağızlarında yumurta olmalarına rağmen yemde yerler bu sizi yanıltmasın.Gün geçtikçe gerek yumurtaları geriye çektiklerinden gerekse eleme yaptıklarından dolayı ağızlarındaki şişlikler azalır.
[/QUOTE]
 
Hanfur Bey.
 
Dediklerinize katiliyorum ama yem yemesi beni yaniltmiyor cogu balik azinda yumurta varken yem yiyor ama 1 hafta sonra yeniden erkekle eslesme donemine giriyor ve yumurtladigi gunden 3 hafta sonra yeniden yumurta aliyor 4 diside ayni sekilde. Duzenli yumurtlamalarinda bir problem yok ama malesef daha yavru sahibi olamadim. Sabirla bekliyorum bakalim zamanla neler olcak.
 
Saygilar.


[QUOTE=kwinston]Kuluçka makinesinde doğan yavrularda sık karşılaşılan bir durum. Onun için kuluçka makinesini ilk günlerde kullanmayın diyoruz. Siizin balıklarınızda %90 kuluçka makinesinden alınmış balıklar ve yumurta tutmuyorlar. Bu olay F0 balıklarda olmuyor aynı sıkıntı hep yerli (kuluçka makinesi) üretimde.15-20 balıklı kolonilerde bile aynı sıkıntıyı gördüm bir kaç arkadaşımda. Üzülerek söylüyorum yapacak pek bir şeyiniz yok. [/QUOTE]
 
Merhaba Recep Bey.
 
Kulucka makinasina karsiyim. Elimde bulunan Tropheuslarim bizzat arkadasimin kendi yavrulari ve anneyin kendi birakmasiyla dunyaya geldiler. Bizzat kendim bildigim icin %90 kulucka makinasindan alinmis baliklar kelimenize katilmiyorum ama deginiz olaya sahsim olarak katiliyorum. Tesekkur ederim.
 
 Saygilar.
tropheus duboisi nin yumurtalarini yemesi?
Evet UMIT bey E/D orani kesin cunku hepside yumurta aldi ama hic biri tutmadi saklancak yerleride cok ama dediginiz gibi erkek oldukca baskin yumurtlayan disiye cok baski yapiyor. Biraz once diger disi yumurta aldi bakalim bu sefer ne olacak? Şu an yumurta alan disinin 4 uncu yumurtlayisi bekliyelim gorelim bakalim tutacakmi yoksa yutcakmi yine..
 
 Saygilar.
Özkoçak2011-05-19 19:35:53
tropheus duboisi nin yumurtalarini yemesi?
KILIC Bey,
 
baliklarimi hic bir sekilde kusturma yapmiyorum 1 sene once 2 cm olarak almistim, su an boylari 8 cm oldu disilerin. Tek disi nerdeyse 5 defa yumurtladi. 3 gun once disinin biri yumurtladi, bugun baktim agzinda yumurta yok, yem yiyor. Kesinlikle elde surmuyorum, baliklarin yumurtalarini yuttugunu yem yemelerinden anliyorum. Erken kusturma veya kulucka makinasinda yavru cikartmaya karsiyim. Kesinlikle oyle bir sey yapmam. Su oranlari duzgun, 7 cesit yem veriyorum hepsi bitkisel. 15 gunde 1 kere 3 te 1 su deisimi yapiyorum. Hic bir sekilde strese girmemeleri icin akvaryumu karistirmiyorum ama nede yapsam yinede yumurtalar 3 gunden fazla agizda durmuyorlar.  Kismetim mi yok acaba yoksa yanlis bir seyler mi yapiyorum? Anlamadim gitti.


HAKAN BEY.
 
hassaz baliklar olduklarini biliyorum. Dediginiz gibi isigi acip kapamak ve yanlarina fazla girip cikmak rahatsiz ediyor ama onlarida yapmiyorum. Isik sistemi sensorlu aksam oldugu zaman otomatik devreye giriyor, sabah oldugu zamanda otomatik kapanir ama malesef yinede 1 senedir yavru sahibi olamadim. Disiler icin saklanma alanlarida yaptim taslardan yumurta aldiklari zaman erkek rahatsiz etmesin diye ama yine fayda yok. Acaba daha neler yapmam lazim?
Özkoçak2011-05-19 19:35:15
tropheus duboisi nin yumurtalarini yemesi?

     Merhaba Arkadaslar,

     360 lt lik tankimda 1E  4 D seklinde besledigim tropheus duboisi lerim her ay duzenli olarak yumurta aldigim disilerin bir kusuru yumurtalarini 3 gunden fazla agizlarinda tutamamalari suana kadar 4 disiden toplam olarak 15 kez yumurta almisimdir ama bir turlu yavru sahibi olamadim 3 gun sonra yumurtalari agizlarinda yok yutuyorlar acaba neden? Bu konu hakkinda bana yardimci olursaniz sevinirim onerileriniz ve yorumlarinizi bekliyorum.
 
Saygilar...
Özkoçak2011-05-19 19:35:27
Fluval FX5 filtre

          Merhaba arkadaşlar,

450 litrelik akvaryumda Fluval FX5  3500 L/h  Dıs Fıltre kullanmayı düşünüyorum kullanan arkadaşlar ve bilgisi olan arkadaşlar tarafından bilgi almak istiyorum. Internette özelliklerine bakıyorum ama tam olarak tatmin edici  bilgilere ulaşamadım. (derbisinde düşün yaşanirmi, sessizmi çalışır yoksa rahatsiz edici seslimi çalışır, kaç wolt vs. gibi özellikleri hakkkında bilgi verirseniz sevinirim ve tavsiye ediyorsaniz.) Şimdiden Teşekkür ederim Saygılar.
Erken Kusma.
         Göktuğ Bey Evet eminim çünkü 01 mayıs işçi bayramında eşimin amcasının kızını istemeye gelmişlerdi 02 mayıs pazar günüde mangala çıkmıştım eve geldiğimde balıkların karşısında birami yudumluyordum ve o esnada yumurta almaya başladı saat akşam üzeri 5 lere doğru. 
 

      
Tainstven2010-05-16 19:39:02

         Çağrı bey su sıcaklığı her zamanki gibi 25 ile 26 derece arası hiç bir şekilde oynama yapmıyorum şuan ki anaç dişiden önce diğer anaç dişi yumurtlamıştı onunda su sıcaklığı aynıdı ve tül yavruluğun içindeydi onun kuluçka dönemi 26 gün (16 bebişh) sürdü ve kendisi kustu o normaldi ama şuanki anormal oldu :) 13 günde (18 bebişh) yavru birakti ve olgunlaşmiş bir şekilde hiç bir zaman balıklarıma kendim kusturma yapmıyorum doğal yönden kendisinin kusmasını bekliyorum.
Düşünceleriniz için teşekkür ederim Saygılar.
Erken Kusma.
          Merhaba Arkadaşlar,
 
    02.05.2010 tarihinde elongatus mpanga dişisi azına yumurta aldı araştırmalarıma göre 23 ila 28 gün arasi kuluçkaya yatıyor. 14 veya 15 günlük olduktan sonra sahibi tarafından kusturma olabilirmiş ama malesef benim genç anne 13 günlükken kendi kendine kustu yavrulari maşallah yavrularda çok sağlıklı ve yumurta göbeği yok anlıyacağınız balıklar kuluçka döneminde hızlı gelişmişler ilginç bir olay ilk kez başıma böyle birşey geldi acaba neden bu kadar erken kusma gerçekleşti yorumlarınızı beklerim şimdiden teşekkür ederim herkeze saygılar.
 
NOT: Anne Balık yumurtalari azına aldığı günden 3 gün sonra tül yavruluk`un (Büyük boy uzn: 25 cm Gnş:15 cm Yks:20 cm) içine ayırmıştım rahatsız etmesinler diye.
Tainstven2010-05-16 16:44:39
Malawi Cikletleri Arasindaki Uyumluluk.
      Merhaba Arkadaşlar,
 
Malawi cikletlerinden Afra Cobue (1e 3d) , Elongatus Mpanga (1e 2d), Pseudotropheus demasoni (1e 3d) ve Pseudotropheus saulosi (1e 3d) baliklarini bir arada beslemekteyim sizce bu baliklar bir birleriyle uyumlumudur herhangi bir problem yaşanirmi? fikirlerinizi ve yorumlarinizi bekliyorum tesekkur ederim. Akvaryum Ebatlari (125x50x65)
 
 
( Pseudotropheus demasoni ) 
 
 
 
 
 
(Elongatus Mpangalar ve ust kosede kucuk Afra cobue)
Tainstven2010-04-27 20:34:29

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.