ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Merhabalar
Arkadaşlar yine aynı şekilde 7.günün sonunda tüm yavrularımı kaybettim. Nerede yanlış yaptığımı anlayamadım. Anlam veremiyorum, yavruların hepsini bir günde kaybediyorum. Temmuz ayında izinde olacağım için artık izin dönüşü tekrar deneyeceğiz.
Şu an halfmoon çiftimden tekrar yavru aldım. En son denemede 400 kadar yavru almıştım bir talihsizlik hepsini kaybettim. aradan tam 30 gün geçtikten sonra çiftleri tekrar attım. Ben kondisyon kazandırma adına pek bişey yapmıyorum sadece kaliteli kuru yemlerle günde 2-3 kez azar azar besleme yapıyorum. Bu çiftleşmede sanırım sadece tam emin olamamamkla beraber 70-80 kadar yavru alabildim. Sebebinin çiftlerin henüz bir ay önce çiftleşmiş olması ve bu arada canlı yemle kondisyon kazandırmamış olmamdı diye düşünüyorum. bu sefer yumurtaların 20-30 kadarında mantarlaşma da olduğunu varsayarsak 100 kadar yumurta olmuş. Şimdilik yavrular 5 günlük ve iyiler günde bir kere çok az sera mikron veriyorum. Su içinde dğişik mikroorganizmlar ürüyorlar zaten. Sanırım daha çok yavrular bunlarla besleniyorlar. Karınları hep şiş oluyor çünkü. Busefer yavru akvaaryumuna emniyet olarak bir pipo filtre ve bol miktarda pistia koydum. Nitrat artışını en azda tutmak için. Yavrular kendini kurtarırda bir aksilik olmazsa buradan paylaşımlaara devam edeceğim
[QUOTE=Furkanarslan]Öncelikle hayırlı olsun sorun olmazsa birşey soracağım Kereviti kaç tl'ye aldınız? Ben 2 aydır arıyorum hiçbir yerde bulamadım :([/QUOTE] üsküdarda cumhuriyet caddesi üzerinde sea-side aqua akvaryumda 2 adet kerevit mevcut. ilgilenirseniz.
Kılıçarslan Bey bilgilendirmeniz için teşekkürler. Daha önceki çiftimin yavrularında, yavrular bir aylık olana kadar ne dip çekimi ne de su değişimi ya da eklemesi yapmadım Yavrularda bir problem olmadı yanlız sayıları çok azdı .Taminim baba yavruların çoğunu yedi. Burada benim ilginç gördüğüm yavruların çok hızlı ölmesi oldu ben de su ısısı 8 derece birden düştüğü için buna bağladım. ve yavrular öldüğü için su bozuldu. Dip çekimi de kısmi su değişimide yaptım lakin geri kalan 15 20 yavruda eretesi giün öldüler. Nitratı ölçtüm 0 çıktı. Ölümlere anlam veremedim. Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Tecrübelerinizden faydalanmak adına bu seferde bu şekillde yaparım. Şu an aynı çifti tekrar çiftleştirdimç baba şu an yumurtaların başında muhtemelen yarın yavrular çıkmaya başlar. bu sefer farklı olarak üretim tankında bir adet ufak sünger filtre var. ve bol miktarda pistia koydum. ısı 28 derecede sabit. Bakalım bu sefer ne olacak hep beraber göreceğiz
Arkadaşlar evvelki gün üsküdarda olan elektrik kesintisinden dolayı 400 kadar halfmoon yavrumu maalesef kaybettim.28 derecede sabit olan su sıcaklığı bir iki saat içerisinde 20 derecelere kadar düşmüş. Çalıştığım için müdahele etme şansım olmadı. 7. gün fotoğraflarını çekiyim diye eve geldiğimde bir de baktım ki akvaryumda balıkların yarısı gitmiş. geri kalanlarda bir iki saat içinde gözümün önüde teker teker öldüler. Bir günde hepsi telef oldular. Moralim baya bi bozuldu. Sağlık olsun bu da bir ders olsun diyerek yeni crowntail çiftimle bir üretiim çalışmasına daha gireceğim. Halfmoon çiftimin biraz kondisyon kazanmasını bekliyorum. 15-20 güne kadar tekrar yavru almaya çalışacağım. Tecrübelerimden ders almaya devam ediyorum. Har defasına farklı problemlerle karşılaşıyorum. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.
Aslında problem şuradan kaynaklanıyor. Ülkemizde çok iyi forma sahip ,halfmoon bettaların bulunması çok zor. Kuyruk formları tam anlamıyla halfmoon karakteristiğini gösteren balık sayısı pek fazla değil. Bu sebeple veil tail ile halfmoon dişilerini birbirinden ayırtetmek pek mümkün değil. Fakat balıklarınız kesinlikle karakteristik halfmoon dişileri değiller. Veil Tail olmaları yüksek ihtimal. Tabi balığı tek bir fotoğraftan değerlendirmek pek sağlıklı değil.
Balıklarınız birbirlerine ilgli gözüküyorlar. yanlız dişinin tarafında hiç saklanacak yer yok .Ufak tefek dekorlarla dişiye saklanacak bir kaç yer yapın. Köpük yuva yeterli seviyeye ulaşmış gözüküyor. dişiyi salabilirsiniz. Ondan sonrası gözlemle çiftleşme olup olmadığına bakacaksınız. gerçekleşmi,şse dişiyi ayırın . Bu işlemleri yaparken yuvayı bozmamaya gayret edin.Bir de aradaki cam renkli ve desenli görünüyor. Normal bir cam daha iyi olurdu. 2. olarak tabana kum koymamalıydınız. Düşen yumurtaları toplarken erkek zorlanacaktır. Bazı yumurtaları gözden kaçırabilir veya kumun arasına girerek heba olabilirler.Kum erkeğe 2-3 kat fazla efor sarfettirecek.
Sanırım bir yanlış anlaşılma var en üstteki balık veiltail erkek yani bir halfmoon dişisi değil. Tarık bey alltaki iki dişide vücut ve kuyruk yapısı olarak veiltail dişisine benziyor.Veil tail dişilerde kuyruk fazla açılmıyor ve ağızdan sırt yüzgecine kadar olan sırt bölümü daha uzun görünüyor. Alt yüzgeç kuyruk ve sırt yüzgeci küçük ve vücudun arka bölümünde toplandığı için böyle bir görünüm oluşuyor. halfmoonlarda yüzgeçler daha iri ve vücutta daha orantılı bir görünüm var. Erkekler kadar belirgin bir açı olmasada 180 dereceye yakın kuyruk açıklığı oluyor. Yanlız bu bilgiler kural değil kendi gözlemlerimdir. Aşağıya kendi balıklarımdan bir kaçının resmini koyuyorum. Üç dişinin bulunduğu resim üstten alta doğru veiltail, crown tail ve halfmoondur. Üstteki resimde halfmoon dişilerimden birine ait.

Berkan Bey Turgay beyinde dediği gibi bazen erkek agresifleşebiliyor önemli olan dişiye saklanacak kendini gizleyecek yer olması. Hazır olan dişi erkekten kaçıp saklansa bile( hatta ufak darbeler alıp yüzgeçlerinde yırtılmalar olabiliyor) saklandığı yerden ara ara çıkıp erekğe kendini gösteriyor yanına yuvaya doğru gidiyor. İlk çiftimde erkek çok yumuşaktı dişiyi hiç kovalamadı dişi ilgisiz gibi görünmesine rağmen 2. gün bir baktım yuva yumurta dolu. Hatta erkek okadar yumuşaktı ki erkek düşen yumurtaları yuvaya taşırken dişi de bir güzel düşenleri afiyetle mideye indiriyordu çiftleri ayırdım. İkinci çiftimde erkek baştan beri çok agresifti dişiyi yuvaya çekiyor kur yapıyor fakat karşılık alamayınca kovalıyordu. Ertesi gün işten geldiğimde dişi baya hırpalanmıştı. Ama sonuçta saklanacak yeri olduğu için çok zor durumlarda saklanabiliyordu. Bu sebeple çifte şans verdim neredeyse 5 gün bekledim erkek daha da agresiflleşmişti. Dişiyi artık yuvanın yanına hiç sokmuyordu. Hadi bigün daha kalsın derken bi baktım yavrular oraya buraya uçuşuyorlar. Dün serbest yüzüşe geçtiklerini düşünürsek muhtemelen onlarda 2. gün çiftleşmişler. Erkeğin biraz agresif olması, yuvayı koruması daha fazla yavru kurtatmama sebep oldu. Hatta öyle sanıyorum ki bir tek yavru bile yenmemişti. Çünkü dişi köşesinden dışarı sadece hava almak için çıkabiliyordu. Şu an sanırım200-300 arası yavru var baba yavrularla başa çıkamadığı için ayırdım artık. Benim çiftleştime tankım 40 cmlik uzunlukta 15cm su doludur. bu geniş alanda 3-5 mağara bitki koyarsanız dişi çok hasar göremez Çünkü baba yuvayı kolay kolay bırakmıyor. bir iki küçük ısırıktan sonra derhal yuvanın başına dönüyor.
SON MESAJLAR
- Hava Motoru Çok Isınıyor UmitKazanbey, 17:14
Yeni Üye Forumu - Vatoz Renk Değiştirmiş Sizce Normal mi? UmitKazanbey, 17:12
Yeni Üye Forumu - Bu Karidesler Ne Yer? ErhanXk, 16:17
Omurgasızlar - Beta Balığı Üretim Dişi Yumurtlama Süreci BaverKaratay, 15:17
Labirentliler - Balıklarım Ölüyor... UmitKazanbey, 15:03
Yeni Üye Forumu - 100cm Akvaryum UmitKazanbey, 14:53
Yeni Üye Forumu - Malzemelerimi Kuramadım Akvaristdoktor, 14:48
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumu MustafaŞ, 14:32
Akvaryum Tanıtımı - Theodoxus Anatolicus Hakkında İnci Kefali, 14:24
Omurgasızlar - Işık Sistemi eren12345, 13:57
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Ph Ölçüm Önerisi senavi, 13:41
Akvaryum Bilimi - Cüce Amerikan Dünyası Laetacara, 13:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Hasta Kılıç Kuyruk Balığım Ölmek Üzere ! ahmettbakii, 13:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeniyim Ve Bilmiyorum Acemibalıkçı33, 12:57
Yeni Üye Forumu - 3in1 Güney Amerika Tankları Ve Vertikal Bahçe bendeniztayfun, 12:43
Akvaryum Tanıtımı - Kum Şelalesi Ve Bitkili Akvaryum Kurulumunda Öneri KaanE, 12:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Balığı İçin Tavsiye Hoppala, 06:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Buyuk Beyaz Lekeler Eren40, 02:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Yavruluğa Almalımıyım? Smet200146, 01:44
Canlı Doğuranlar - 360 Litre Bitkili Akvaryum Balık Tavsiyesi UmitKazanbey, 01:18
Yeni Üye Forumu - İlk Walstad Denemem Mesutoviç, 00:55
Akvaryum Tanıtımı - Anubias Çiçek Açtı Smet200146, 00:39
Bitki Akvaryumları Genel - Vahşi Form Lepistes! Smet200146, 00:24
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Yandan Sump Motor Gücü UmitKazanbey, 00:20
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Tankı İçin Öneri Sistem Ve Tavsiyel Smet200146, 00:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mayalı Co2 Hortumunda Sümüksü Salgı Cyber_Scout, 23:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Yavruları Karides Yavrularını Yer Mi? Can T., 20:44
Canlı Doğuranlar - Eriyen Ve Sararan Yapraklar CoryCory, 20:34
Bitki Akvaryumları Genel - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) CoryCory, 20:13
Akvaryum Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel M0nty, 19:56
Canlı Doğuranlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin KaanE, 17:07
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 40 Litre Nano Bitkili Akvaryumum Boraras, 15:55
Akvaryum Tanıtımı - Beta Tank (regeneration) rei, 15:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryumumun İlk Ayı Sikowski, 14:55
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Orhan76, 14:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kum Tavsiyesi Ehtiyar, 14:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sobo T240f Tankı Karides İçin Uygun Mu? Tarık Buğra, 14:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Erkek Lepistesimin Hastalığı İsmail_96965, 13:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Bazı Doğu Afrika Cikletlerindeki Çizgisel Kalıplar Orhan76, 12:45
Makaleler ve Tercümeler - Anaparça Olarak Ne Seçmeliyim AmatorLepistesci, 10:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Hastalık Orhan76, 08:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Deri Çizilmesi Orhan76, 08:31
Discus - 30 Lt Akvaryum 1 Beta 2 Çöpçü 1 Tül Vatoz Uygunmu Ehtiyar, 07:10
Yeni Üye Forumu - Yaşam Alanı Sibel01, 00:22
Yeni Üye Forumu - 100x45x30 Akvaryumum Var Kaç Lepistes Alır? İsmail_96965, 00:20
Yeni Üye Forumu - Hamile Oranda Balığı Hakkında İsmail_96965, 23:23
Sazansıgiller - Walstad Deneyimi Hobimus, 23:22
Yeni Üye Forumu - Karides Lepistes Yavrularını Yer Mi? Mesutoviç, 21:59
Canlı Doğuranlar - Akvaryumda Fazla Bakım Gerektirmeyen Bitki Ve Kumu Mesutoviç, 21:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Hakkında Tavsiye Mesutoviç, 21:42
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Gambusya Aranıyor eataseven1 17:06
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 16:59
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 16:59
- Kuru Yaprak - Jack Fruit Ve Vatoz Küpü İnci Kefali 16:57
- L Serisi Üst Vasıf Pleco Varyeteleri PlecoTown 16:02
- Afrika Cichlidleri devito 15:56
- Moss Ve Lepistes Otu omersayar 15:49
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides Ve Beyaz Kurt omersayar 15:49
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 15:29
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 15:29
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 15:29
- Atahualpa F1 & Cacatuoides & Candidi HarunYILDIRIM 15:16
- Eheim Professionel 4+ egedin 15:13
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 15:13
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 14:40
- Bolbitis Türleri Ve Java Fern Arıyorum alierdemir87 14:31
- Saz Bitkisi Furkann 14:04
- Un Kurdu ( Canlı Yem) Furkann 14:04
- 4000tl - Özel İmalat - Full Kurulu Takas Vasfi 13:57
- Salvinia Natans Ve Yeşil Su Kültürü ternapi 13:39
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:02
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:02
- Discus, Oranda, Melek, Cüce Vatoz F13K 13:02
- Tetramin Flakes Pul Yem BaharB 12:47
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:23
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 12:23
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 12:14
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 12:05
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 12:05
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:05
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:05
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 11:58
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 11:58
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 11:58
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 11:58
- L333& L201 Big Spot, L201, L399 D. Altı inspector 11:52
- Mc Fuelleborni Eccles selcukvtc 11:44
- 60 X 40 X 40 Akvaryum Ve Malzemeleri Sametozt 11:35
- Komple Bitkili Akvaryum UĞURBABÜR 10:54
- Satılık Eheim 2260 2217 Filtreler UĞURBABÜR 10:54
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 10:39
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 10:39
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 10:39
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 09:35
- Hongsloi Süper Red - Cacatuoides Triple Red German AtlasPoyraz 09:35
- Sarı İnce Silis Kum AtlasPoyraz 09:35
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:10
- Sicce Shark 300 Protein Skimmer vel1d 09:01
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 08:34
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:42
KULLANICILAR
- 113 Online Kullanıcı, 62 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.