ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Civan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ocak 2010 20:55
Son Ziyaret:
20 Mart 2023 12:15
Toplam Mesaj:
137 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Celal Civan
Doğum Tarihi:
29 Nisan 1982
Yaş:
41
İl:
Kayseri
Meslek:
Kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/87423.jpg[/IMG

SON 10 MESAJI

Flagyl Kullanımı
Merhabalar, ben kesinlikle ağızdan şurup uygulama tavsiye ederim balığınızın boyutuna göre enjektöre çekeceğiniz miktarı balığı sırt üstü çevirerek (balıkların yutak kısmı istenmeyen cisimleri solungaçtan atacak şekilde yukarıda olduğu için diğer türlü uygulamalarda yutulmadan solungaçtan boşa akacaktır)ağızdan uygulamanızı ve en az bir hafta aralıksız günde birkez tedaviyi sürdürmenizi öneriyorum. Ben bu şekilde sonuç aldım ayrıca balıkları başka tanka alarak tankı da tekrar enfekte olma riskine karşı dezenfekte ettim. Herkese iyi hobiler dilerim.
Bilginize ihtiyacım var...

Merhabalar,

Karbon, seramik ve filtre süngeri koyun hepsinin üstünedesığdığı kadar çok elyaf yerleştirin, hepsini akvaryumculardan temin edebilirsiniz. ali hazırda filtrenin içinde varsa onarı kullanmanızda sakınca yok sadece elyafı değitirin yeterli.
TROPHEUS BAŞLANGIÇ TAVSİYESİ

Kapasiteniz Tropheus için çok düşük maalesef ama illede besleyeceğim diyorsanız 1E4D tavsiye ederim. Suyu setleştirmek için mercan kırığı ve bir kaç oval hatlı taş kullanabilirsiniz saklanabilmeleri için. Ancak fazlasından kaçının kapasitenizi düşürecektir. Saygılarımla.

tropheuscular çıkmazdayım akvaryumum uygun değilmiş ne yapmam lazım

Erkek dişi ayrıını yapana kadar düzenli dip çekimi ile sorunsuz büyütürsünüz daha sonra dişi oranınız ne olursa olsun tek erkek bırakırsanız balıklarınızı o kapasitede besleyebilirsiniz. Nitekim aynı tip akvaryumda F0 balıklardan yavru alan arkadaşlar biliyorum. Tabiki arkadaşların söylediği şekilde aşırı kum dekorasyon ve kaya gibi malzemelerle su hacmini fazla düşürmeyin.

Hayırlı olsun, saygılarımla.
yılanbaş
Sırf kulaktan dolma bir heves için bu işe girmemelisiniz, haklarında birşey bilmediğiniz ortada. Şu anda anda ABD'nin bir çok eyaleti, sırf bu balıkları bir hevesle alıp başedemedikleri için göllere salan bilinçsiz acemiler yüzünden işgal altında. Civan2012-05-16 00:16:22
balıklar su üstünde yüzüyor
Balıklarınızı tuttuğunuz ortamda oksijen yok, ayrıca yavrularınızın karnındaki yumurta keseleri eriyene kadar yemleme yapmayın.
Saygılarımla.
65 Litre akvaryum tür önerisi
Bir kaç tane Lepistes ekleyebilrisiniz.
Calvus Yavruları

Merhabalar Halit Bey,

Öncelikle yavrularınız hayırlı olsun, ben geçen yıl Nisan ayının sonunda kabuktan döktüğüm Black Calvus yavrularıı haftalık dip çekimlerini, 2 aylık dış filtre temizliklerini ve günde 5-6 öğün yemlemelerini aksatmadan özenle bakarak kayıpsız büyütmekteyim. Ne yalan söyleyeyim 600lt'lik tankımda baktığım iki koloni Tropheus'larımdan aynı zevki alamıyorum. Eğer sizde çok severek iki seneye yakın bir süre bıkmadan bakabilirseniz balıklarınız yavru alabileceğiniz boya geleceklerdir. Ancak tankınız boyutu hem hacim hemde suyun bozulmadan tutulmasının sağlanması açısından çok küçük. 80-100 cmlik Standart akvaryumlar işinizi görecektir aynı zamanda siyah kum öneririm gerçek renklerini salgılamaları için. Yem konusuna gelince artemianın şişirilmiş ve tekrar kurutulmuş olan tiipini kullanabilirsiniz ana yem olarak  onun dışında tahta bir havan alıp NLS,Dainichi gibi markaların granul yemlerini ezip toz halinde verebilirsiniz. Suya attığınızda şişen yada tozdan daha büyük granullu yemleri şimdilik vermeyin ağız yapılarında bozulmaya yol açar. Zaten kısa süre içerisinde pul yemleri rahatça yiyebilecekleri boya geldiğinde yem sorununuz ortadan kalkacaktır.
Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.