ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dercument
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Kasım 2009 01:38
Son Ziyaret:
23 Kasım 2009 17:17
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ercument Dirice
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ercument Dirice

SON 2 MESAJI

Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
 
Arkadaşlar bu konuda sanırım bu gece yoğun bir şekilde okumalara devam edeceğim. Link vermek doğru olur mu bilmiyorum ama tecrübeli bir kişinin değerlendirmelerinin linkini vermek istiyorum sizlere. Bilenler olabilir ama benim gibi sorun yaşayan bazı arkadaşlarımıza yararı olabşilir. İng olmasından dolayı özür diliyorum ama bilenler yada beraber yardımcı olabiliecek arkadaşı olanlar mutlaka vardır:
 
 
 
Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
Arkadaşlar merhaba,
 
Aranıza yeni katıldım. Forumda bir çok sayfa okudum ve çözümler bulmaya çalıştım ama malesef sorunlarım var. Akvaryumla lise yıllarında bilinçsizce uğraştım ama bu sorunları hiç yaşamaıştım. Şİmdi ise amerikada yaşıyorum ve akvaryum ile tekrar uğraşmak istedim. yaklşaık 40 litrelik bir akv var. 50 x 25h x 32.yaklaşık 2 haftalık aldığım gün akvaryumu ve kumunu defalarca (10-15 kez) yıkadım. kumu ve arasına uzunca hava taşını ve tek kök canlı bitkimi yerleştirdim. 1 gün kadar dinlenmiş musluk suyu ile doldurdum. Ayrıca ilk akvaryum kurulurken burda conditioner olark sık kullanılan suyun pH, sertlik ve diğer dengelerini ideal olmasada yeterli seviylere taşıyan düzenleyiciyi haırlayıp ilave ettim. Bu şekilde akvaryumumu 4-5 gün çalıştırdım. Kullandığım filtre akvaryumun arkasına asılan ve ucundan şelale şeklinde çıkaran power filter denilen mekaniz biyoloik ve kimyasal filtrelemeyi yapan bir alet. benim akvaryum ebatlarına uygun hatta biraz daha büyükleri için yapılmış aldm . dediğim gibi aynı zamnada motorla dipten havalandırma ile yüzeyi hareketlendirebiliyorm. 5. günün sonunda 3 sonrasında 2 adet iki farklı türden 5 tetra ilave ettim. yavaş yavaş akvaryumda filtreye bağlı küçük köpüklrin oluştuğunu ve deli gb içeride yüzdüğünü gördüm. bu suyun berraklığınıda bozuyodu tabiki. Sordum bunun normal olduğunu çözünmüş oksijen seviyesini artırdığını söylediler. 2-3 gündürde yüzeydeki yağımsı tbaka. benim filtrem gece gündüz acık. sadece yemleme zamanı kapıyorum ve 1-2 saat kapalı kalıyor.
Şimdi merak ettiklerim...
 
1-Birçok forumda araştırmama rağmen. suyu belili oranda değiştir diyen var kesinlikle elleme diyen var. ??? ben 15 gün oldu daha değişim yapmadım...
 
2- filtrenin akvaryuma tekrar suyu verdiği ağzı suyun içinde olup suya değmeli mi yoksa suyun 1-2 cm üstünden akvaryuma akmalımı???
 
3- ayrıca nitrat nitrat döngüsü konusunda ciddi bir bilgi bulamadım. Bunlar akvaryuma canlı balık koyunca üremeye başlıyo (3-4 gün içinde) ve önemli bir kısmı filtrede saklı bulunuyo. bu nedenle filredeki iç fitreyi sık değiştirmeyin yararlı bakterileri kaybetmeyin deniyor ??? doğrumu
 
4- Su an akvaryumun içi bulanık. bulutsu gibi. filtre sürekli çalışıyo. filtre ve hava motoru ile ilişkili haava taşını ne sıklıkla çalıştırmalıyım ?
 
 
yemi çok az veriyorum verdiğim yemi 1 - 1,5 dakikada tüketiyorlar. Onerilen bu zaten. Bu arada 2 gün önce ph, alkali, sertlik, nitrat, nitrit testlerini yaptım akvaryum bu değerler açısından dört dörtlük. kaydettim her hata yapacağım.
 
yaşadığım ola kesinlikle bakteri ilişkili olduğunu düşünüyorum...
 
peki bu biyolojik ortamın oturması için ne kadar beklemem gerekir sizce ?
 
teşekkür ederim
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.