ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
euphrates
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Eylül 2009 13:40
Son Ziyaret:
31 Aralık 2010 01:27
Toplam Mesaj:
26 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
firat cetin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

firat cetin

SON 10 MESAJI

Japon balıkları ıcın ısıtıcı sorunu?
Kişisel tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki ;

 Bir ısıtıcı alın ve su sıcaklığını 24 dereceye sabitleyin. Hiç bir zararını görmezsiniz ama bir çok yararını göreceğinize emin olun.
Stres sorunu :(
Selamlar ,

 Yaklaşık bir buçuk hafta önce 2 adet oranda aldım. Orandalar akvaryuma çok çabuk alıştılar fakat bir kaç gün sonra akvaryumun arkasında kablolar vs görünüyor diye bir manzara ekledim. Yapıştırmaz olaydım...eski 2 adet japonum strese girdiler ve 5-6 gündür düzelmediler. Balıkların strese girdiğini sürekli su yüzeyinde durmalarından anlıyorum , oksijen sorunu olsa orandalarında su yüzeyinde durması gerekirdi diye düşünüyorum. Strese giren iki japonda çok uzun süredir bendeler ve 9-10 ay sonra akvaryumda ilk defa bir değişikliğe gittim (manzara eklemek).

 Sizce balıkların bu kadar uzun süre streste kalmaları normalmidir ? İlk defa bu kadar uzun süre (5-6 gün) streste kalan balığım oluyor. Manzarayı çıkartmalımıyım yoksa balıkların alışmalarını mı beklemeliyim ?

 Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Bunlarda benim japonlarım
Ferruh Bey merhaba ,

 Kusura bakmayın cevap biraz geç oluyor. Akvaryumum 60 LT , resimlerden de gördüğünüz üzere içerisinde sadece mango kökü ve bir yapay bitki var (özellikle kenarları yuvarlak olan bir bitki seçtim). Yem olarak haftanın 5 günü Tetrapond , 1 gün ismini bilmediğim açık bir yem diğer günde her hafta farklı olacak şekilde sebze (havuç , ıspanak, salatalık) veriyorum. Yeşil nokta yosunları ile başım ciddi anlamda dertte olduğu için haftada %40-50 arası su değişimi yapmak zorunda kalıyorum (suyu boşaltıp camı jilet ile kazıyorum). 

 Fotoğraflarda görmüş olduğunuz tül kuyruklu japon yaklaşık 2 yıldır benimle , diğeri ise 8-9 ay oluyor. İki balık arasında inanılmaz bir dostluk kuruldu. Keşke gece onları uykusundan uyandırmadan fotoğraflarını çekebilsem (kedi, köpek gibi birbirlerine sokularak uyuyorlar). Kızlarımdan herhangi birisi cinsel anlamda ikileme düşmemesi adına onlara bir erkek bakıyorum (sağlıklı bir japon bulamadım henüz).

 Malesef kızlarım ile 2 haftadır çok fazla ilgilenemedim. Akvaryum camında görülen lekelerden sizlerde anlayabilirsiniz. Aralarına erkeği eklediğim zaman akvaryuma iyi bir bakımı yapıp yeni resimleri ekleyeceğim. Bu resimler için lütfen kimse kusura bakmasın.
Bunlarda benim japonlarım







euphrates2010-11-30 01:43:40
Bu azmanın türü ?
Refet Bey ,

 Mesaj için teşekkürler. Balığı bende shubunkin sanıyorum (sanırım onlar tek kuyruk oluyorlarmış) ama resimlerde gövdesi tutanın kuyruğu tutmuyor yada kuyruğu benzeyenin gövdesi benzemiyor bir garip balığım var :)

 Ayrıca yosunları 2 gün önce sizin dediğiniz şekilde jilet ile kazıdım (salyangoz bulamadım). Suyu baya bir pisletti %50 su değişimi yaptım ve büyük parçaları akvaryumdan dışarı çıkarttım , akvaryum içerisinde kalan küçük yosun parçalarını da balıklar afiyetle yedi. Araştırmalarıma göre bu yosun türü kendisini sürekli tekrar ediyormuş. İlaç vb. dışında bu yosun ile doğal yollardan nasıl savaşabileceğim konusunda bilginiz var mı? Mıknatıslı temizleyiciler camı çiziyor , ilaçlarında balıklara zararlı olabildiğini okumuştum o yüzden ilaç düşünmüyorum.
japon balığım ve anubias üzerindeki kahverengi lekeler
Merhaba ,

  Uzun süredir bende japon balıkları ile ilgileniyorum. Eğer japon balığınız bir köşede hareketsiz duruyorsa büyük ihtimal iç parazit veya akvaryum suyunda ki sorunlar neden olmaktadır (kabızlığı saymıyorum bir çok kişi konu hakkında bilgi sahibi). Akvaryumunuzun hacmine göre nüfus biraz kalabalık olduğundan dolayı ben su nedeni ile sorun yaşadığınızı düşünüyorum.  %40-%50 su değişimi yapıp bir kaç gün gözlemlemeniz gerekmektedir. Eğer hareketsiz duran japon balığınız düzelmez ve kuyruğunda vs erimeler başlarsa parazit sorunu var diyebiliriz. Akvaryumculara güvenmeyin bu konularda. 2-3 ayda bir su değişikliği yapın dediğinde aklında ne vardı merak ediyorum. Evimizi 2 ayda bir temizlersek bizde hastalanmazmıyız? Ayrıca motorun (filtrenin) süngerini hafta da en az 1-2 defa temizlemeyi unutmayın.
Sizce bir balık daha alabilirmiyim ?
Yorumlar için teşekkürler.

 Yeni bir akvaryum alma niyetim var. Yaklaşık 100lt lik bir akvaryum alıp japonları ona geçireceğim ve şu an ki akvaryumada canlı doğuranlar almak istiyorum. Yeni akvaryuma geçmeden erkek almak istememde ki amaç yeterli cinsel olgunluğa ulaşmaları için.

 Şu anda akvaryumum da bulunan kızlarım benim için çok değerli (birisi yaklaşık 2 yıldır benimle diğeride 8-9 aydır). Yeni bir balık alıp bu akvaryuma eklersem balıklarımın sıkıntıya girip girmeyecekleri konusunda tereddüt yaşıyorum.
euphrates2010-11-25 20:12:56
Sizce bir balık daha alabilirmiyim ?
Selamlar ,

 Uzun zamandır japon balıkları beslemekteyim. Şu anda akvaryumum da iki adet japon balığı var fakat ikiside dişi. Bu yüzden bu kızlara bir delikanlı almak istiyorum ama akvaryumum 60lt. Aşağı da akvaryumum ile ilgili temel bilgileri veriyorum , yeni bir balık ekleme konusunda fikirlerinizi belirtebilirseniz sevinirim.

 Akvaryumum 60 LT
 İçerisinde mango kökü dışında ne bir bitki ne de dekor malzemesi var.
 2 adet dişi japon balığı var ( birisi yaklaşık 13cm. diğeri 10-12cm arası bir boyutta.)
 1 adet dişi cüce vatoz var. (akvaryum kadınlar klübü gibi :) )


 Bu özelliklere sahip bir akvaryuma yine kendi balıklarına yakın bir boyutta japon almak istiyorum. Görüşleriniz benim için önemli.
Bu azmanın türü ?
Selamlar ,

 Balığımın türünün ne olduğunu söyleyebilirseniz sevinirim. Melez olduğunu biliyorum ama atalarını öğrenmek hoş olurdu :) Kendisi tek kuyruktur ve yaklaşık 13cm boyundadır. Daha önce bir vatozu yuttu (vahşiliğinden değil tamamen hata) ve kendisi hayatım boyunca sahip olduğum en sakin japon balığı. Ayrıca canda gördüğünüz yosunları baya bir araştırdım ve tek çözümün ilaç veya nerite salyangozu olduğunu öğrendim. Ankara içerisinde Nerite Salyangozu nerede bulabilirim ?


 
euphrates2010-11-24 18:03:28
Bu yosun nedir ? nasıl kurtulabilirim?
Cevaplar için teşekkür ediyorum. İlaç değil de doğal yollardan halletmek istiyorum.

@madstorm ,

 Akvaryumun pek güneş gördüğünü söyleyemem. Ayrıca florasan tipi bir ışıklandırma sistemim var ve sadece akşam saatlerinde yakıyorum (günde en fazla 4 saat) sanırım sebep bu.

@10.KÖY ,

 Vatozum var ama bunları yemiyor. Elma salyangozu bu sorunu çözebilir mi sizce? Salyangoz da alabilirim bir çift.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.