japon balığım ve anubias üzerindeki kahverengi lekeler


anubiasÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2010
Mesaj: 7
anubiasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2010 23:00
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Japon balığımın kafasının üzerinde son 2-3 gündür farkettiğim 2-3 mm çaplı kahverengi bir lekelenme ve ayrıca anubias bitkisinin bir yaprağında kahverengi renkli lekenmeler oluştu
Ayrıca en büyük ve en hareketli olan japon balığım yemleme dışında hareketsiz bir köşede duruyor.
Akvaryum Kapasitesi (litre):40-45 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1 köpekbalığı, 6 japon balığı, 1 kök anubias, 1 kök amazon.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 25 derece

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:en son 10 gün önce contra icthyo, sera aquatan (su düzenleyici) ve sera bionitrivec (bakteri kültürü ve ağır metal çöktürücü) kullandım.
 
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :20 gün-ayda bir suyu değiştiriyorum. En son 10 gün önce akvaryumda bulunan minyatür gemi üzerindeki beyaz pamuklanmalar için üç gün boyunca conta icthyo kullandım. Ayrıca su değişimi sırasında sera aquatan ve bionitrivec kullandım. Öncesinde akvaryum içerisine denizden getirdiğim midye kabukları ve taşları (iyice yıkadıktan sonra) ekledim ve bitkilerin yerini değiştirdim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2010 09:56
Merhaba ; öncelikle anubias bitkisinin üzerindeki kararmayla japon balığının kafasındaki kararma arasında herhangi bir bağlantı olmadığını söylemek isterim.Bitkinizin üzerindeki kararma bozulma veya yosunlanma olabilir.

Japon balıklarında kararma genellikle kötü su şartlarından ortaya çıkmaktadır.Akvaryumunuz 40 litre ve 6 balık bu hacim için çok fazla ayrıca su değişim sıklığınızda çok az olduğu için bütün bu faktörler su değerlerinin kötü olma ihtimalini arttırıyor.

Ayrıca tatlı su akvaryumlarına konulan denizden çıkmış malzemeler hem suyu sertleştirir hemde iyi dezenfekte edilmeden konulursa bizim tahmin edemeyeceğimiz bakterilerin akvaryum ortamına transfer edilmesine neden olur.Ana kural tatlı su akvaryumuna hiçbir şekilde denizden elde edilen malzemelerin konulmaması gerektiğidir.

Son birkaç günde yaptığınız dekor ve bitki değişikliğide ister istemez sudaki nitrat oranını arttırmıştır.

Bütün bu olumsuz koşullar balıklarınızda rahatsızlanmaya neden olmuş olabilir.

Yapmanız gerekenler ; öncelikle akvaryumdaki canlı sayısını azaltmalısınız.Ayrıca akvaryumun içerisine mecbur olmadıkça yeni malzeme eklemeyiniz özellikle bu malzemeleri asla doğadan toplamayınız.

Haftada bir kez mutlaka dipten %20 oranında su çekiniz ve taze suyla akvaryumunuza takviye yapınız.

İmkanınız varsa genel bir dezenfektan olan Tetra General Tonic kullanınız.Bu ilaç bitkilere ve diğer canlılara zarar vermeden akvaryum suyundaki zararlı bakteri vs. yok eden başarılı bir ilaçtır.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anubiasÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2010
Mesaj: 7
anubiasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2010 22:22
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Açıkcası ben ilk kez akvaryumla uğraşıyorum. Üzerinde leke olan japonum giderek hareketsizleşmeye başladı. En büyük japonumda ise halen bir kıpırdanma yok. Doğrusunu söylemek gerekirse balıklar için üzülüyorum. Benim hatam yüzünden ölüyorlar.
Akvaryumla uğraşmanın bu kadar zor olduğunu tahmin etmezdim. Bugün koşa koşa bir akvaryumcuya gittim. Suyu 2-3 ayda bir değiştirmem gerektiğini söyledi. Biraz şaşırdım. Biyo-Mikofish isimli bir ilaç verdi (antimikotik+antibakteriyelmiş). Bugün kullandım. Sizce bu durum tüm balıkları etkiler mi? Bugün kullandığım ilacı önerdiğiniz ilaçla değiştirmemde sakınca olur mu? Motorun süngerini değiştirmem de gerekir mi?
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

euphratesÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2009
Mesaj: 26
euphratesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2010 23:12
Merhaba ,

  Uzun süredir bende japon balıkları ile ilgileniyorum. Eğer japon balığınız bir köşede hareketsiz duruyorsa büyük ihtimal iç parazit veya akvaryum suyunda ki sorunlar neden olmaktadır (kabızlığı saymıyorum bir çok kişi konu hakkında bilgi sahibi). Akvaryumunuzun hacmine göre nüfus biraz kalabalık olduğundan dolayı ben su nedeni ile sorun yaşadığınızı düşünüyorum.  %40-%50 su değişimi yapıp bir kaç gün gözlemlemeniz gerekmektedir. Eğer hareketsiz duran japon balığınız düzelmez ve kuyruğunda vs erimeler başlarsa parazit sorunu var diyebiliriz. Akvaryumculara güvenmeyin bu konularda. 2-3 ayda bir su değişikliği yapın dediğinde aklında ne vardı merak ediyorum. Evimizi 2 ayda bir temizlersek bizde hastalanmazmıyız? Ayrıca motorun (filtrenin) süngerini hafta da en az 1-2 defa temizlemeyi unutmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anubiasÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2010
Mesaj: 7
anubiasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 18:55

Yorumları için euphratese teşekkür ederim. Üzerinde kahverengi lekeler olan japon balığım maalesef öldü. Hareketsiz duran büyük japonumda ise kuyruğunda erimeler başladı. Mikofish isimli ilacı üzerinde anlatıldığı şekilde kullandım. Filtrenin süngerini değiştirip su değişimi yapıcam. Bunun dışında kullanmam gereken ilave ilaç vb. önerisi olan var mı acaba? Diğer balıklarımı da kaybetmek istemiyorum. Diğerlerinde hastalık belirtisi yok gibi ama olmasından endişeleniyorum. Teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir