ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
chacra020
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2006 16:58
Son Ziyaret:
03 Kasım 2009 20:16
Toplam Mesaj:
32 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
samet kalender
Doğum Tarihi:
02 Aralık 1984
Yaş:
39
İl:
Manisa
Meslek:
öğretmen adayı(Türkçe)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet Kalender
112 litre 2 albino zebra, 2 mücevher çiklit.

SON 10 MESAJI

beyaz zebralar için yardım lütfen
arkadaşım ben alamayacağını düşündüm ama kesin şart ve kurallar koyamıyorum akvaryum için. inşallah olur yavrular ama tamamı yaşamaz eminim. bende 70*40*40 akv var 2 çift balıkla yavru aldım. aslında bu işler biraz da şans. bir çok balıkla beraber yaşadığını gördüm. hatta ben mücevher çiklitle sarı prensesle papağanla ahliyle vatosla çöpçüyle yunusla limonla besledim bi sorun yok.
ZEBRA YUMURTALARI NE ZAMAN AÇILIR?

 en geç 5 günde açıldığını biliyorum. benim akvaryumumda hep 3- 3.5 günde açıldı ama su şartları önemli demek ki. ayrıca da 5 gün oldu bunlar bozuldu atalım gibi bir gaflete düşmeyin. bozuk yumurtayla canlı yumurta çoook bariz ayrılır. balığın gözleri geliştiği için yumurta hafif siyaha döner ama bozulanlar bembeyaz olur.

Yavrular Hakkında bilgi verecek varmi
arkadaşım akv boyutların yanındaki balık sayısı tirleri boyları. her şey önemli. diğer arkadaşlarada söylüyorum konu açarken yada soru sorarken olabilecek her türlü bilgiyi vermeye çalışın. senin 1000 litre tankın vardır ve 2 çift balığın ayırmana gerek yok. ama 50 litrelik tankın e 10 balığın da olabilir. lütfen duyarlı olalım bu konuda.
beyaz zebralar için yardım lütfen

1-)arkadaşım dişilerin karnında kırmızılık vardır ve doğum yaklaştıkça bu kırmızılık artar. ayrıca erkeklerin kafalarından bir şişlik olabilir.

2-)çok fazla balık var ve %95 yavru alamayacaksın. aslında zebralar yavrularını çok iyi korur ama bu kadar kalabalıkta zor olacağını düşünmeden edemiyorum.

3-)aynı batın yavrularsa küçük olanlar dişidir. sen normal yemlemeni yap. extradan hiç bişi büyütmez. su koşulların havalandırman ve filitrasyonun iyi olsun günde 5-6 kez yemleme yap zaten max. düzeyde büyürler.

4-)diğer zebralar diye bir tür yok zaten bunlarda hastalık var yani ırsi bi durumdan dolayı beyazlar. nasıl bir arapla bir beyazın çocuğu oluyorsa bu durum da öyle. sadece yavruların bir kısmı anaya bir kısmı babaya çeker. yada hepsi anaya hepsi babaya gibi bir durum olabilir.ama sadece beyaz yani albino zebran olduğuna göre sadece beyaz yavruların olur.

chacra0202007-2-25 0:10:50
zebra yavrularına nasıl bakarım?
arkadaşlar yavrular yumurtadan çıkalı 10 gün oldu hala aynılar. yavru kaybetmedim hiç. ana-babayı yumurta atma belirtileri gösterene kadar ayırmamayı düşünüyorum sonra belki ayırırım.
zebra yavrularına nasıl bakarım?
arkadaşlar akvaryumum 70*40*40   akvaryumda bir tane vatosla 1 çift albino zebrayla yaklaşık 150 tane 10 günlük yavru var. yavrular artık kendi başına gezziyor her yere dağıldılar. yavruları yada ana-babayı ayırayım mı. vatosu hiiiiiiç yaklaştırmıyorlar ondan bi korkum yok. yem olayını falan nasıl yapayım. lütfen birileri yardımcı olsun ama gerçekten bilenlerden yardım bekliyorum. deneyimli akvaryum.com cular lütfen yardım.
Solungaçlarda sorun
fatih bey şu an resim koyamayacağım ama akşama koyabilirim heralde.
Solungaçlarda sorun
ilginiz için teşekkürler. az önce yem attım ve 3-4 parça yem yedi hayret. bu sera boctopur yem olarak satılıyor değil mi? benim bulunduğum yer ufak. ben yemlere sera boctopur damlatıp versem olmaz mı?
Solungaçlarda sorun

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:yüzgeç dipleri kanlı, solungacın arkasından bir et parçası fırlamış gibi, yem yemiyor, bir kenarda öylece duruyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1 çift albino zebra bir vatos bir dişi mücevher. (hasta olan erkek mücevher)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 27 derece

Filitrasyon: 600 litre şelale filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 2 güne bir 1 damla vitamin

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

arkadaşlar daha önce 2 konu daha açtım ama hiç cevap yok. lütfen yardım edin. solungacın altındaki et parçası iyice büyüdü. artık rahatça görünüyor. balık 1 aydır böyle arada bir ölmeyecek kadar yem yiyor.

chacra0202006-12-25 13:51:1
Overflowbox

arkadaşlar sistemin çalışmayacağını söyleyen arkadaşlar yanılmışlar. sistem gayet sağlıklı çalışır ve çalışmaktadır da. adı üstünde owerflow box yapmış arkadaş. suyun sadece fazlası taşar daha fazlası taşamayacaktır. akvaryumun üstünde ve kutunun üstünde aynı hava basıncı var bu yüzdende ikisindeki su seviyesi aradaki hortum olduğu sürece eşit kalacatır. akvaryumdan gelen boruyu her zaman suyun içinde tutarsak, owerflow dan aşağıya inen borunun üst seviyesi neredeyse akvaryumdaki ve ower daki su o seviyede kalacaktır. elektrik kesilsede korkmayun. hatta kolayca evdeki malzemelerle denemek için malzeme listesi vereyim.

1- pet şişe

2-hortum

hortumla suyun akışını başlatıp hortumun bir ucunu pet şişeye bir ucunu akvaryuma sokun. buraya kadarı aynı dip çekimi yapar gibi. sonra pet şişe dolmadan pet şişeyi yukarıya kaldırın ve pet şişenin içindeki suyla akvaryumdaki suyun çizgisini eşitleyin. su akışı duracaktır.

size garanti veriyorum bu sistemi yapın kesinlikle çalışacaktır. size garanti veriyorum. fakat çalışmazsa buraya yaptığınız sistemin resmini koyn ben size düzeltilecek yerleri söyleyeyim. hiç bir malzeme eklemeden çalışacaktır.

chacra0202006-12-18 20:44:21

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.