ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatihkarakaser
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Haziran 2009 09:38
Son Ziyaret:
02 Mart 2023 15:24
Toplam Mesaj:
387 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih KARAKAŞER
Doğum Tarihi:
23 Temmuz 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih KARAKAŞER

120X60X60 Güney Amerikan
40X35X40 Nano Resif Deniz

SON 10 MESAJI

Basarili Bitki Tanklari Ve Uygulamalar
Maşallah.. Çok güzel olmuş Hakan bey ..
Bahçede Cennet balıkları
Bitkilerde de fotosentez oldukça iyi sanırım. Maşallah nazar değmesin..
mono melek
Su değerleri birbirine yakın olsa da Monolar çok iri boyutlara ulaşabilen etçil-otçul sürü balıklarıdır. Diyetlerinde küçük balıklar da vardır. Lepisteslerin Monolara yem olması kaçınılmaz..
Büyük Akvaryumlarda Su Değişimi
450 litre akvaryumum da senelerdir 2 li kartuş filtre kullanıyorum su değişimi ile ilgili en ufak bir sıkıntı yaşamadım şu zamana kadar çok şükür. Hafta da yada 15 gün de bir %10-20 arası değişim yapıyorum. Arıtma da 1 micron sediment filtre ve karbon filtre kullanıyorum. Sene de 1 kere kartuşları değişiyorum. O da 10 tl tanesiydi en son aldığımda kartuşların tanesi yanlış hatırlamıyorsam. Su düzenleyiciden çok daha ucuza gelir. Yok ben su dinlendirerek yaparım derseniz plastik malzeme satan yerlerden en büyüklerinden çöp kovası alıp içini güzelce dezenfekte ederek çeşme suyu ile doldurursunuz ve balkonda dinlendirirsiniz. Dip çekiminin ardından kovada ki suyu bir kafa motoru yardımı ile akvaryuma basarsınız. Biraz daha uğraştırıcı olur ama bu da bir alternatiftir. 
Discus da iç parazit
Erhan bey merhaba;

Ağız yoluyla flagyl vermek hem çok zor hemde balığı hırpalayan bir işlem. Şırınga ile ağzına sıktığınız ilacın muhtemelen büyük kısmını solungaçlarından geri atıyordur. Bunun yerine canlı su piresi temin edip ayrı bir pet şişede erittiğiniz flagyl i su pirelerinin bulunduğu kovaya dökerek 1-2 saat kadar bekleterek su pirelerinin flagyl i emmesini sağlayabilirsiniz. Sonrasında bu su pirelerini diskuslarınıza yedirebilirsiniz. Su pireleri direk midelerine gidecek ve böylece emdirmiş olduğunuz ilaç çok daha çabuk etki gösterecektir. Balığınız yeme atak yapıyorsa muhtemelen su piresini yiyecektir. Diskus beslediğim dönemde yeme hiç ilgi göstermeyen diskuslarım bile konu su piresi olunca iştahla yiyorlardı. Sonrasında ara ara önlem olarak flagyl emdirilmiş su piresi yediriyordum balıklarıma. Bu uygulamadan sonra balıklarımda bir daha iç parazit sorunu yaşamadım. Tavsiye ederim..

Saygılarımla..
Yeni Heyecan Bitkili Discus Akvaryumum-foto +video
Gitgide daha da güzelleşiyorlar Maşallah.. Yavru alma gibi bir düşüncen olmadığı için erkeksiz bile yumurtluyorlar..Yumurtlasın diye gözünün içine baksan yumurtlamaz :D
Yeni Heyecan Bitkili Discus Akvaryumum-foto +video
Sağ tarafa bi tepe yapıp üstüne üzeri java mosslarla kaplı hindistan cevizi kabukları yerleştirelim diye bi fikir atmıştım ortaya :D Fantezi oldu şimdi öylemi :P Ayrıca bu akvaryuma daha çok şey yapılabilir ama yapacağım dekor balıkların güzelliğini gölgelemesin diye yapmıyorum :D
Yeni Heyecan Bitkili Discus Akvaryumum-foto +video
Kurulum aşamasında bulunmak ve balıkların akvaryumda ilk yüzüşlerini seyretmek epey keyifliydi. Zaman içerisinde daha da güzel olmuşlar Maşallah. En kısa zamanda gelip bi Diskus keyfi yapmam lazım. Özlemişim :)
anubiasimin turu ve bakimi
http://www.akvaryum.com/anubias_barteri_var_-_barteri_-_bitkir_26_496.asp#b
mono melek
Ömer bey merhaba;

Mono Melek diye bir tür yoktur. Mono ve Melek balığı ayrı iki türdür. Bahsettiğiniz Melek ise bu türler ile birlikte olur. Ancak avcı tür olduklarından dolayı ağızlarına sığabilecek lepistes yavrularını affetmezler. Mono ise acı su balığıdır. Bahsettiğiniz türlere özellikle neonlara zarar verebileceğini düşünüyorum.

Saygılar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.