ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oldfrontosa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Şubat 2009 17:53
Son Ziyaret:
08 Haziran 2020 21:13
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cüneyt Birol
Doğum Tarihi:
17 Şubat 1957
Yaş:
67
İl:
Ankara
Meslek:
İşletmeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/68148.jpg[/img]

SON 7 MESAJI

Ufak Dış Motor Yapımı
Eline, emeğine sağlık adaşım. Güzel bir düşünülmüş bir proje olmuş.
Su Nasıl Dinlendirilir ?
[QUOTE=Altispinoza]Sodyum tiyosulfat kullanıyorum, aquatanin ve piyasadaki çoğu dekloratörun etken maddesi. 500ml suya 8gr sodyum tiyosulfat karışımı kullanıyorum. Bu karışımdan her 50 litreye 15ml olacak şekilde çözüp 45 dakika bekliyorum.

Yalnız tek hendikapi kloramindeki klor bağlanırken amonyak ortaya çıkıyor. Amonyak in zehirsiz olmasi için phin düşük olması lazim.

c vitamini yani askorbik asit amerikada yaygın kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Hatta diyaliz hastalarına birşey enjekte ederken sudaki kloru cvitamini ile uçururlarmış onu okumustum plantedtank.uk de.

Yalnız sodyum tiyosulfat için 45dk tepkime süresi bulunuyor acaba c vitamini için de aynı şey söz konusu mu?
[/QUOTE]

Bu konuda elimde bilimsel bir veri yok. Ancak ben bir kaç kez JBL'in test çubuklarıyla C vitamini atmadan önce ve sonra ölçümler yaptım. 5 dakika sonra ölçtüğümde Klor miktarı yarıya düşmüştü. 15 dakika sonra ölçtüğümde sıfırlanmıştı. Ancak dediğim gibi bunlar sadece fikir veren kabaca yapılmış ölçümler bana göre.
Su Nasıl Dinlendirilir ?
[QUOTE=Va_sil]

Nasil oluyor ,,Bunu acikayan bir kaynaginiz varmi ?

Aciklarsaniz menun olurum .....[:)][/QUOTE]

ŞEBEKE SUYUNDAKİ KLORU KOLAY YOLDAN YOK ETMEK. Genellikle şebeke suyundaki kloru yok edebilmek için suyu ya havalandırarak dinlendirmemiz gerekir ya da bu iş için yapılmış özel ve de çok da ucuz olmayan kimyasalları kullanırız. Son dönemde belediyeler klorlamayı klor gazı yerine kloramin dediğimiz kimyasal ile yaptıkları için suyu bekleterek kloru uçurmamız neredeyse imkansız hale gelmiştir. Ancak, size çok basit bir yöntem öneriyorum: Suda eriyen C Vitamini tabletleri kullanarak da sudaki kloru nötürleyebilirsiniz. Sudaki klor miktarına göre bir tablet (1000 mg) C Vitamini 400 litreye kadar şebeke suyundaki kloru sıfırlayabilmektedir. Bunun en güzel yanı da suya C vitamini katmanız hiç bir zararlı artığa veya balıklara zarar verebilecek bir maddenin ortaya çıkmasına neden olmaz. Sadece akvaryumunuzun PH'ı çok az aşağı çekilecektir.
Bu yöntem son dönemde Amerika'da içme ve kullanma sularının nötürlenmesinde ve doğaya deşarj edilen suların çevreye zarar vermesini en aza indirilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Akvaryum ortamında kullanılması benim geliştirdiğim bir yöntemdir. Defalarca değerli balıkların olduğu tanklarda başarıyla denenmiştir. Ben hortumla tanka su basarken bir yandan da vitamin tabletini küçük parçalar halinde suya katarak kullanıyorum.Kullanacağınız Vitaminin markası saygın bir firmanın ürünü olduğu sürece önemli değildir.

Referanslar:

https://www.fs.fed.us/t-d/pubs/html/05231301/05231301.html

http://healthwyze.org/.../673-neutralize-chlorine-with...

https://inspiredliving.com/.../vitamin-c-removes...
Çek Discus Şampiyonası 2009
Dün Heiko Bleher ile telefonla konuştum. Kendisi 17-20 Eylül tarihleri arasında Prag'da yapılacak olan Discus Şampiyonasının organizatörü olduğu ve Türk discus severleri şampiyonaya beklediğini söyledi. Bu haberi sizlere duyurmamı özellikle rica etti.

Daha fazla bilgi edinmek isteyenler aşağıdaki linkten Heiko'nun sitesindeki ilgili sayfaya ulaşabilirler.

http://www.aquapress-bleher.com/inde...d=394&Itemid=1
Aquarama 2009 Diskus Yarışması Birinciler
[QUOTE=GÜVEN]Bilgiledirmeniz için çok teşekkürler.
İlgimi çeken detaylar yüksek dozda renklendirici verilmiş balıklar sözü oldu.Ünlem
Bu konuda diskus uzmanlarının yorumlarını merak ediyorum doğrusu.
ikinci husus ta albino balıklara olan rağbet ki bu beni zayadesi ile memnun ediyor çünkü ben de bir albino hastasıyım.Thumbs%20Up

Gerçi dürüst olmak gerekirse resimlere bakınca ilk resimdeki bana daha güzel göründüi ama neyseHimmm
[/QUOTE]
 
Yüksek dozda renklendirici olayını Juri Kursu sonrasında Singapur'un önde gelen üreticileri ve DCS yöneticilerine açtık ve tartıştık. Tartıştığımız kişiler arasında Dr.Sun, Andrew Soh, Colin Yang, Brandon Wu ve Ivan Seah da vardı. Singapur'da balığın gerçek renklerini daha iyi ortaya çıkartmak amacıyla "doğru dozda" renklendirici ve hormon kullanımı hepsi onaylıyorlar. Ancak, balığın renginin doğallıktan uzaklaşmaya başladığı, balığın plastikten yapılmış gibi göründüğü yüksek dozlara herkes karşı çıkıyor. Bunun en çarpıcı örneğini juri kursunun sonunda yarışmaya katılan balıkları puanlarken yaşadık. Kursa bizimle beraber katılan Ivan Seah, sarı albino bir balığı aşırı hormon kullanımı ve aşırı renklendirildiği gerekçesiyle diskalifiye etti.  Yarışmanın resmi juri oylaması sonucunda ise, aynı balık "Grand Champion" seçildi! Big%20smile Bir çok kişi Ivan'a "Sen balıktan ancak bu kadar anlıyorsun" gibilerden takıldı ama bana göre Ivan'ın vurgulamaya çalıştığı gerçek çok önemliydi.
 
Türkiyenin İlk Diskus Hakemleri

Hepinize güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim.

İlteriş de ben de bugüne kadar her zaman Türk discusunun daha ileriye gitmesi için uğraştık. Gerçek başarıdan, ancak büyük kitleler olaya dahil olduğunda bahsedilebilir. Bundan sonra da hep beraber; Sizlerle birlikte, bayrağı daha da yükseklere taşımak en büyük amacımız olacaktır.
oldfrontosa2009-06-02 18:57:58
Heiko Bleher Türkiye'de ( Seminer )
[QUOTE=reis]Semineri veren Heiko Bleher'de olsa Ed Koning'de olsa her anlattıklarını onaylamak zorunda değilim.Heiko gerçi tercüman soruyu benim sorduğum gibi soramadı cevabı farklıydı ama benim söylediğim bir sözede bozuldu.
 
Ben şöyle sormuştum ''Türkiye'de Malawi severlerin besledikleri türler Mbuna'lara yani küçük ırklara doğru kaymaya başladı.İzlediğim ve takip ettiğim kadarı ile Avrupa'da Malawi severler daha çok Haplochromis varyeteleri yani iri ırklar besliyormuş.Buna katılıyor musunuz? veya bu konu hakkında bilginiz var mı?'' diye bir soru sordum. Aldığım cevap şuydu ''Avrupa'da bazı iskandinav ülkeleri hariç Malawi besleyen kalmadı.Avrupa'da bu aralar cüce amerikan türleri besleniyor'' oldu.Bende bu görüşe katılmadığımı ve özellikle Almanya'da bir çok Malawi severin olduğunu bunu forunlardan takip ettiğimi söyledim üstad biraz bozuldu ve ''Forumlardan her duyduğunuza inanmayın,size yılanbaşlarla ilgili 40 tane forum gösteririm,bu da yılanbaşların orada fazla beslendiğini isbat etmez dedi''
 
 
Ben uzun yıllardır özellikle Almanya ithalat listelerini takip ederim aynı zamanda forumlarını da.Almanya'da Malawi besleyen kalamdı sözüne katılmıyorum,orada yakın zamana kadar Haplochromis'lere,yakın zamanda da bizler gibi nadir bulunan bazı Mbuna türlerine yöneldiklerini biliyorum.Ben bu konuda Heiko gibi düşünmüyorum. 
 
[/QUOTE]
Sayın Uğur Bey,
 
Burada benimle ilgili de yorumunuz olduğu için cevap yazma gereğini duydum.
 
1) Seminerde tercümeleri yapan kişi benim. Özellikle sizin sorunuzu birebir tercüme ettim.  
 
2) Sorduğunuz soruyu da kendi fikrinizi Sayın Bleher'e onaylatmak amaçlı sordunuz ancak Heiko bu soruya sizin istediğiniz cevabı vermeyince bundan hoşlanmadınız.
 
3) Sayın Bleher'in konuşmaları sırasında yanındaki arkadaşlarla konuşan ve zaman zaman gülen bir tek siz vardınız.  Bence bu konuda Sayın Bleher'e ve tüm katılımcılara bir özür borçlusunuz.
 
Saygılarımla,
 
 
oldfrontosa2009-04-20 23:54:14

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.