ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratoguz2009
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2009 10:42
Son Ziyaret:
09 Temmuz 2009 16:31
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat oguz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tropheus
Murat Oğuz

SON 10 MESAJI

Africa dan yeni resimler eklendii..
Valla Zafer abi ne diyeyim ben sana şimdi.İnsan haber vermezmi bizide götürsen nolurdiki sanki?
Her ne olursa olsun senin adına sevindim zira senin bu konuda başarılı olacağına adım kadar emınım hatta yakın bir zamanda seni tanganika gölünde dalış yaparken resimlerinide göreceğimizden eminim artıkın seni kimse tutamaz Allahın izniyle.Cenabı Allahım gönlüne göre versin.
 
Kısmetin açık olsun İnşallah.
 
Saygılarımla......
Demasoni ya r d ı m
[QUOTE=farukocak55]Genelde aynı batın yavrularda hızlı büyüyen,koyu renkli ve arkadaşında belirttiği gibi genelde sivri yüzgeçliler ve gösterişli olanlar erkek olabilir.Ama en garanti ağzına yumurta aldığında belli olur.Biraz daha sabredeceksin yani...[/QUOTE]
 
Faruk bey,
Üzülerek koyu renk tahmininize katılmıyorum çünkü ; bazen dişiler bile akvaryumdaki baskın erkekten bile koyu renk alabiliyorlar.
Benim şahsi fikrim demasonilerde dişi-erkek kesin ayırt etmenin tek ve garanti yolu yumurta alan dişidirDil%20Çikarma
 
saygılarımla.......
Tropeus
[QUOTE=ürgüp başdereli]Arkadaşlar 400lt akvaryumda 20 bemba,20 ikola tropeuslarım var 3.5 4 cm boylarında bunların yanına lelupi ve brikardi almak istiyorum uygun olurmu?[/QUOTE]
 
Şuayip bey zaten 400 litre suya 40 tane balık koymuşunuz bunlar bile fazlayken artı balık eklemeyi kesinlikle düşünmeyin derim.Ayrıca iki sp. black türü tropheus besliyorsunuz aynı akvaryumda bu balıklar büyüdüğü zamanda aynı akvaryum içerisinde kalırlarsa birbirleriyle çiftleşebilirler.Buda kırma balıklara sahip olmanız demek.Sanırım bunu istemezsiniz değilmi?
 
Saygılarımla........
Bemba Orange Zerafeti
Maşallah resimlerde balıklarda çok güzeller.
Bemba Orange Zerafeti
Maşallah.....Resimlerede balıklarada........Maşallah
Akvaryum Hobicilerini Dolandıranlara Dikkat
Kizgin
İlginç......
Düşündürücü.....
Takip edicem bu konuyu kesinlikle......
Yunuslarla ilgili her şey.
Ugur bey bugune kadar genelde tropheus ve malawinin ağırlıklı olarak otçul beslenen balıklarını bulundurdum akvaryumlarımda.
Şimdi ise yaklaşık 650 lt lik akvaryumda yunus bakmayı düşünüyorum.Balıkları yavru olarak alıcam.Benim size sormak istediğim ( alacagım yavru balıklar kusturulalı yaklaşık 10 gun oldular ve kesesiz olarak çıktılar ) bu balıkları ne kadarlıkken bu hacimdeki bir akvaryuma koymalıyım? ( akvaryumda tek tür olarak bu yavru yunuslar bulunacak) Yaklaşık 100-150 adet yavru koymayı düşünüyorum bu konuda ne düşünüyorsunuz?Daha önce etçil bir balık beslemediğim için yavruyken ( yani şu kadar zamana kadar şu yemler,şu zamandan sonra bu yemler iii olur gibisinden ) ve sonraki evrelerde yem olarak ( özür dileyerek ve bir sakıncası yoksa marka olarak ) ne vermemi tavsiye edersiniz?
Akvaryumun sıcaklığı ne olmalıdır?
Ne sıklıklarla su değiştirmeliyim?
 
Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın.Zira hobide olsa yaptığım işin hakkını vermek isterim.Bunun içinde bin biliyorsan bir sor düşüncesinde oldum hep.Gerçi soru sayım bir den fazla oldu amaUtangaç
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim..
muratoguz20092009-04-09 15:13:42
Tropheusta Keşke Dediğiniz Hatalar, Kayıplar
Bazı arkadaşların dediği gibi sp. black türleri moori türlerine göre daha dayanıklı olduklarına bende kesinlikle katılıyorum.
Binbir güçlükle ve çok paralar harcayarak oluşturduğum Golden kazumba kolonimden çok çektim çok hatta koca koloniden kalan son 6 balığı sinirimden ne elimden çıkardım nede takviye etmeyi düşündüm ölesine duruyolar şu anda. Bak gene aklıma geldi insana çok koyuyor 12-13 santim tam damızlık balığın ertesi gün işyerinize geldiğinizde yan yatıyor bulmak.
O dönemde kazumbalar yüzünden asıl ben strese girmiştim.Ama söylediğim gibi bazen Kader,Kısmet demekten de başka çare kalmıyor........
 
Saygılarımla........
Tropheusta Keşke Dediğiniz Hatalar, Kayıplar
[QUOTE=bigadoslu] 
    Murat bey tedaviniz nasıl olmuştu.
[/QUOTE]
 
Suda eritilmiş yarım tablet flagy'i şırınga ile agızdan vererek olmuştu.
( yanlız bu uygulamanın damızlık balıklarda uygulanması taraftarıyım ve balıgın ayrılıp tedavi süresince  karantina akvaryumunda tutulmasından yanayım)
 
Saygılarımla.........
muratoguz20092009-04-03 14:29:48
Tropheusta Keşke Dediğiniz Hatalar, Kayıplar
Ben ne ustalar , ne üstadlar gördüm tropheus besleyipte ölümlere engel olamayan.Buna rağmen her hastalıkta oldugu gibi erken teşhis ve doğru tedavi ile ölümler minimuma indirilebilir diye düşünüyorum. Tüm bunlara rağmen ölümlerin olmasıda bazen kaçınılmaz olabiliyor ve bu gibi durumlardada kader ,kısmet demekten başka bir çare yok malesef.
Bir keresinde hiç unutmam balığım tıpkı bir teleskop japona dönmüştü ( iş yerinde oldugu için bazen erken mudahale etme şansım olmuyor ) bu formdaki bazı arkadaşlarımında şahit olduğu bu balığı kurtarmıştık.Bir diğerinde ise önceki gün hiç bir şeyi olmayan balığımın ertesi gün ( 25 tane balık içinde sadece bir tanesi ) ölmüş olduğunada şahit oldum.Mesela Mehmet Bey in yaşadığının benzerini yaşadım yanyana duran iki akvaryumdan diğerine balık aktardım usulüne göre bir yıldır sorun yaşamadığım balığım diğer akvaryumda öldü.Belki bu tropheus sevdası yüzünden bugüne kadar 25-30 balığımı kaybettim ama bu işin sonu olmadığınıda biliyorum.Ben ölümleri son çare Nasip,Kısmet diyerek kabulleniyorum.
 
Saygılarımla.........

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.