ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
outlawz_1903
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2008 22:05
Son Ziyaret:
19 Ekim 2018 20:53
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozgur SOYLU
Doğum Tarihi:
06 Haziran 1982
Yaş:
41
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

. . . Tek Teselli Rap . . .

SON 10 MESAJI

Sizce bu Tropheus ikola hasta mı ?
Cevap verecek kimse yok mu ?
Sizce bu Tropheus ikola hasta mı ?
Fotoğraf:
 


Canlıdaki Belirtiler: Hareketsiz duruyor ve akvaryumun çoğu zaman kenarında.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 250 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 10 adet ikola, 9 adet demasoni.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Ex1200 dış filtre, eheim 2012 iç filtre.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:  Flagyl eriterek yeme emdirip yedirdim.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
 
Haftada %25 su değişimi.En son 1 gün önce %30 civarı su değişimi yaptım.
 
 
Sizce bu ikola hasta mı? Hastaysa nasıl bir tedavi öneriyorsunuz. Yukarıda da yazdığım gibi sadece flagyl verdim dün. Bunun haricinde otçul yemle besliyorum ve su değişimlerinde suyu 2 gün bekletip kaya tuzu ekleyerek değişim yapıyorum. Yardımınızı bekliyorum.

outlawz_19032010-01-04 20:16:56
Demasoni,Saulosi. (Resimli)
[QUOTE=jacobsen__][QUOTE=outlawz_1903]

Merhaba gönül rahatlığıyla sayısı fazla olmamak kaydıyla iceman ekleyebilirsiniz. Iceman'ler çok uyumlu balıklar hiçbir problem yaratmıyor ayrıca akvaryuma canlılık katıyorlar.

[/QUOTE]
 
İceman uyumlu olabilir ancak yanına koyulacak tür demasoni bunuda unutmamak gerekir.
[/QUOTE]
 
 
Demasoniler uygun ortamları olduğu sürece sanıldığı kadar agresif balıklar değillerdir. Iceman'lar ile birlikte besliyorum. Sanki iki türde diğeri akvaryumda yokmuş gibi davranıyor. Ayrıca ikiside otçul balıklar. Demasonilerle birlikte çok sayıda balık besledim. En uyumlu gördüğüm iceman'ler. Demasonilerden de iceman'lerden de düzenli olarak yavru alıyorum.  Bu yüzden iceman koyabilirsiniz dedim. tabiki takdir sizin. Ben sadece deneyimlerimi yazdım.
Tropikal için tür ve bitki tavsiyesi
Merhaba. Yaklaşık 60-70 litrelik yeni bir tropikal akvaryum kurmak istiyorum. Şuanda malawi gölünün balıklarından da besliyorum ama daha önce canlı doğuran ve bitki tecrübem hiç olmadı. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Düşündüğüm akvaryumun oldukça görsel olmasını istiyorum. Neon'lar mutlaka olmalı ama diğer türler ve sayıları hakkında yardım bekliyorum. Ayrıca eklemek istediğim bitkiler bana bakım gerektirmeyen ve gübre ilaç takviyesi istemeyen türlerden olmalı. Hangi bitkileri önerirsiniz? Kum olarak ise silis kum düşünmekteyim. Ayrıca bir arkadaşımda Buz balığı ve Panda çöpçü görmüştüm. Bu balıkları besleyebilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Demasoni,Saulosi. (Resimli)

Merhaba gönül rahatlığıyla sayısı fazla olmamak kaydıyla iceman ekleyebilirsiniz. Iceman'ler çok uyumlu balıklar hiçbir problem yaratmıyor ayrıca akvaryuma canlılık katıyorlar.

Tropheuslarımın türleri ne ?

ilgine teşekkür ederim ama bende sarı şeritliler haricindekileri sormuştum.diğer balıklar hakkında fikri olan varsa yardımlarını bekliyorum.

Tropheuslarımın türleri ne ?
Merhaba. Fotoğrafını eklediğim tropheus'ların turlerini bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. ilk fotoğraftaki balıklardan sadece ortadaki kırmızılı olan balığı soruyorum ve ikinci fotoğraftaki siyah balığı. diğer balıklar zaten duboisi.
 
Bu yavrular keseli mi? (Fotoğraflı)
Teşekkür ederim ilginiz için. Balıklarımın cinsi Demasoni. 18 tane nur topu gibi oldular Tebessüm Hala yeme ilgileri yok. Genelde zeminde duruyorlar.
Bu yavrular keseli mi? (Fotoğraflı)
Merhaba. Kusturduğum yavruların fotoğraflarına bakarak keseli olup olmadıklarını söyleyebilir misiniz? Keseli değil diye düşünerek artemia verdim ama 1-2 tanesi çok az yere düşenlerden aldı gördüğüm kadarıyla. Yani yemlere ilgileri yok. Dişinin yavru aldığından beri 17 gün geçti. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
 
fotoğrafı eklemeyi beceremedim.linkten bakabilirsiniz.
Yavruların keseden kurtulduğu nasıl anlaşılır?
 Merhaba. Demasonilerimden ilk defa yavru aldim ve erken kusturup kuluçka makinesine aldım. Şu ana kadar yavru kaybım yok. Keseleri yok olduğu zaman kuluçka makinesinden çıkarmam söylendi ama keseleri şuanda tamamen vücudu içerisinde yani karın bölgesinde çıkıntı bir durum yok. Bu yavrular keseden kurtulmuş mu demektir? Keseler karın içerisinde ama hala renkleri sarı. Keselerinden kurtulmuş yavru fotoğrafı ekleyebilirseniz ya da bilgi verirseniz çok yardımcı olursunuz.iyi balıklar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.