ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
D-han
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
30
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Kasım 2008 16:11
Son Ziyaret:
19 Mart 2021 13:06
Toplam Mesaj:
446 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz Canbolat
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1994
Yaş:
30
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Deniz Canbolat

SON 10 MESAJI

Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=ahmdrm]Herkese iyi bayramlar. 120 litrede beslediğim Apistogramma Mcmasteri çiftim var. Yaklaşık 15 gün önce yavrularım serbest yüzüşe başladı. Bol bol artemia veriyorum. Sıkıntım şu : siyano bakteriler akvaryumu adeta istila ettiler. Yavrular 15 günlükken Antibiyotik tedavisi uygulamak doğru mu? Yada nasıl bir müdahalede bulunmam gerekiyor? Bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. [/QUOTE]
Olduğu gibi bırakın derim, siyanobakteriler belki de besin olabilir.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=Salem]Merhabalar,
Hobiye olmasa da foruma verdiğim uzun aradan sonra tekrar buralardayım. Bu vesile ile allpahuayo erkeğimi paylaşmak isterim. Kendisine uygun eş arayışındayız.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/62646/210220202102221.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bu arkadaşımız allpahuayo erkeğinden çok f0 cacatuoides'e benziyor.
Amazon Biyotop-yarı Biyotop Yeni Fotolar Sayfa 2
Merhabalar şuan adını hatırlamadım ama bu tarz ince dallı köklerde mantar sorunu tabii olarak gelişiyor. Sorun devam ederse mangrov kökleriyle değiştirebilirsiniz. Bu arada ilk bir ay iki güne bir %50 su değişimi tavsiyemdir. Akvaryumda kullanılan malzemelerde herhangi bir toksik maddeyi böylece tamamıyla elimine etmiş olursunuz.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=twinsoul]Merhabalar,

Bir süre önce erkek inkamda olan bir rahatsızlığı dile getirmiştim. Rahatsızlığın önüne geçebilmiş değilim, geçebileceğimi de düşünmüyorum artık çünkü hayvan yaşamına enteresan bir şekilde devam ediyor. Sadece tedavi için uyguladığım yöntemleri paylaşmak istedim.

İlk iki hafta sırımsak suyu emdirilmiş yem ve yine sarımsak suyunda bekletilmiş su piresi diyeti uyguladım. Herhangi bir sonuç alamadım. Sonra Emre Zaim Bey in önerisi ile Hex Shield isimli yem tedavisine başladım. İlk önce akvaryumdaki bütün canlılar yemi yedi ancak ilerleyen günlerde yeme ilgi iyice azaldı. Hatta hasta olan inka hiç yememeye başladı ve yine bir ilereme kaydedemedim. Daha sonra Bacto Tabs isimli yemi tedarik ettim ve bir hafta gibi bir süre bu yem ile yemleme yaptım. Bütün canlılarda Hex Shield a oranla bu yeme olan ilgi daha fazlaydı ve hafta boyunca ilgi aynı şekilde devam etti. Ancak yine gözle görülür bir iyileşme gerçekleşmedi. Artık tedavinin yem ile olmayacağına kanaat getirdiğim için ve balığı ilaç banyosu yaptımaktan çekindiğim için, 4-5 gün boyunca anüs bölgesindeki kızarıklığa pamuk yardımıyla metinel mavisi, 1-2 gün sera bactopur sürdüm ama yine sonuç değişmedi. Anlayacağınız aklıma gelen tedavilerin bir çoğunu uyguladım, sonucun değişmediğini ve apistogramma gibi hassas bir türde, böyle bir hastalıkla canlının bu kadar uzun yaşaması şaşırtıcı derecede tuhaf.

Canlını birkaç fotoğrafı,
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100597/300320170341501.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100597/300320170343481.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100597/300320170345391.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100597/300320170349451.jpg[/IMG][/QUOTE]

Hocam bu tümör gibi bir şey.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=ryzend]120 kadar kakadu yavrum için akvaryumum hazır, 80 cm 100 litre. Kum kullanmayacağım sadece Hindistan cevizi kabukları koyacağım. Bakalım nasıl bir gelişme kaydedecekler?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174072/1503201723235061.jpg[/IMG][/QUOTE]
Mete hayırlı olsun. Sen apistoları üretirken çeşme suyumu kullanďın? Bu izmirin suyu çok kireçli.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=ryzend]Dün gece bir türlü yavru alamadığım agassiziilerimden bi 10-15 yumurtanın kuyruk çıkarttığını gördüm bakalım yüzebildiklerini görebilecek miyim [:)))][/QUOTE]
Metehan hala satıştalar mı kardeşim [:)))]
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=ryzend]
Birand abiler pek apisto getirmiyor bu aralar en son Mayıs gibi agassiziiyle panduro getirmişlerdi panduroya yetişemedim ama agassiziim konulardaki agassizii [:D] Zoom petshop bazen getirtiyor ama oradaki akvaryumla ilgilenen çocuğu sevmiyorum ayrıca fiyatları biraz yüksek [/QUOTE]

Haftaya Çek ithalatı yeni apistolar gelecekmiş arkadaşlar malawiye.
Apistogramma Agassizii Red (güncel Resimler Syf2)
[QUOTE=ryzend]
Kakadular duruyor ama erkek artık çok yaşlandı, bu yüzden resimlerini güncelleme yapmadım. Teşekkürler çift sabah saat 11.00 civarlarında yumurta dizdi. Dershane vardı bugün eve az önce geldim dişi agassizii erkeği baya hırpalanmış biraz streste erkek şuan bu yüzden ışıkları kapadım acaba daha önce erkek yumurtaları yiyor bu sefer yemesin diye mi dişi hırpalandı [:D][/QUOTE]
İlk üç yumurta diziminde de çift anlaşamazsa şiddetli geçimsizlik demektir [^_^] O zaman yumurtaları gördüğün an ayırmalısın.
Apistogramma Agassizii Red (güncel Resimler Syf2)
Mete çift çok güzel. Kakaduları elinden çıkardın galiba. Bende de şuan agassizi red çifti var. Dur bakalım f0 yumurtalarından yavru çıkaramamıştık, bu yenilerden yavru çıkarırım diye düşünüyorum.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=twinsoul]Merhabalar,

3 - 4 haftadır fotoğraflardaki gibi olan bir inkam var. Hastalığın dropsy ya da blout gibi hastalıklar olduğunu düşünmüyorum çünkü şişlik sadece karında, pullarda kabarma yok ve normal hareketlerini sergilemeye devam ediyor, diğer türlü şimdiye kadar ölmüş olması lazımdı diye düşünüyorum.

İç parazit ya da kabızlık olma ihtimali üzerinde durduğum için 1 hafta yeme emdirdiğim flagy tedavisi boyunca birkaç sefer de su pirelerine emdirdiğim flagy tedavisi denedim ve yanıt alamadım. daha sonra 1 hata boyunca da verdiğim yemlerin hepsine sarımsak suyu emdirip öyle yemleme yaptım ve yine yanıt alamadım. Bu süre zarfında dışkılamamım normal olduğu zamaları da bazen gördüm.

Daha sonra durumun içten değil de dıştan bir sorun olabilceği ihtimali üzerinde durmaya başladım, anchor worm aradım bulamadım. Akvaryumda dış parazit tedavisi yapamayacağım için banyo yaptırma yoluna başvucağım ama daha önce banyo tedavilerinde pek sağlıklı sonuçlar aldığımı söyleyemeyeceğim. [:D] Apistolarda banyo tedavileri pek sağlıklı olmuyor, anlık sorun olmasa da zaman içinde kendini gösterebiliyor ama birşeyler yapmam lazım balığın karnı maximum seyiyeye ulaştı. Bactopur yada clout banyosu yaptırmak geliyor aklıma ama endişelerim var, özellikle clout genellikle tropheus türlerinde kullanıldığı için sizin de fikirlerinizi almak istedim.
[/QUOTE]

Aynısı şuan benim bir kılıçkuyruk dişisinde var. Bazen normal dışkılama görüyorum ama kardeşlerinden görece çok büyük bir karna sahip ve yüzüşünü bile etkiliyor. Kabızlık olduğunu düşünüp zamana bıraktım ama herhangi bir düzelme olmadı. Sizin balığın arkasındaki kırmızılık benim balıkta belirli bir beyazlık şeklinde.[EDIT]D-han,2017-01-24 01:53:02[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.