ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gryhps
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2008 12:52
Son Ziyaret:
13 Ekim 2013 22:49
Toplam Mesaj:
82 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
GüRaY TANDOĞAN
Doğum Tarihi:
10 Şubat 1991
Yaş:
33
İl:
Kütahya
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

GüRaY TANDOĞAN

SON 10 MESAJI

Büyük japonum teleskobu rahatsız ediyor.
[QUOTE=BettaFAN]Deneyimle sabittir tek olan teleskoplar diğer japonların yanında zorlanıyorlar ve bir sure sonra ölüyorlar.Teleskopları 2 adet beslemekte fayda var diye de okumuştum.[/QUOTE]

Yaşatmak için elimden geleni yapıyorum.. Umarım sağlıkla büyür..
Büyük japonum teleskobu rahatsız ediyor.
[QUOTE=Hamza]Teleskoplar göz yapıları itibari ile yemleri zor görürler. Benimde bir teleskopum var ilk zamanlar kepçeye alıp öyle besliyordum şimdi alıştı yem verceğim zaman ilk önce o geliyor. Yemi yukarıdan ağzına verirseniz yada kepçe yardımı ile beslerseniz iyi olur. Diğer türlerin yanında yem kapması biraz zor.[/QUOTE]

Alışma sürecinde kepçeye alıp beslemek mantıklı geldi.. teşekkürler.. :)



[QUOTE=mesutok]Balığı ayırıp ayrı yerde bakmak falan bunlara gerek yok balık strese girer hasta olur ayrıca su ve ortam degişiminde stresten, onlar alışır sen sadece yem at yemi ufala ot öbürüde mutlaka yiyecektir. suyun içinde gözle görünmeyen plaktonları bile süzerek yer balıklar merak etme aç kalmaz.[/QUOTE]

Zaten ayrı bir yere alırken sadece akvaryum suyundan aldığım suyla diğer kaba  koyuyordum. Her ne kadar aç kalmaz deseniz de üzülüyorum diğerinin yanında pasif kaldığında.. 
Büyük japonum teleskobu rahatsız ediyor.
[QUOTE=ßjkenes]1 haftaya balıklarınızın düzeleceğini umuyorum.Kendi aralarında atışmalar olur ilk zamanda :) [/QUOTE]

Umarım dediğiniz gibi olur.
Büyük japonum teleskobu rahatsız ediyor.
[QUOTE=ßjkenes]Merhaba,
Daha balıkları alalı 3 gün olmuş.Küçük olan japonunuz belki ortama alışmamış olabilir.Balığınız hasta olabilir.Teleskoba yem verirken çaktırmadan diğer köşeden küçük balığa yem verebilirsiniz.Küçük olan balığınız hareketli mi?Kumu falan ağzına alıp tükürüyor mu?[/QUOTE]

Teleskobum gayet hareketli.. Herşeyi normal.. Hatta ilk gün akvaryuma koyduğumda hareketsiz öylece duruyordu. Hasta zannettim. Ancak ertesi gün alıştı ve hareketlendi fazlaca.. Yani balığımda gözle görülür bir sorun yok. :)

Umarım sürtüşmeleri en kısa zamanda biter. Zarar görmesinden korkuyorum sadece..
Büyük japonum teleskobu rahatsız ediyor.
Merhabalar,

Benim ufak bir sorunum var. Yardımınızı isteyeceğim. 

Balıklarımdan büyük olanın, teleskobu bazen takip edip peşinden yüzdüğünü fark ettim ve bu durum teleskobu rahatsız ediyor.. Her ikisi de japon aralarında bir sorun var mıdır sizce?

Birde yem attığımda büyük olan hemen kapıyor ve teleskoba kalmıyor. Bir bardağa alıp besleyeyim teleskobu dedim ama yedirmeyi başaramadım.. Nasıl bir yol izlemeliyim? 

Bu arada balıklarımı alalı 3 gün oldu..

Yardımcı olursanız sevinirim.

Betta+çöpçü+vatoz
[QUOTE=Metehan Yılmaz]1 sene boyunca 20 Litre akvaryumda bir adet betta ile bir adet cüce vatoz beslemiştim. Tank bitkili ise ve cüce vatoz için ( küp,mangrow kökü vb.) saklanma yerleri yaparsan besleyebilirsin. Ayrıca cüce vatoz olmalarına dikkat et ve cüce vatozlar için dip yemi almayı da unutmayın derim

Saygılarımla
[/QUOTE]

Ben vatoz ve çöpçüyü akvaryum temizliği için istiyorum aslında.Dipteki yemler temizlensin yosunlar temizlensin diye ama yazdıklarınızı dikkate alacağım teşekkürler..
Betta beslenmesi hakkında
[QUOTE=DisTurBed] [QUOTE=gryhps] [QUOTE=DisTurBed]Betaların en sevdiği yem karidestir bitkisel yemleri sevmez.Sadece karidesi severek tüketir.
bi ara benimde 4 tane betam var rahmetliler.
[/QUOTE]

Yemesinde bir sorun yok. Gördüğü zaman afiyetle yiyor ama gördüğü zaman. O görene kadar yemler tabana düşüyor öylece kalıyor.
[/QUOTE]
Tamam işte karideste hem suyun üstünde kalıyor ve yemesini kolaylaştırıyor.
Bettanı 2 gün aç bırak ve öle yem at bak ne biçim yiyior tok olabilir.
[/QUOTE]

Peki çok teşekkürler.
Betta beslenmesi hakkında
[QUOTE=DisTurBed]Betaların en sevdiği yem karidestir bitkisel yemleri sevmez.Sadece karidesi severek tüketir.
bi ara benimde 4 tane betam var rahmetliler.
[/QUOTE]

Yemesinde bir sorun yok. Gördüğü zaman afiyetle yiyor ama gördüğü zaman. O görene kadar yemler tabana düşüyor öylece kalıyor.
Betta beslenmesi hakkında
Dün aldığım tül kuyruk bettamı besleyemiyorum. Besleyemiyorum derken yemini yediremiyorum. Hayvansal-bitkisel karışık bir yem var elimde suya yemi döktüğümde balığım görüp yeme gidene kadar yem dibe çöküyor sonra da anca dipte görürse bir tane yiyor. Yemi nasıl vermem lazım..
Betta+çöpçü+vatoz
15 lt'lik akvaryumum var bir erkek tül kuyruk besliyorum. 1 Çöpçü ve 1 vatoz koyabilir miyim bu akvaryuma? Forumda çok dolaştım uyumlu diyen de oldu olmaz diyen de kararsız kaldım.. :/

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.