ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Barbus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Eylül 2008 03:19
Son Ziyaret:
04 Ekim 2008 01:16
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet KAFKAS
Doğum Tarihi:
03 Mart 1972
Yaş:
52
İl:
Ankara
Meslek:
Technician
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barbus Tetrazona(Tiger Barb,Barbus schuberti)

SON 4 MESAJI

Her dip çekiminde yapılması gerekenler ?
Benim bildiğim ilaçlar veya kimyasallar balıklar üzerinde deney yapmak için değil,muslukdan akan klorlu vs.  bulunduran şehir şebekesi suyunu balıkların doğal yaşam ortamlarına yaklaştırmak ve benzetmek için kullanılıyor diye biliyorum,yoksa çokmu yanlış yapılıyor?Elbette Kloru azaltmak için, asit derecesini ayarlamak için, zararlı bakterileri öldürmek vs. vs. için kimyasal kullanmadan,doğal yollar ve yöntemler vardır ama bunlar deneyim ve uzmanlık gerektirmezmi?birde bu doğal yolları ayrıntılı biçimde anlatan forum bölümü varmı?
Barbus Tetrazona ışık sorunu
Merhabalar, 13 Litrelik ufak tankda sadece 6 tane Barbus var, çok çeşitli ışık denedim ama nerdeyse hepsinden delicesine korktular, en son minik beyaz tasarruflu üzerine bir iki kat mavi sert plastik sardım şimdi pek korkmuyolar ama bu seferde yem yemiyorlar! ayrıca baş kısımları su yüzeyinde bi şey arar gibi gezinip aniden bir kaç saniye donup su dibine doğru düşüyor ve ardından birden canlanıyorlar. Birde sanırım bir önceki çok korktukları tasarruflu gün ışığı yada sarı denilebilecek ışıkdan sonra üzerlerinde kırmızı benek gibi lekeler oldu( belki korkudan kendilerini oraya buraya çarptıklarından olabilir) şimdi iki gündür yem bile yemiyorlar :( su değerlerini oksijen dışında( su yüzeyinde yeterli dalgalanma var) elimden geldiğince ölçmeye gayret ettim ne kadar sağlıklı ölçtüm bilmiyorum ama değerler şöle çıktı:
No3=25
No2=0
Gh=10
Ph=6.8
Kh=6
Sıcaklık=25 C
kullandığım yemi önceden gayet iştahla yiyorlardı ama birden kestiler ! kullandığım yem TetraMenü, dört çeşit (hayvansal,bitkisel vs.) yemi dört ayrı gözde bulunduran bir yem, bu yemleri karıştırırak veriyorum.
ayrıca arada verdiğim granül tarzı bir yem daha var ama yemin cinsini hatırlamıyorum, sanırım oda Sera'nın  tropikal balık yemlerindendi.

 
Barbus2008-10-02 05:18:10
Eheim 2006 iç filtre ve oksijen
Merhaba, bende Eheim 2006 İç filtre var, Saatte 75-150 litre su pompalıyormuş, ben 13 Lt lik ufak bir tankda kullanıyorum, ancak bu Filtrenin  hava kabarcıkları çıkarmaya yarıyan bir düzeneği yok! yanlız,su yüzeyinde dalga yapabiliyor, bu su yüzeyindeki dalga sonucundada hava kabarcıkları meydana çıktığı söylenemez, acaba bu Filtre ve yüzeyde oluşan ufak dalgalar tank içerisindeki oksijeni sağlamak için yeterlimidir?ayrıca bir hava motoru çalıştırmam gerekirmi?  tankda 6 tam yetişkin olmayan Barbus tetrazona var ancak bu Eheim 2006 filtreden bir tane daha alıp onuda 2 Japon olan yine ufak bir tankda kullanmak istiyorum. Kısaca benim sorunum oksijen yeterli olurmu? bu konuda bilgilerinizi fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Barbus2008-09-27 03:53:40
Tetrazona ne olmuş
Merhaba, bendede Tiger Barb( barbus tetrazona) var, iki tanesi nocoment arkadaşın dediği gibi baş aşağı çok duruyorlardı bende değiştirdim ama şimdi aldıklarımında biri baş aşşağı durduğu oluyor oldukça itici bir görüntü oluyor:( sanırım bu balıklar kendi ortamlarında sürü halinde yaşıyorlar,onun için olsa gerek,bir arada en az 6 veya 8 tane olmasının faydası var diye okudum, bende 6 tane var. Tanka başka balık  koymadım ancak koyduğum tank 13 Lt gibi ufak bir tank, iç mekanik filtre var, bir kaç farklı ilaç kullanıyorum, özel bir temizleyici bakteri kültürü, su düzenleyici, dezenfekte edici, vitamin, vb. ciddi bir sorun olurmu bilmiyorum,ayrıca bu Barbuslardan besleyen arkadaşlar deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.  her ne kadar tavsiye edilen Ph -sertlik,sıcaklık  değerleri vs. var ama deneyim ayrı bir olay. Barbus2008-10-02 05:21:25

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.