ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sucuka_1983
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2008 13:42
Son Ziyaret:
13 Temmuz 2012 12:01
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taner Hançer
Doğum Tarihi:
14 Nisan 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Taner Hançer

SON 10 MESAJI

Yeni 200 lt. Duboisi Tankım

 Selam..

 Akvaryumunuz hayırlı olsun , inşallah sağlıklı bir şekilde büyütür yavrularını görürsünüz.Ayrıca çok beğendim maşallah.Bir şey sormak istiyorum; şu an kaç balık var ve  ilerde kaç tanesini akvaryumda bırakıcaksınız.Sağlıklı balıklar...
Nano (Pellia)
Selamlar..
 
Çok güzel nano kurmuşsunuz tebrik ediyorum sizi.Şu an 20 lt lik akvaryumda sadece pellia yetiştiriyorum.Kuralı 1 hafta oldu.Şu an filtrem yok hagosun en küçük filtresinden sipariş ettim bugün elime geçer sanırım.Tabanda sadece lav kırığı var.Işıklandırma 1 tane 11w lık tasarruflu ampul.Pelliaları öylece kuma bıraktım henüz tutunmadılar hafif çalkantıda yerlerinden oynuyorlar.Yati köküne bağlamayı düşünüyorum ama pek narinler malumunuz.Misina ile sarma yapsam tutunurlarmı ve kopmalar olur mu?Yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Saygılar..
Osram G9 Tipi Lamba
Selamlar
 
50*20*25h ölçülerindeki akvaryumumda sadece pellia bulunmaktadır.Şu an için canlı yok akvaryum oturunca karides beslemeyi düşünüyorum.Tabanda 3kg lav kırığı,ve yati kökü vardır.Mayalı sistemde karbondioksit vermekteyim ve hava taşına bağlı.Filtre yok şu an için.Küçük bir ısıtıcım var 25 derecede sabitledim.Masa tipi aydınlatmam var toplamda 7 saat aydınlatma yapmaktayım.Akvaryum 1 haftalık ve yati kökü üstünde beyaz yosunlar oluştu.Günlük su değişimlerinde temizliyorum ama tekrar oluşuyor.Aydınlatmada Osram g9 tipi küçük 25w ampul var ve halogen yazıyor bu ampul uygunmudur..Yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.
 
[
 
Moss Akvaryumu Kurulumu
 Selamlar..
 
 Cevaplar için teşekkür ederim.Tabanı tamamen küçük yassı taşlara moss sararak kaplıcam ve iwagumi stili ile taşları yerleştircem inşallah.Şu an akvaryumda mbunalar var elden çıkarır çıkarmaz kuruluma başlıyorum.Forumda bu mossların budanması hakkında bir kaç yazı okudum şu doğrumudur; çim biçer gibi bitki makasıyla üstten boylarını kısaltıyoruz,budanan dalları ise su değişirken sifonlama yaparak akvaryumdan uzaklaştırıyoruz.Moss türlerinden pellia yı çok öneren var.Alt kısımlarında javalardan daha az çürüme yapıyormuş.Budama işi de aynı mıdır bu türde ?
Mayalı sistemle CO2 üretmek
 Selam.
 
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Ama malesef bir tüplü sistemi karşılayacak bir bütçem şimdilik yok.Geçici bir süre için mayalı sistem kullansam su değerleri ve ph konusunda ciddi sıkıntılar yaşarmıyım? Bu arada test kitim de yok.
Moss Akvaryumu Kurulumu
Selamlar..
 
100*45*50h ölçülerinde akvaryumda 3 senedir mbuna türlerini beslemekteyim.Son zamanlarda bitkili akvaryumlara olan ilgim bayağı bir arttı ,tabi bunda üyelerimizin kurmuş olduğu tankların büyük bir katkısı oldu.Kurulan tanklarda İwagumi tarzını öğrendim ve çok beğendim.Bu tarzda bir kaç tank resmi gördükten sonra ben de bu şekilde bir akvaryum kurmak için yola çıktım.
 
- Filtrem Fluval 305 modeli
- Isıtıcım Atman 300 w lık
- Kum mercan kırığı ( bitki için uygun değil biliyorum malesef ).
- Fon tek renk mavi.
 
Bulabilirsem Chrismas moss,bulamazsam Java moss almayı düşünüyorum.Kurulum için bir kaç sorum var .Bu konuda bana yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim. Utangaç
- Tüm zemini halı gibi kaplamak istiyorum.Kaç bardak moss kullanmalıyım?
- Tabanda ne tür kumlar kullanmalıyım? Yüksekliği ne kadar olmalı ?
- Moss için hindistan cevizi torfu ve misket gübre kullanmam gerekir mi?
- Işıklandırma sistemim ne olmalı ( 2 tane flo monte edebilecek yer var kapakta) ve günde kaç saat aydınlatma yapmam gerekir?
- Co2 kullanmam gerekir mi ?  Eğer kullanmam gerekirse mayalı sistem denilen şey yeterli gelir mi ?
- Canlı olarak Tetra türlerinden bir tür ve kiraz karides beslemeyi düşünüyorum.Tabi yanına cüce vatoz ve katil salyangozda atmayı düşünüyorum.Sizce uygunmudur ?
- Sıvı gübre olarak Tunç Bey in ürettiği gübrelerden kulanmayı düşünüyorum.
 
 Biliyorum çok soru sordum Utangaç  Ama bitkili bir tank için acemiyim. Bilgi ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 
  Saygılar..
Mayalı sistemle CO2 üretmek
Selam..
 
Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim.Bitkili akvaryum kurmak istiyorum ve tam yerinde bir paylaşım olmuş.200 lt lik bir akvaryumum var ve yoğun java mossla örtülmüş bir taban oluşturmak istiyorum.Malum yoğun bir bitki popülasyonu olacak.Bunun için 1 tane 2,5 lt lik mayalı sistem değilde 2 tane 2,5 ltlik mayalı sistem şişeyi bir T bağlantıyla sızıntı olmayacak şekilde birleştirip akvaryuma difüzör yardımıyla versek co2 miktarı risk oluşturacak düzeylere çıkarmı ve şişelerde aşırı basınç oluşurmu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Fluval 105 Dış Filtre Ses Problemi
Selam
 
Mıknatıs ve mıknatıs yatağı hafif algle kaplanınca ses kesilecektir.Aynı durum benim başıma 305 modelinde gelmişti ve 1 hafta sonra ses hissedilir düzeyde azalmıştı.Şu an memnunum .Sağlıklı balıklar
 
ANKARA'DAN AKVARYUMU EN UYGUN NEREDEN AL
Selam..
 
Bahçeli 5.Caddede Jumbo Akvaryum.Size akvaryum konusunda çok iyi yardımcı olacaktır.Diğer her konuda da güvenle alışveriş yapabilirsiniz.Zaten size oldukça samimi davranacaklardır.Sağlıklı balıklar.
 
ankarada oturanlar

Selam..

Bahçelievler 5.caddade Jumbo Akvaryum var.Ben balıklarımı,yemlerimi,bitkilerimi ve ihtiyacım olan tüm malzemeyi burdan temin ettim.Fiyat konusunda bir çok yere göre uygun geldi.Şakir Bey hem çok ilgili hemde yararlı bilgiler veriyor.Dükkanıda bence Ankara'da temizlik açısından diğer akvaryumculara oldukça iyi ellerinden bez ve paspas eksik olmuyor:)) Ben memnun kaldım şimdiye kadar isterseniz sizde bir uğrayın.Sağlıklı balıklar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.