ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
selim87
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Nisan 2008 19:28
Son Ziyaret:
02 Aralık 2012 12:34
Toplam Mesaj:
102 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
SELİM UYAROĞLU
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SELİM UYAROĞLU

Birgün, ressamlar Türk'ün simasini kaybederlerse, yildirimi alsinlar, yapiversinler." Atatürk

SON 10 MESAJI

adım adım bitkili akvaryum
Valla eyup bey yazınızı okuduktan sonra nihayeter benim anlayısım gibi olanlarda varmış diyorum yazdıklarınızda çok haklısınız herkes markalı ve ticari ürünlere o kadar sıkışmışlar onlara o kadar mecbur hale gelmişler ki onsuz bu işin olmayacağını bile zannedenler var.Aslında iş hiç te öyle değil mesela kumlara yüzlerce lira veriliyor bence gereksiz zaten o kumlar doğada var biraz uğraş araştırma ve cabayla atynı verimi sizde yaratabiliyorsunuz ben micro element gübresi hariç tüm gübrelerimi kendim yapıyorum misket gübremi kendim yapıyorum ve çok başarılı,illa ki markalı ürünler yüksek performanslı olaccak diye birsey yok.Sonuçta içine konan kimyasallar aynı ve aynı işi görüyorlar sadece yöntem bilmek gerekiyor  ve  en önemliside hayal gücü öyle satılan gübrelerde yok şu kadar vitamin şu kadar amino asit vs bunlar önemsiz seyler bitkilerin tükettikleri belli işin özü bu siz bunlar dısında ne atarsanız atın o bitki zaten onu tüketmeyeceketir.bu arada akvaryumunuzda çok başarılı sizi her açıdan kutluyorum
Bazalt granülün kimyasal analiz sonuçları
Tuzruhu testinde kopurme olmuyor zaten bildigim kadariyla volkanik bir yapiya sahip cok kucuk gozeneklere dahip
Bazalt granülün kimyasal analiz sonuçları
Ben bazalt kumu senelerdir kullaniyorum cok memnunum suyun dengesini bozacak herhangibir sorunla karsilasmadim bitki dikimi cok basarili sonuc veriyor her turlu bitki yetistirdim.suyun ph ini da etkilemiyor.gidip markali urunlere dunya para veremem boyle kullanisli ve zengin minarelli kumlar varken.bence gonul rahatligiyla kullanilabilir.selim872012-05-02 16:27:24
65x45x50 (146 Litre) Bitkili High Tech Adayı Yeni Fotoğraflar Syf.5 te
[QUOTE=TahaArif] Aslında çok saglıklı ve formunda bitkilerdi fakat yeni akvaryumda ve yeni kumda böyle sorunlar meydana gelebiliyor.
 
Küçük akvaryumumdaki halleri
 
 
Yeni akvaryumdaki
 
 
Alt yapraklarında erime, kopma ve çürümeler basladı.Suyun kimyasını bozdu galiba, akvaryumun içinde sisli bir hava var ama hafta sonu 60 litre su degişimi yapacagım yani %50 civarı bu 60 litre suyu osmos'dan dolduracağım.İnşallah su istediğim netlige kavuşur.Filtre olarak fluval 105 kullanıyordum fakat debisinden ve temizliğinden pek memnun kalmadım o yüzden Tetra ex 700'ü bagladım.Bakalım etkili olacagına inanıyorum.
[/QUOTE]

Öncelikle hayırlı olsun güzel bir kurulum olmuş ilerde daha da güzel olacağa benziyor.Dizaynda bana çok hoş geldi .Birde sorum olacak.Bu fotoğraftabi bitkilerin 2 ayrı akvaryumdaki halini göstermişsiniz birinde çok güzel yemyeşilken diğerinde neden sarımsı ve kırmızımsı hal aldı acaba.Bendede bazı bitki çeşitlerinde bu durum meydana geldi.
Cuba yaprakları sararıyor
[QUOTE=easter bunny]Nitrat eksikiği gibi görünüyor.
 
Verdiğiniz bilgilerde nitrat içeren herhangi bir misket ya da sıvı gübre uygulaması gözükmüyor. Uygulamanızı tavsiye ederim. Tabi ki daha tecrübeli arkadaşlar daha net bilgiler verecektir ancak bu derece yoğun bitki varken nitratın yetersiz düzeylere düşmesi süpriz olmaz diye düşünüyorum.
[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alacağım.
Cuba yaprakları sararıyor
Malesef elimde hiç test kiti yok

Üstadlar lütfen yardım :((
Cuba yaprakları sararıyor
Uzun zamandır yetiştirmekte olduğum hemiantus cuba larım gayet güzel şekilde büyüyor fakat yeni yeni başlayan bir sorunla karşı karşıyayım bitkinin özellikle eski yapraklarında veya nispeten eski olan yapraklada uçlardan sararma var bu neyin işareti olabilir ? Ayrıca bitkilerin büyüme hızı iyice yavaşladı fakat fotosentez gayet güzel devam ediyor.
260 litre su hacmi
2x39w t5 grolx
2x30 w t8 philips aquarelle
jbl ferropol gübre 
potasyum gübresi -fosfat gübresi
2haftada bir %40 su değişimi
8 saat aydınlatma
tüplü sistem co2 sürekli açık

selim872012-02-10 11:23:02
Bitki yaprakları neden koyulaşıyor
[QUOTE=ReaLiST] [QUOTE=batuhanbayram]     Bitkinizde hiçbir sorun görünmüyor. Bitkinizin varyetesi bu ve yeni çıkan yaprakların açık renk, gelişen yaprakların koyu renk olması normal bir durum. Kahferengi tondan hoşlanmıyorsanız başka bir bitki türü bakabilirsiniz.
   
[/QUOTE]

Selim Bey, Batuhan Bey'inde söylediği gibi bitkinizin kahverengi yapraklı olmasının normal olduğunu biliyorsunuz değil mi?
[/QUOTE]
Aslında bilmiyordum diğer bitkilerim yeşil renk dururken bunun kararması bir sorun olduğunu düşünmüştüm.Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.
Ama dizayn değişikliği yapmadan önce durumları böyleydi bitkilerin.Anormal değimi yani.

selim872012-01-27 12:22:11
Bitki yaprakları neden koyulaşıyor
[QUOTE=ReaLiST]Selim Bey akvaryumun yüksekliği nedir? [/QUOTE]
Kumdan sayarsak 40 cm
Bitki yaprakları neden koyulaşıyor
2x39 wat t5 grolüx
2x30 wat t8 philips aquarelle
260 litre net su hachi var potasyum ve jbl ferropol  gübre kullanıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.