ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fearlessw
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Nisan 2008 15:07
Son Ziyaret:
06 Mayıs 2010 10:29
Toplam Mesaj:
100 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali rıza tekin
Doğum Tarihi:
18 Eylül 1979
Yaş:
44
İl:
Manisa
Meslek:
Kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Rıza TEKİN
yaş 28 ,Manisa/ Demirci

SON 10 MESAJI

Mücevher Cichlid Köşesi
[QUOTE=gkhn54_11]Selamlar. 1:)iki dişi mücevher balığı bir arada dursa Yumurta yaparlarmı?
               
                2:) Benim Mücevher balıklarımın tekinde çok pul var ve digerinde ise ona bakarak daha az ve agız çevresinde pul var
                3:) Çok Gösterişli Olan Az pullu Olan Çok kırMızı Digeri ise hafif siyaha çalmış
                4:) İlk Önce 4 tane ile başladım. 2 si öldü dudak dudaga kavga eden balıklar kaldı fakat şimdi kavga etmiyorlar ben ikiside dişi diye tahmin ediyorum. yokki bi fotograf makinesi foto koyayım.
                5:)Çok pullu olan az pul olana göre daha büyük.
Konuyu anlayan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum. Ben foruma daha yeni üye oldum . mücevher balığı hakkında ayrı bir sayfa actığınız için çok teşekkür ediyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim :)

Video çektim fakat pek belirgin olmadı ilk baş böyle kavga ediyorlardı şimdi ise hiçbirşey yok sanırım 2 side dişi.[VID]http://www.dailymotion.com/relevance/search/m%C3%BCcevher+cichlid/video/x9omgo_mucevher-cichlid-kavgasy_animals[/VID]

[/QUOTE]

Balıklarınız o dönemde eş tutuyorda olabilirler. Amerikan türlerinde bu hareketler sadece kavgada olmuyor, çoğu zamanda eş tutarlarken bu tür dudak dudağa kavga edercesine hareketler yapabilirler. 

resimdeki balığın türü ve cinsi nedir

Resimdeki balık yeni büyüyen bir ahli yavrusu.

Yunusum Ölmek Üzere
Malesef dün gece balık öldü. Ama anlayamadığım şu ki ; ne olduda balık bir anda bu şekilde hastalanıp öldü ? İnanınki hiçbir fikrim yok ve hiç görmediğim bir şekilde gerçekleşti bu olay.
Yunusum Ölmek Üzere
Herzaman yaşadığı akvaryuma alsam bir faydası olabilir mi ?
Yunusum Ölmek Üzere

Dün akşam saatlerinde Resimlerdeki balığı yakalayıp diğer akvaryumuma almak istedim. Ve yakaladıktan sonra küçük bir kaba koyarak diğer odadaki akvaryuma bıraktım. Daha önceleri(yaklaşık 1 yıl) sapasağlam olan balığım bir anda ters yüzmeye ve anlık hızlı hamlelerle kendini akvaryumun camlarına hatta bazen de diklemesine kuma saplanırcasına hareketler yapmaya başladı . Ve bende bunu gördükten sonra hemen tekrar yakalayıp tül yavruluğun içine aldım.

Biraz sakinleştiği zamanlarda normal hareket etmeye ve düz yüzmeye başlamıştı. Ama gece den sabaha kadar yavruluğun içinde bıkakmama rağmen sabahleyin baktığımda tekrar ters döndüğünü gördüm. Şimdi hala yaşıyor ama düz duramıyor ve renginde de şimdiye dek görmediğim şekilde solgunluk ve bazı bölümlerinde aşırı mavi durumda. Balığım ölmeden yapabileceğim birşey varmı ? Yardımlarınızı bekliyorum
Alttaki resimleri biraz evvel çektim. Yani bu olayın ardından yaklaşık 12-13 saat geçti.
Yavruların yaşamını etkiler mi?
Hocam o beyazımsı yosun, akvaryumda kullandığınız silikonların sökülmüş yada kopmuş parçaları olmasın ?
SARI PRENSESLERİM ÖLÜYOR
Eğer şebeke suyundan dolayı ölüm olma ihtimali varsa, suyunuzu normalden daha uzun süre dinlendirin. Ve yapabiliyorsanız dinlenen suyu küçük bir kafa motoruyla hareketlilik ve hava vererek 1-2 gün bu şekilde bekletiniz. Elinizde varsa veya alma ihtimaliniz varsa taze suyu kısa sürede zararlı maddelerden arındıran katkı maddelerinden edinin.Ve yine ayrıca yeni su değişimlerinde mutlaka su sıcaklığını ,akvaryum sıcaklığına yakın yada aynı ısıda değiştirmeyi unutmayın. İnşallah faydalı olur.
Sarı prenses saklanıyor
Yazdığınız sorunun kesin bir sebebi olmamakla birlikte, birçok nedeni bulanabilir. Bunlardan bazılar ; akvaryumunuz yetersiz genişlikte ve/veya balık sayınız çok fazla olabilir. Ayrıca akvaryumun ışıklandırması çok fazla veya akvaryumdaki ışıklandırma süreleriniz düzensiz olabilir. Bunlar aklıma ilk gelen birkaç neden. Bunlardan farklı olarak, eğer balığınız dişi ise akvaryumdaki erkek balıklar çok fazla rahatsız ediyor ve balığınızda akvaryumdaki saklanma yerlerinin yetersizliğinden dolayı oraya saklanıyor olabilir. Bu rahatsızlığı akvaryumdaki diğer dişi (dominant) balıklarda verebilir.
yunuslarım çifleşmiyor
Aynı olayı bende yaşıyorum ama birkaç farklılıkla. Yaz aylarında neredeyse her ay yumurtlayıp, yavru aldığım dişi yunuslarım havalar soğuduğundan beri yumurtlamıyorlar. Zaten önceden yumurtlayıpta şimdi yumurtlamamalarının nedenleri 2 tane. 1- su sıcaklığı eskisine göre 4-5 derece düşük. 2- akvaryumlardaki elektrikten tasarruf için tüm damızlıklarımı tek akvaryuma koydum, dolayısıyla balık sayısı çok fazla.
Yani sizinde bunlar ve bunlara benzer nedenleriniz illaki vardır. Bence tekrar bir durum değerlendirmesi yapınız.
Anne sp yavruları tekrar topladı

Videoda izlediğimiz yavrular o gün itibari ile kaç günlükler acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.