ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
konuralp_91
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mayıs 2005 17:43
Son Ziyaret:
18 Ekim 2023 23:49
Toplam Mesaj:
165 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kutalmis
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Trabzon
Meslek:
Ögrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

E. Kutalmis

Trabzon/Merkez

SON 10 MESAJI

nitrat olabılır mı acil yardım

 Eğer uzun zaman ışıksız kaldılarsa balıklar hareketlerini yitirmiş bir vaziyette dipte dururlar. Işıklar açıldığında da tabi ki hemen alışamazlar. Fakat bir süre sonra normal hallerine geri dönerler. Öteki durumda ise belki bir nitrat sorunu olabilir. Yani eğer gitmeden aşırı yem verdiyseniz, uzun zamandır su değişimi yapmıyorsanız, yeni bitki alıpta bitkiler çürümeye falan başladıysa ya da karbon filtre kullanıyor ve onu uzun süredir değiştirmiyorsanız ancak bir anda böyle bir durumla karşılaşırsınız. Yoksa tüm düzeni oturmuş bir tankta böyle bir sorunla karşılaşmamanız gerek diye düşünüyorum.

Saygılar.

Kılıç ile Plati

  Sağlıklı ve verimli döller alabilisiniz. Ama benim gözemlemim erkeklerin hepsinde bir kuyruk uzantısı oluyor. Yani tam olarak plati erkeği çıkmıyor. Sanırım uzun kuyruk kuyruksuzluğa göre baskın gen ile taşınıyor. Ama dişilerde plati dişiside kılıç dişiside elde ettim. Bir süre sonra zaten kılıç plati ayrımı olmuyor. Sayı çok arttığı için kılıç platiyle veya kılıç çifleşebiliyor.

Saygılar.

Yavru Akvaryumu

   Bitkilendirmeyi ne oranda yaptınız? Eğer ki büyük oranda bir bitkilendirme yaptıysanız ve bitkilerin besinlerini iyi bir şekilde karşılıyorsanız zaten onlar hem nitratın artmasını engelleyecek hemde balıklara gereken oksijeni üreteceklerdir. Bu durumda yanlızca sizin mekanik filtrasyonu düzenlemeniz gerekcektir. Ama yinede bitkiler ışık alamaz, co2 oranı düşer vs. bitkilerin oksijen üretimi yavaşlayabilir bu yüzden bir iç filtre almanızı her yönden tavsiye ederim. İşinizi de sağlama almış olursunuz.

Saygılar.

Akvaryumumdaki yosun

 Gübreyi prospektüse uygun olarak uyguluyor olmalısınız. Bu durumda gübrelemede bir sıkıntı olmaz. Belki güneş ışığından kaynaklanıyor olabilir. Ama neden kaynaklandığı önemli değil. Akvaryumda vatoz gibi yosun yiyici balıklar var mı? Eğer yoksa cüce vatoz bu sorununuzu afiyetle çözecektir. Ama hangi balıkları beslediğiniz hakkında bir bilgi vermemisiz. Tam olarak hangi balıklar beslediğinizi de yazarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz.

Saygılar.

karınca bişey yapar mı?

  Karıncalarda folik asit bulunmakta. Bu yüzden ısırdığı zaman insan vücudunda acı hisseder. Folik asitin balığa zamar verebileceği düşüncesiyle balıklara karınca verilmesi önerilmez. Karınca yedikleri taktirde büyük sıkıntıyla karşılaşmayabilirsiniz ama yine de işi riske atmamak gerekir.

Saygılar.

Lepistes Yavruları

  Renklenme, büyüme, damızlık boya ulaşma vs. akvaryum şartlarına bağlı olarak değişir. Yani siz sürekli canlı yem verir , yavruların yüzebilecekleri büyük ve akıntısız tnak kullanırsanız, havalandır gibi etkenleri iyi seviyede tutarsanız bu sürelerin hepsi kısalacaktır. Benim plati ve kılıçlarım 3 hafta renkleniyorlar ve 1 ay sonra erkek-dişi ayrımı yapılabiliyor. 3 batından aldığım yavruları haftada 2-3 defa canlı yemle besliyordum akvaryumun içindeydiler. Yaklaşık 2 yada 2,5 ay( gün olarak doğdukları süreyi hatırlayamıyorum )  sonunda ben onlardan yavru aldım. Bir önceki batında yavruluk kullanmıştım ve 1 senenin sonunda ancak yavru alabildim.

Saygılar.

En Değersiz Balık...

  Değer kavramı insandan insana değişir. Ama genel olarak üremesinin önü alınamayan ve bu yüzden rabet edilmeyen balıklar pahaca değersiz oluyor. Bunların ucuz olması ise asla bizim onlara karşı duyduğumuz sevgiyi değiştirmiyor. Yani kimine göre zebra değerli ve herkezin denemesi gereken bir balıktır kimine göre ise discus, frontoza vs. Önemli olan bu işi bir hobi olarak yapmaktan geçer.

Saygılar.

Motorsuz olur mu

  Yolda kullanabileceğiniz pilli bir hava motoru alırsınız yolculuk bitene kadar oksijen sorununu çözersiniz. Çok yemlede yapmazsanız büyük bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız. Ama oksijen olayına dikkat etmeniz gerekir çünkü havalarda ısındığı için çözünmüş oksijen miktarı çok düşecektir.

Saygılar.

sıvı gubre
   Mesut bey tam olarak bir yargıya varmak istemem ama bu formül akvaryumda nitrat sorunu çıkarmasın?
hamile balıklara nasıl bakılır

  Hamile olduğunu bugün anladıysanız acele etmenize gerek yok. Bir süre sonra balığınızın karnı patlayacak gibi olacaktır. Yukarıdan baktığınız zaman zaten karın bölgesindeki farkı rahatlıkla görürsünüz. Ama siz hamile balığı başka akvaryuma alacaksanız son anı beklemeyin. Şimdiden balığı Fatih beyin dediği gibi plastik bir poşetin içine koyun sonra diğer akvaryumun suyunda 15 dakika bekletin ve sonra balığı salın. Koyduğunuz akvaryum bitkili olursa kaybınız epey azalacaktır.

Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.