ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cenk orak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2008 12:21
Son Ziyaret:
09 Şubat 2010 02:11
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cenk orak
Doğum Tarihi:
18 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Discusa Yeni Başlayanlar İçin®
Sevgili balık sever dostlarım yeni diskus akvaryumu kuracağım. Hoş görün anlayamadığım kafa karışıklığı oluşturan bir konu var bende. Diskus akvaryumunda Ph'ı nasıl ayarlayacağız? Çeşme suyunu ısısını ayarlayıp direk akvaryuma ekleyecek miyiz? İlaç kullanmayın diyorsunuz sanırım o zaman bu şekilde olacak. Peki Ph önemli değil miydi? Ph ı ayarlamazsak balıklar zarar görmeyecekler mi? Yanlış anlaşılmasın muhalefet oluşturmuyorum kesinlikle. Yalnızca acemiyim ve kafam çok karıştı. Kimi kolay balık diyor çeşme suyunu ekleyerek yaşar deniyor kimisi ise binbir türlü işlemden bahsediyor nedir bunun aslı ?
Discus Tr2010-02-07 23:44:34
Güneş Işığı Gören Akvaryum
Fikirleriniz için teşekkür ederim. Neticede diskusları bakımlarını özenle yapmak koşuluyla güneş gören bir ortamda yaşatabilir miyim? Yoksa akvaryumun güneş görmesi balıklar için olduça olumsuz bir durum mu yaratır?
Güneş Işığı Gören Akvaryum
               Öncelikle selamlar. Yeni bir akvaryum kuracağım. Evim pek büyük değil. İstediğim boyda bir akvaryum kurabileceğim tek yerim var :( orası da günün belli saatlerinde güneş ışığına maruz kalıyor :( Bildiğim kadarıyla bu durum akvaryumda yosun oluşmasını tetikliyor. Fakat akvaryumu başka bir yere kuramam. Yani yosun oluşması kesin. Akvaryumda bitki bulundurmayacağım. Sade,hoş ve az sayıda dekor kullanmayı düşünüyorum. Dipte kum vs. de olmayacak amacım sadece balıkları sağlıklı bir şekilde yaşatmak. İstediğim balık da Diskus. Bu balığı yaşatmak için de deli gibi okuyorum araştırıyorum. Bu işe gönül verdim artık. Adam gibi bir Diskus akvaryumu kurmak için elimden gelen araştırmayı yapıyor ve bu işi bilinçli yapmak için uğraşıyorum. Beni tek düşündüren akvaryumun ışık görecek olması. Görüşlerinizi bekliyorum. Sizden alacağım fikir ve görüşler oldukça önemli benim için. Şimdiden teşekkürlerimi sunarım. Saygılar...
Tecrübeli arkadaşlar size ihtiyacım var
Yavru almak için balıklaı ayrı bir akvaryuma almam gerekir mi ? Aynı akvaryumda onlar kendileri yavrular mı ? Ben ekstra bir şey yapmalı mıyım ?
Yapmalıysam ne yapmalıyım ? Teşekkürler ....
Tecrübeli arkadaşlar size ihtiyacım var
İyi olur diyorsunuz.Ben de iceman yunus ve sarı prenses düşünüyorum.Ama yavru almada problem olabilir mi ? Birarada olduklarında ..
Tecrübeli arkadaşlar size ihtiyacım var
Peki bir populasyon kurmak istesem. Birkaç tür beslemek zor mudur ?
daha keyifli olur mu ? Önerir misiniz ... Teşekkürler.
ugural2008-03-08 08:20:05
Tecrübeli arkadaşlar size ihtiyacım var

Kurt akvaryum u öneriyorsunuz peki balıkları da oradan mı almalıyım ? saygılar ...

Tecrübeli arkadaşlar size ihtiyacım var
Sanırım sarı prenses alacağım.Bu arada ıceman i de araştıracağım. teşekkürlerimi sunarım.Peki bu türlerden yavru almak kolay mıdır ?
Tecrübeli arkadaşlar size ihtiyacım var

Herkese selam.Yeni bir tank kuracağım.Aşağı yukarı 200-250 lt olacak. sağlıklı ve bana problem çıkarmayacak sağlam bir akvaryum nerede bulabilirim ? (İzmir'de oturuyorum) Ayrıca sağlıklı balık nerede bulabilirim ? Ne yazık ki ne tür alacağım konusunda hala net bir fikre sahip değilim.Araştırıyorum.Lütfen arkadaşlar bana yavru alabileceğim keyfine varabileceğim bir tür önerin.Seçeneklere açığım bilgilerinize ve tecrübelerinize güveniyorum . Yeni bir tank konusunda bilgilere de ihtiyacım var .  Şimdiden teşekkürler . Tongue

ugural2008-03-08 08:18:51
2 sene önce uğraştım şimdi yine başlıyoru
Öncelikle herkese selam. Ben Cenk. Bir süre önce japon ve canlı doğuranlar besledim. Biraz bir şeyler öğrendim (tabi bu birçok zavallının ölümüne sebep oldu...).  Fakat pek tecrübeli olduğum söylenemez. Şu an şiddetle bu işe merak sardım. 1 metrelik bir tank kurmayı düşünüyorum. Fakat hangi tür besleyeceğim konusunda kararsızım ????Confused  Sarı prenses ya da melek düşünüyorum . Ama dediğim gibi kararsızım. Bu işin tam anlamıyla keyfine varmak için hangi türü önerirsiniz ? Cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarla CENK ...  Smile ugural2008-03-06 08:42:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.