ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kurshunasker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Nisan 2005 22:49
Son Ziyaret:
30 Temmuz 2023 19:22
Toplam Mesaj:
126 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ümit Köse
Doğum Tarihi:
08 Şubat 1973
Yaş:
51
İl:
Kocaeli
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA





150x55x60 - 100x45x55 L 205 Crown Pleco,Lda 16 Red marble longfin, karidesler ve Melek

SON 10 MESAJI

Zetlight 1702 deneyimi olan var mı?
Altı ay kullanmadım ancak yapacağım yorum belki işinize yarayabilir. Aşağıya avantaj ve dezavantajları sıralamaya çalışacağım. (kendi gözlemlerime göre)
         Portatif aynı zamanda görüntü kirliliği yaratmıyor. Düşük enerji tüketimi ayrı bir güzel. 4 kademeli aydınlatması güzel olsada manuel kullanmayı gerektiriyor. Uzaktan kumandası bence çok ta gerekli değil. Ben mecburen timer prize bağladım. Malum mercanlar için ışığın açılma ve kapanma saatleri düzenli olmalı. Power led özelliği olmaması ayrı bir dert. Ayakları ve plastik vidaları sayesinde her türlü cama uyum sağlıyor. Işık gücünün sert mercanlara yetersiz geldiği kanaatindeyim. Soft mercanları kayaların yüksek olduğu kesimlerde ışığa yakın tutmakta fayda var. Pico tarzı akvaryumlarda belki işe yarar. Benim akvaryum hemen hemen senin akvaryumla aynı ebatta. Kısaca yoklukta iş görür ama kapasite eh işte. 
30 yılllık tatlı sudan tuzlu suya geçiş.
Yarın nasipse yeni balıklar ekleyince yeni fotoları koymayı düşünüyorum.
30 yılllık tatlı sudan tuzlu suya geçiş.
Evet. Nihayet daha büyük bir tanka zar zor geçtim. Tam oturmamasına rağmen iyi gidiyor. Sadece bir anemon ve başka çeşit balıklar ekleyince yeterli gelecektir. Fotoğrafları beğeninize sunuyorum. Eklemeler yaptıkça fotoğrafları sizlerle paylaşacağım. 




30 yılllık tatlı sudan tuzlu suya geçiş.
Dediklerinize kulak vereceğim Serkan bey. Şu ana kadar bir sıkıntı yok. Şu an itibariyle torch mercanını kendi alanı olarak kullanan bir çiftim var ancak bir sıkıntı göremedim. Yani torch da bir kapanma veya gerileme göremedim. Bana ilk başladığımda deniz bulaşıcıdır sen bununla yetinemezsin dediler de inanmamıştım. Yarın 250 litrelik durso sistemli daha büyük profesyonel tarzı bir akvaryuma geçmeyi düşünüyorum. Kurulum aşamalarını inşallah burada yayınlayacağım. Şu an hali hazırda kullandığım akvaryumun hacim olarak ufak olması nedeniyle fazla mercan işine girmeyi uygun görmedim. Malum biraz da tuzlu olunca biraz zaman gerekiyor. Yeni sistemi kurunca parça parça güzelleştirmeyi düşünüyorum. 
30 yılllık tatlı sudan tuzlu suya geçiş.
Sağolun Levent bey. Bende başta cesaret edememiştim. Şimdi daha büyük bir sistem kurmayı amaçlıyorum.
30 yılllık tatlı sudan tuzlu suya geçiş.
Gürcan Bey ilginize teşekkür ederim. Üzerinde kendine ait ışıklandırma mevcut. 36 wattlık bir mavi bir beyaz pl cinsi floresan ve ay ışığı denilen 8 adet mavi led var. Ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim floresanları bazen bulmak sıkıntılı olabiliyor. 
30 yılllık tatlı sudan tuzlu suya geçiş.
Talha bey teşekkür ederim. Alihan bey akvaryum hazır sistem Resun dms 500 pl. Ps arka da sump bölümünün içinde. Bu akvaryuma uygun ps bulmak bazen sıkıntı olabiliyor.
30 yılllık tatlı sudan tuzlu suya geçiş.
Evet Oktay bey Resun'un hazır setini ikinci el olarak aldım. Başka biraz gözüme ufak görünmesine rağmen akvaryumu doldurdukça aslında başlı başına bir dünya olduğunu gördüm. Gün geçtikçe biraz sabır ile güzelleşmeye başladı. Canlıların bir kısmını hobici arkadaşlardan uygun fiyata diğer bir kısmını ise benim tatlı su akvaryumlarından canlı bitki ve balık takası ile aldım. Fiyat vermek şu etapta çok güç ancak sıfırdan kurmuş olsaydım pahalıya gelirdi. Son halinin fotolarını ekliyorum. Daha içine ufak tefek renkli anemon da eklenince sanırım dur demem gerekecek. Çünkü hacım olarak çok fazla canlı kaldıracak kapasite yok. Çok abartmamak kaydıyla ve biraz titizlikle çok zor bir uğraş değil aslında. Akvaryumun litrajının ufak olmasının avantajları olduğu kadar dezavantajlarıda mevcut ama en büyük avantaj maliyetin daha düşük olması gibi görünüyor. Dezavantajına gelince su değerlerinin sürekli kontrol altında tutulmasının uygun olacağı. Hatanın telafisi büyük hacimli akvaryumlara kıyasla çok daha zor. Kısacası çok uzun uzadıya olmasa da biraz daha zaman ayırmak gerekiyor. Değer mi ? diye soracak olursanız tek kelime ile "kesinlikle" derdim. Şimdiye kadar niye kurmadığım diye çok hayıflandım. İlerleyen zamanda 250 Litrelik bir akvaryum kurup bunu elden çıkarmayı düşünüyorum. 






Kurshunasker2014-01-05 21:39:21
30 yılllık tatlı sudan tuzlu suya geçiş.
Ramazan bey karidesler büyüdüklerinde zaman zaman dış kabuklarını atarak yenilenirler.
Akvaryumumda Birsey Var
Bahsi geçen canlı Gammarus'tur.GETz READY2013-12-29 11:59:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.