ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sonerutku
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ocak 2008 21:44
Son Ziyaret:
25 Ocak 2022 03:08
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
soner utku
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
elektrik teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

sonerutku

SON 10 MESAJI

Minik bembalarım büyüdüler artık
Arkadaşlar ben bu yazıları okurken o kadar çok mutlu oluyorum ki bilemezsiniz inanın bembalarımı aldığımdan beri onları çok seviyorum ve dikkatle büyütüp besliyorum ama erkek fazlalığım var ve yavru almak için mecburen erkekleri elemek zorundayım üzülerek elinde fazla dişileri olanlarla erkeklerimi takas yapmak isterim. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim hepinize.
Minik bembalarım büyüdüler artık
 Arkadaşlar şimdi son yorumlarınızı okurken o kadar çok sevindim ki bilemezsiniz. İnanın kendimden emin olduğum kadar balıklardan da emindim ve beni şaşkına çevirdiniz ve üzülmüştüm çünkü bu balıkları satın aldığım arkadaşım o kadar ilgili ve balıklarını çok seviyor benim ve sizler gibi, onunda bu yorumlara katılıp bize bilgi vermesi için biraz bekledim ama siteye giriş yapmadı kaç gündür inşallah oda okur bu yorumları bizlere biraz bilgi verip anaçlarınında resimlerini ekler hepimiz görmüş oluruz.
 Tüm arkadaşlarımın bu değerli yorumları ve ilgileri için çok teşekkür ederim.
Minik bembalarım büyüdüler artık
 Akvaryumumda 2 adet aydınlatma var, ben çoğunluk beyaz olanı kullanıyorum ve fotolar o ışıkta çekildi pembe olan ışıkta balıklar gerçek renkleri olan truncuyu sergiliyorlar beyazda ise sarı oluyorlar. Bende balıklarımın beyaz ışığı sevdikleri için huzurla gezindiklerini pembeden rahatsız olduklarını hissettiğim için beyazı kullanıyorum. İsterseniz kırma olup olmadıklarına ve ikolamı bembamı birdaha karar verin ayrıca ikola ile bemba arasındaki en büyük fark renkleri değil arkadaşlar bantlarının şeklidir. bemba ( / / ) ,  ikola ( I I ) şeklindedir. birinde yatay birinde diktir renklerin bantları.  
 bu resimlerde pembe ışıkta cekildi.
 
 
 
sonerutku2011-08-02 00:55:24
Minik bembalarım büyüdüler artık
 Arkadaşlar balıkları aabeyy  arkadaşımdan yavru iken ve anaçlarını görerek aldım.  Balıklar ikola değil bembadır ve aldığım arkadaşım bu konuda çok ilgili yavruları sattığı günden beri takip etmektedir.
Minik bembalarım büyüdüler artık
 glede arkadaşım güzel yorumun için teşekkür ederim. Merak ettiğin arka fonu kendi ellerimle yaptım ve bir adet te yeğenime yaptım. 
Minik bembalarım büyüdüler artık
  Bende sana teşekkür ederim.
  Allah nazardan saklasın gözüm gibi bakmaya calışıyorum. 4 çeşit yemle besliyorum ve az miktarda sıksık yemliyorum su değişimlerinide 2 günde 20 lt ile 30 lt arasında yapıyorum her su değişiminde gelişimleri daha iyi oluyor . Yeni yavruların hayırlı olsun çok sevindim inşallah bende yavrularını görürüm balıklarımın.
  Birde öğrenmek istediğim bir şey var ben balıkları gözlemliyorum birbirlerine sıklıkla titremeler yapıyorlar. Bazen ikisininde titrerken renkleri çok güzel oluyor bazende titrerken biri çok güzel diğeride komple turuncumsu oluyor özellikle o iki güzel renkli kavka ediyor gibi truncumsu olanlarlada kurlaşıyorlar gibi bundan dişi ve erkek ayrımı yapabilirmiyim yoksa daha çok erkenmi.
  8 adetin gelişimi baya güzel 5 adet ise geride kaldılar ufaklar daha.
Minik bembalarım büyüdüler artık
miniciklerim büyüme yolunda ve renkleri yavaş yavaş oturuyor.
 
 
                                                                                           200 lt malevi tankım
   
 350 lt malevi şu an yavru ama ana tank olacak            2 li setim
sonerutku2011-02-23 00:18:13
Minik bembalarım büyüdüler artık
Öncelikle o güzel yorumlarını esirgemeyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Arka fonu kendim yaptım, 3 senedir malevi tecrübem var 4 akvaryumum var 2 ana tank 2 yavru tankım olarak, ana tankımın 1 i evimde 3 ü iş yerimde olarak bakıyorum. Evdeki ana tankımdan sıkılmıştım artık ve değişiklik arayışındaydım ve trepeusa geçmek istedim ve baya bi araştırma yaptıktan sonra ( unutmadan bu sitenin yöneticilerine ve tüm yorumlarıyla olsun, o çok değerli teçrübeleriyle olsun, bilgilerini paylaşan tüm üyelere çok teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum.)
bemba almaya karar verdim ve gene bu çok değerli sitenin yardımıyla balıklarımı miniciklerime kavuştum. Balıklarım evet riskli bi boyda ladım ama cüce vatozunda zor büyütüldüğünü daha önceden kayıplar vererek öğrendiğimden şimdiki miniciklerime ne kadar hassas davrandığımı anlatamam. Balıklarım alındığında daha 1.5 aylıktılar yani 1 cm gibi bi boydaydılar kısa zamanda fark edilir şekilde boylanmaya başladılar şimdi. Bu sebeblerden dolayı ve resimlerim vep cam ile cekildi fotograf makinesi kullanmadığım için ve birde 3.5 yaşında olan oğlumda rahat durmadığından yanlış cekildi.
sonerutku2011-01-04 13:52:14

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.