ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tansu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2007 08:30
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2021 09:47
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tansu Sağır
Doğum Tarihi:
11 Kasım 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tansu Sağır

SON 10 MESAJI

Buda Benim Dünyam
Fotoğraf:


Boyut (cm): 130*60*60

Kapasite (litre): 465lt.


Canlılar: Melek, Discus, Severyum, Cüce Vatoz

Malzemeler: Hagen Siyah Kum, Hava Motoru ve Taşı, Isıtıcı, Kuleli sistem sump, UV, 2 gün ışığı 2 adette grolüx floresan + Metal Halide, CO2 sistem (Güzel bir elektirk faturası)

Akvaryum Bakımı: Bitkiler ve Büyük Mangrow Kökleri yüzünden dip çekimi biraz zahmetli ama sumplu olduğundan su değişimi ve eklemek daha kolay. Her hafta sonu belirli su değişimi ve imkan dahilinde dip çekimi.

Kullanılan Yemler: Sera ve JBL

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: -

Tansu2012-09-10 12:55:49
Tropheus larda ayri cinslerin karisimi
Duboisi ile red chimbaları aynı akvaryumda besliyorum. Duboisiler daha baskın olduğu için red chimbalardan yavru almak daha zor oluyor. Bunun dışında bir problem olmadı bugüne kadar.
Bu resimlerde benden olsun.
Ömer bey en son resimde palyaçoların yuva edindiği canlının ismini öğrenebilirmiyim. Bu işte yeniyim hepsini bilmiyorum. Ama renkleri ve duruşu çok hoş.
Nano Denemesi Soru 2
Bir kere tuttursam şu tuz değerini sonra ayarlıyacağım. 52 lt. su koydum akvaryuma. Litre başına 33 gr. hesapladım ve toplam 1716gr. tuz koydum. Bakalım sabaha kadar ne olacak durum. Eğer eritebilir ve değeri yakalarsam sabah canlı kayaları almak için aquapet center' a gitmeyi düşünüyorum. Bendeki tuzölçeri başka bir tuzlu su akvaryumunda deneyeceğim bakalım ne çıkacak.
Nano Denemesi Soru 2

Kullandığım tuz Prodac Ocean Reef Deniz Tuzu. Tuz ölçerde sun sun marka cam tuz ölçer. Suya tuz atmadan önce bıraktığımda 0 gösteriyordu ama dünden beri hiç kıpırdamadı. Yeşil çizginin tam başladığı noktada sabit duruyor. Akvaryumun dibine çöken tuz miktarıda nerdeyse hep aynı. İçindeki sirkilasyonun yönünü değiştirdikçe onlarda yer değiştiriyor sadece. Bu akşam büyük bir kafa motoru daha takacağım bakalım etkisi olacakmı. Yada tuz ölçerden şüphelenmeye başlayacağım. Cam olanlarının yanlış gösterme ihtimali varmı?

Tuz        : http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=27851
Tuz Ölçer: http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=21657
Tansu2008-08-16 15:04:40
Nano Denemesi Soru 2
Teşekkür ederim Ömer Bey. Sanırım bu işteki en önemli unsurlardan biri de sabır. Çoğaltmayı başarabilirsek bizde akvaryumu büyütürüz belki Smile
 
Bu arada perşembe gecesi tuzlu suyu hazırladım. Şelale filtrenin içini boşaltıp çalıştırdım. Ps ve ufak bir kafa motoruda çalışıyor sürekli. Fakat Cumartesi olmasına rağmen hala tamamı ile erimedi tuz. Suyun rengide beyaz. Rakı gibi aynı. Tuz seviyesi de dünden beri 0,020 gösteriyor. Hala tuz ölçerdeki yeşlil çizginin altında yani. Eritmeyi hızlandırmanın bir yolu yokmu? Yarın pazar. Kum ve kaya işini hallediyim diyordum.
 
Makinedeki problemden dolayı hazırlarken fotoğraf çekemedim ama bitmiş halini fotoğrafladım. Bu akşam iş çıkışı eklerim.
Nano Denemesi Soru 2
Haklısınız Ümit bey, Ömer bey gerçekten daha ben sormadan bir çok problemime cevap oldu. Özellikle de bakabileceğim canlılar konusuna. Sağolsun..
 
40 lt. işi gerçekten benimde kafama takılan tek konu. Ama koyabileceğim tek yer zigon denen iç içe geçen sehpaların üstü. Orasıda ancak buna müsaade ediyordu. Ediyordu dedim çünkü bugün akvaryumcuda benimkinin aynısı fakat sanırım 55 lt. lik bir akvaryum gördüm. Eşim farketmesin diye (çünkü bu eve giren 6. kalan 4. akvaryum olacak) öğlen yemeğinde benim akvaryumla değiştirdim. Birazcık taşsada sehpaların üstüne oturdu. Smile Bakalım işten geldiğinde fark edecekmi.
 
15lt. çok büyük bir fark olmasada kâr kârdır dedim. Bir parça daha yer açılmış oldu hem akvaryumda. Otuz.com' dan aldığım malzemelerde bugün elime ulaştı. Akşam eve giderken fotoğraf makinesine pil alacağım. Yarın ilk aşamalarını buraya koyarım.
 
Temizlik ekibini ve diğer canlıları koymadan yine fikrinizi alırım mutlaka. Şimdilik sadece ömer beyin dediği gibi tuzu ve suyu karıştırıp boş çalıştıracağım karışması için. Hafta sonuda aragoniti eklerim. Canlı kayalarıda alsam pazar günü koysam bir sakıncası olmaz herhalde. Yoksa bir dahaki pazara kadar beklemem gerekecek.
Tansu2008-08-14 18:52:24
Nano Denemesi Soru 2
Verdiğiniz bilgiler ile beni uzun araştırmalardan kurtardınız Smile Tekrar teşekkürler. Aydınlatma için ayrıca uğraşacağım. Onunla ilgilide soracaklarım olacak. Yeri geldikçe yazarım buradan. Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim. Akıntı motoru olarak elimde mevcut olan atman iç motor kafaları var. onları kullanablirmiyim çok büyük değiller. Birde şöyle bir aparat gördüm. http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=25790 Bunu bendeki kafalar ile kullansam diye düşünmüştüm. Maliyeti de düşük olacak. İş görürmü dersiniz?
Nano Denemesi Soru 2
Teşekkür ederim Ömer bey. Dikkate alıcam. Acelem yok yavaş yavaş kurucam. Soğutma işinide fan ile çözmeyi düşünüyorum. Canlıları hemen koymaya niyetim yok. Sıcaklığı düşüremezsem düşene kadar beklerim gerekirse. Önce suyu hazırlayıp sonra kumu ekleyeceğim. Ondan sonra canlı kayalarıda ekleyip alg oluşumunu bekleyeceğim. Ondan sonra temzilik grubunu koymayı sonrasında omurgasızları düşünüyorum. balıklar en son iş olacak. Değim gibi bakımı çok zor olanlara hiç bulaşmıyacağım. Anemon illa şart değil. Dediğiniz omurgasızlarıda araştıracağım. Önemli olan sorunsuz bir nano olması. 40 lt. de zor olacağının farkındayım ama şu an zaten evde bir frontosa akvaryumu kurulu. Bundan büyüğüne ne evde yer ne eşimde tahammül var. Smile Tansu2008-08-13 20:03:02
Nano Denemesi Soru 2
Bende öyle düşünmüştüm ama emin olayım dedim. Smile Teşekkür ederim. Kurmaya başlayınca fotolarınıda ekleyeceğim. Yeni bir akvaryum kurmak kadar güzel bir şey yok. Özellikle ilk kez tuzlu su deniyorsanız daha heyecanlı oluyor insan.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.