ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
albiatros
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2007 15:04
Son Ziyaret:
11 Mart 2015 01:39
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal Ökmen
Doğum Tarihi:
13 Eylül 1976
Yaş:
47
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-Kemal Ökmen

SON 7 MESAJI

Aquaclay kumun ömrü ne kadar?
Merhaba,

Bitkili bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Elimde 20lt Aquaclay kum var. Sorun şu ki kumu 8 yıl önce almıştım. Bu süre zarfında 4-5 akvaryumda kullanıldı. Bir kışı balkonda geçirdi. En son arkadaşımın akvaryumundaydı. Kısacası çok hor kullanıldı:) Su içindeki kondisyonu ilk günkü gibi ama bitkiler için artık uygun olup olmadığından emin değilim.

Kumu bol su ile yıkadım. Ana tankın içinde permasol (potasyum permanganant) ve oksijenli su (hidrojen peroksit) ile ayrı ayrı yıkadım (filtre çalıştırarak) ve temiz su ile duruladım. (Bilmiyorum iyi mi yaptım ama iyi oldu heralde). Şu an iyi görünüyor ama yine de yapısı bozulmuştur diye endişeleniyorum.

1- Bu kumu kullanailir miyim?
2- Bitkili akvaryum için bu kumun altına hangi kumu koymalıyım (gübreleme için)

Teşekkürler.
Akvaryumumda belirlenemeyen minik canlılar
Salyangoz olmadıklarına eminim. Biraz daha inceledim gerçekten iki tür minik canlı var. Biri pire gibi hareket eden nokta şeklinde olan diğeri ise solucan şeklinde ve solucan gibi hareket eden. 2.si hidra olabilir.  Küçük bir akvaryuma alıp söylenenleri deneyeceğim. Birkaç haftaya anlaşılır sanırım. Teşekkürler.

Ekleme: Çöpçü yavrusu olmadıklarına da eminim artık çünkü içine  elma salyangozu dışında birşey koymadığım küçük akvaryumda da pire gibi olanlardan var.
albiatros2009-08-05 16:42:23
Akvaryumumda belirlenemeyen minik canlılar
Alabildiklerimi ayrı bir akvaryuma alıp büyütmeyi deneyeceğim. Bu sefer o kadar yoğun değil, yaklaşık 50 kadar olabilir. Çok küçük olduğu için fotoğraflayabileceğimi sanmıyorum. Canlı doğuran almayı düşünüyordum. Çöpçülerin bu aylarda üremediğine ikna olursam (öyle bir cevap alırsam) canlı doğuranlara yem etmeyi düşünüyorum.

Teşekkürler
Akvaryumumda belirlenemeyen minik canlılar
Merhabalar,

Daha önce de olmuştu. Mart-Nisan aylarındaydı galiba, akvaryumda bir sürü, birkaç yüz tane diyebilirim, minik canlılar oluşmuştu. Komando veya albino çöpçülerin yavruları olabileceğini düşünmüştüm. Şekil itibariyle çöpçülere benziyorlar fakat çok çok küçükler. Küçük bir akvaryuma aktardım, kaynamış yumurta sarısı suyu verdim ama 1 aydan fazla bir süre hiç bir büyüme göstermediler. Aslında çok ilgi göstermedim, havalandırma ve su değişimi çok yetersizdi mesela.

Birkaç gün önce yine aynı canlıları gördüm. Fakat artık çöpçü yavruları olmadıklarını düşünüyorum. Çünkü akvaryumu yeni baştan kuralı daha üç hafta oldu ve su sıcaklığı 29-31 derece aralığında. Komando çöpçülerin T şeklini aldığını gördüm fakat yaz aylarında ve bu sıcaklıkta üremiyorlar diye biliyorum. Bir de bu sefer aralarında şekil itibariyle kaleme benzeyen ince uzun olanlar var. Çok küçük olduklarından bir fener tuttuğumda veya akvaryumun ışığıyla uygun açıya gelip yakından baktığımda görebiliyorum. Pire gibi hareket ediyorlar ve genelde su yüzeyinde ve camlarda oluyorlar. Akvaryumda 4 komando ve 3 albino dışında balık olmadığından sanırım yenmiyorlar.

Acaba bunlar bir tür sineğin larvası falan olabilir mi? Aklıma başka birşey gelmedi. Çöpçülerin yavruları olabilir mi? Bunu anlamak için ne yapabilirim?


200lt bitkili
[QUOTE=fuatdeniz]Hadi hayirlisi,umarim soyle guzelce goze hos gelen zevkli bir calisma cikarirsinizda,bizimde gozumuz senlenir.
Yalniz bitki akvaryumu kuracaksaniz,simdiden taban malzemesini eksiksiz tamamlayin.
Gordugum kadariyla sadece Aquaclay kumu var.Taban malzemesini tamamiyla akvaryumunuza uygulayinki,bitkileriniz daha saglikli olsun.Saygilarimla.
[/QUOTE]

Taban malzemesi derken neyi kastediyorsunuz? Ne kullanmamı tavsiye edersiniz? Pek çok yazı okumama rağmen akvaryumculukta yeni sayılırım. Midye kırığı tavsiye edilmiş, ama bu kum varken gereksiz olduğu da söyleniyor. Gübre ve katkı maddesi kullanmam lazım galiba ama vakit ayırıp da bakamadım. Bildiğiniz çeşit/marka söylerseniz sevinirim.
200lt bitkili
Akvaryum kumunu 50lt torbada 90ytl'ye aldık. İnternette 2-3 sitede satılıyor, en uygun fiyatlısından aldık, otuz.com 'du galiba, şu an 98ytl gözüküyor ama. 3 kişi paylaştık, ben 20 litresine 36 ytl ödemiş oldum. Oldukça ucuza geldi. 10litresinin 25ytl olduğunu düşününce... Bitkilerim az, evet, çanakkalede 3 tane akvaryumcu var. Bunların bir belki iki tanesinden bitki alınabilir, ayrıca çeşit yok ve fiyatlar uygun değil. Akvaryumdakileri Maltepepet'ten almıştım, bir kısmı daha akvaryuma koymadan soğuğa maruz kaldı ve tutmadı. Sanırım canlıbitki.com'dan siperiş edicem. Elma salyangozlarının bitkilerin üzerinde gezindiğini gördüm ama zarar vermiyorlar, kopan yaprakları yiyorlar sadece. Ölen iki lepistesi de büyük bir iştahla kısa sürede yediler. Çok iyi bir çöpçü.

Yorumlarınız için teşekkürler.
200lt bitkili
Geçtiğimiz Ramazan ayı arefe günü kurduğum akvaryumumun bir miktar yosun bağlaması üzerine önceki akşam yeniden kurulmuş hali. Eksikler tamamlanınca güzel bir akvaryum olmasını umuyorum.

Fotoğraf:
Genel%20Görünüm

Profilden


Üst%20kapak



Yakından
Boyut (cm): 100x50x40

Kapasite (litre): 200

Canlılar:
    5 corydoras albino : Hoş balık, akvaryumcu bitki çöpçüsü diye verdi:)
    3 Valifera (2 erkek bir dişi) bir dişi öldü. Aslında 1 erkeğe 2 dişi öneriliyormuş. Diğer türlere zarar vermese de yarı agresif bir balık, erkekleri kavga ediyor.
    2 lepistes (bir erkek bir dişi) bir çift daha vardı öldü malesef.
    4 elma salyangozu (cinsiyetlerini bilmiyorum).

   

Malzemeler:
40watt grolux flueresan
Kepçe
Silecek
Atman 30 watt 1.8m hmax iç filtre
Aquaclay kum (20lt)
200 watt ısıtıcı

Akvaryum Bakımı:
Akşamları 1 saat filtre çalıştırma,
Haftada bir suyun üçte birinin değişimi

Kullanılan Yemler:
Tetranın besi yemi diye aldığım bir yem:)
Dip yemi (corydoraslar için)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Yok

Eksikler
Bitki
Aydınlatma: Kaç kelvin gerekiyorsa 2-3 tane daha 40 wattlık flueresan lazım
Balık: Tetra veya zebra düşünüyorum ve de alg yiyenlerden birkaç tane

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.