ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TnReFe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]10314,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Eylül 2007 13:06
Son Ziyaret:
20 Eylül 2020 13:51
Toplam Mesaj:
103 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taner SAĞIROĞLU
Doğum Tarihi:
24 Nisan 1978
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Taner SAĞIROĞLU

SON 10 MESAJI

Serrasalmus Rhombeus Black
.TnReFe2014-06-15 03:05:00
Cüce Amerikan Tankım
[QUOTE=Murat Ön]Gerçekten çok hoş kareler ve büyük bir heves var ortada.Ben ilerleyen zamanlarda ortaya harika şeyler çıkaracağınıza eminim.Benim de cüce Amerikan tecrübem Bolivian Ramirezi'den ibaret fakat İzzet abiden dolayı bir İvanacara Adoketa hayranlığım var.Belki çok sonra bir cüce kurulumu da ben yaparım.Cüce üstadları daha iyi bilir ama cücelerin yanına bence bir çift manacapuru iyi giderdi bu hacimde.Tebrik ederim,keyifli hobiler dilerim. [/QUOTE]

    Bahsettiğiniz İvanacara Adoketa türünü biraz araştırdım yaşam alanları çok az ışık alan bölgeler diye geçiyor,benim tanktımda aydınlatma ve köklerin büyüklüğü sebebi ile bu balıklar için sanırım uygun bulabilirsem bende almayı düşünürüm. Bunun yanında manacapuru yu sizin dışınızda birçok arkadaşım önerdi aynı şekilde bu türüde tankıma ekleyebilirim.


[QUOTE=KarabeY]Bu akvaryuma daha fazla cüce amerikan eklemenizi öneririm. Ortam çok güzel görünüyor. Ramirezilerde çok güzel görünüyorlar. Ayrıca fotoğraf çekimleride çok harika olmuş. Bu konuda baya yeteniklisiniz gördüğüm kadarıyla. Tebrik ederim.[/QUOTE]

    Bende sizin gibi düşünüyorum fakat bu türlerin sanırım sezonu değil, baktığım çoğu yerde bulamıyorum.Yakın zamanda farklı türleri biraraya getirmeye çalışacağım.Resimleri beğenmenize sevindim elimden geldiğince güzel kareler yakalamaya çalışıyorum.

[QUOTE=Emirk]Taner bey, tank çok güzel, fotoğraflar da kaliteli, emeğinize sağlık. Kuru yapraklar dipte gezen balıklara çok yakışıyor ve kendilerini rahat hissettiriyor gözlemlediğim kadarıyla, ben de similis cory tankımda meşe yaprağı kullanıyorum. Bu arada corydorasınızın türü sterbai.[/QUOTE]

    Yaprakların balıkları rahatlattığı konusunda bende size katılıyorum,görsellik açısındanda çok güzel duruyorlar.Corydorasın türünün sterbai olduğuna artık eminim, şimdi sürüyü biraz daha kalabalıklaştırmam lazım sanırım.
Ramirezi Cinsiyet
Merhaba,

Ramireziler hakkında yeterli bilgiye sahip değilim yardımcı olursanız sevinirim.Balıkları alalı 4 gün oldu ve içlerinden 2 tanesi sanırım yer tuttu.Yer tutanların biri gold ramirezi.Balıların hangisi dişi-erkek bilmiyorum ayrıca ramirezi ile gold ramirezi eş tutarmı acaba.

İlk resimdeki gold ile ikinci resimde sağ tarafta duran ramirezi hep aynı bölgeyi paylaşıyorlar ve başka balığı yanaştırmıyorlar.Resimlerde gözüktüğü gibi başka balık gelince hemen kovalıyorlar ve tekrar bölgelerine çekiliyorlar.





O z z2012-12-04 01:25:27
Cüce Amerikan Tankım
[QUOTE=batuhanbayram]    Tebrikler Taner , akvaryum şık olmuş. Balıklar da güzelmiş. Biraz daha ince dallar ve bolca kuru yaprakla daha da zengin durur. Benim tankın seni teşfik etmiş olması da beni çok mutlu etti. Cüce amerikanlara ilginin artmasına az da olsa katkıda bulunmuş olmak güzelmiş. 

   Büyük köklerin etrafına daha fazla ve bolca kahve tonlarında çakıllar eklemek de görselliği arttırabilir. Değişik boyurlarda olursa iyi olur. İkea'da bitkilerin olduğu bölümde filelerde çakıllar satılıyor. Renkleri çok güzel. Ondan da alınabilir ama en güzeli bir dere kenarı bulup bol bol toplamak. :)

  Tekrar tebrik ederim Taner'cim.
[/QUOTE]

Batuhan tankı ve balıkları beğenmede sevindim.

Çakılları doğadan toplamak gerçekten zor, inşallah dediğin gibi ikea'da bulabilirim.


[QUOTE=izzettanju]    Akvaryumunuz güzel olmuş. Bu kadar doğal bir dekor yapmışken gold ve tül kuyruk gibi ramirezi varyetelerinden kaçınırdım ben olsam.
    Silis kum kullandığınız için bence bu akvaryuma en yakışacak tür bolivian ram'dir. Toprakyiyen gurubuna giren bir cüce amerikandır. Bu akvaryumda çok keyifli bakılır. Birlikte keyhole güzel olur.
    Silis kuma rağmen bitki düşünürseniz habitata uygun köksüz bitkiler kullanabilirsiniz ya da saksısını kamufle ederek bir saksı içinde büyük bir echinodorus düşünebilirsiniz.
    Elinizdeki  türü olduğuna emin misiniz? Çok nadir bir tür. Ben sizdekinleri i'ye benzettim.
    Bu akvaryuma tetra, kalem ya da balta gibi sürü balıklarından eklense çok hoş olurdu.
   Bu hacimdeki bir akvaryumun cüce amerikan türlerine ayrılmasına çok sevindim. Bu kalitede fotoğraf eklemeye devam ederseniz bu türlere ilgi duyan herkes bu konuyu büyük keyifle takip edecektir. Tebrikler.[/QUOTE]

     İzzet bey yorumunuz için teşekkür ederim,

     Bu tür balıklara karşı ilgim fazla ama yeterli bilgiye sahip değilim malesef, inanın balıkları alana kadar ramirezi ile bolivian ram'ı karıştıracak kadar az bilgiye sahiptim.Gold ve tülkuyruk türlerini almamı acemiliğime verin lütfen.
     Bolivian ram'ın yanında bahsettiğiniz diğer türleri Batuhan ile konuştuğumuzda kendiside tavsiye etti bulduğum anda hemen almayı düşünüyorum. Bitki olarak tankta 30-40 kök crypto wendtii var 3-4 cm büyüklüğünde, taşların aralarında olduğu için sanırım resimlerde gözükmüyor, ayrıca javafern de ekleyeceğim.
     Tankta corydorasların araguaiensis var dedim ama yazarken tereddütlüydüm,dediğiniz gibi sterbai olma ihtimali yüksek. Daha net resmini eklemeye çalışırım kesin tesbiti o zaman yaparız.
     Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederiyorum...

O z z2012-12-04 00:07:13
Cüce Amerikan Tankım
Fotoğraf:



Boyut (cm):
150*60*60
Kapasite (litre): 540 lt
Canlılar: Mikrogeophagus Ramirezi , Corydoras raguaiaensis , Crypto wendtii

Malzemeler: Atman cf1200 , Tetratec ex 700 , Mangrow kökler , Silis kum , Kaya ve çakılar

Akvaryum Bakımı: 15 günde 1  %25 su değişimi



       Yaklaşık 3 sene önce Adist ile birlikte kurduğumuz Amazon tankımda piranha türlerinden sonra farklı bir amazon türleri olan cüce amerikan balıklarını beslemeye karar verdim.Bu balıklar hakkında fazla bilgiye sahip olmasamda forum içinde açılan konular ,  özellikle Batuhan'ın "Amazon'un Dayanılmaz Cazibesi..." başlıklı paylaşımı beni bu balıkları beslemeye teşvik etti.Tanka ilk olarak 10 adet ramirezileri ekledim , içlerinden 4 tanesi gold.Tank geniş olduğu için ramirezilerin yanına apistogramma türlerinden 2 erkek 4 dişi olacak şekilde 3 tür daha eklemeyi düşünüyorum.Dekor olarak ilk kurulumdan sonra fazla bir değiliklik olmadı.Bu tank Adist ile kurduğumuz tank olmasada kullanılan malzemeler ve akvaryum ölçüleri birebir aynı yerleştirildi.

Resimleri umarım beğenirsiniz,olumlu olumsuz yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim...
































































Pygocentrus Piraya 39cm-37cm
Merhaba,

2 hafta önce kurulan Aykut Oruç DURMUŞOĞLU'na ait tankın resimlerini çektim ve sizlerle paylaşmak istedim.

Tank 200x60x65h ölçülerinde extra clear camdan yapılmıştır.İçinde 39cm ve 37cm büyüklüğünde 2 adet Türkiye'de en büyük boydaki Piraya türü piranha bulunmaktadır.

İyi seyirler...



































The King Of Amazon ( ADist ) Rsm Sf.2 Video Sf.3
Arkadaşlar kusura bakmayın işlerim dolayısıyla konuya fazla dahil olamadım,Mustafa sendende ayrıca özür dilerim daha önceden yazmam gerekiyordu.

Öncelikle bu tankı hazırlayan ADİST ekibine,kendi adıma yarışmaya katılmama izin verdikleri için tek tek teşekkür ediyorum.

Bu yarışmaya katılmadan önce ana kuralın kurulum olduğunu sanıyordum,yani biyotop kurulumunda insanların doğadan bir kesiti tanka yansıtması ve bunu gene doğadan toplanan materyallerle yapılması gerektiğini sanıyordum.Belki bu yarışmanın kuralları içinde böyle bir madde yok ama mantıklı düşününce böyle olması gerekiyor sanırım.Sonuçları gördüğümde inanın büyük bir şok geçirdim.Dereceye giren tankların 2 tanesi belki benim tankımdan gerçekten güzel ama tamamen hazır objelerden kurulmuş ve tank sahibinin hiç emeği olmayan bir kurulum olmuş.Hemen gözümün önünde Mustafa-Batuhan-Burak ve Timuçin'in benim tankı hazırlaması geldi,yanlış hatırlamıyorsam soldaki kütüğün yerleştirilmesi 2 saat,sağdakide kütüklerin birinin dallarında kesik izi olduğu için doğal olmaz ve biyotopa uymaz düşüncesiyle 1.5 sürmüştü.Demek istediğim bizim tankın hazırlanması 1 gün sürerken yarışmada dereceye giren tankın sadece 1 saatte kurulabilmesi.

Gelelim Karen Randell'in tank için yaptığı yoruma,daha doğrusu balığa yaptığı yoruma.Mustafa yazısında belirtmiş bu bayan sanırım bitkili tanklar konusunda eskilerdenmiş,en önemliside orta ve güney amerikaya seyahatlerde bulunup bitkiler ve biyotoplar hakkında araştırmalar yapmış.Şimdi bunun üzerine benim tankıma yaptığı yorumu ben şuna bağlıyorum.Büyük ihtimalle yorumu bu sebebe dayanarak yazdı...balığın ismi SERRASALMUS RHOMBEUS olması.Kendisinin yapmış olduğu araştırmalar uzun zaman öncesine dayanıyorsa eğer eskiden Pygocentrus Nattereriler cinsi piranhalar Serrasalmus sınıfında sayılıyorlardı.Nattereriler de sürü balıkları olduğu için bu yorumu yazmış olabilir.Serrasalmus Rhombeuslar ise tek yaşarlar.Nadirde olsa ufak gruplar olarak toplanırlar fakat tekrar dağılırlar.Çiftleşme zamanlarında bile birleştiklerinde çoğu zaman ölümle sonuçlanır.Tabi burda uzun zamandır araştırma yapmayan ve eksik bilgilere sahip bir insanın jüri üyesi olması tartışılacak bir konu...Iste%20Bu

Aşağıda Serrasalmus Rhombeus türünün konuyla alakalı bilgilerini veriyorum,ilgilenen arkadaşlar olacaktır sanırım...

S. Rhombeus, değişik şekillerde, büyüklükte ve renklerde ortaya çıkabilir. Bu hala araştırılan bir meseledir. Her ne kadar balığın şekli değişse de göz rengi hiç değişmez ve yetişkinlerde kırmızıdır.
Pygocentrus normanni olarak adlandırılan bir türün(1964) daha sonraları S. Rhombeus olduğu anlaşılmıştır(1972). Bu tip bir daha görülmemiştir fakat, elde bulunan tek örnek rhombeus olduğunu açıkça kanıtlar.

S. Rhombeus’un bazı türleri 450 mm boylara ulaşabilir ve bu boyda siyahtırlar. Nadir olarak grup halinde dolaşabilirler. Balık yalnız yaşayan bir balıktır ve yalnız avlanıp yalnız gezmekten hoşlanır. Noktacıklar bütün türlerin üzerinde bulunur fakat, daha sonradan kaybolur. Bazen kumdan dolayı hemen kaybolabilir. Bazen de yakalandıkları bölgeye göre noktaları çoktan kaybolmuştur.

Akvaryumda:
S. rhombeus tek olarak bakılması gerekir. Akvaryumda karartma kullanılması uygundur. Yetişkin Rhombeuslar derin su balıkları olduğundan dolayı, yetişkinler için karartma şarttır. Nehir balıkları olduğundan dolayı akvaryumlarda belirli bir akıntı olmalıdır. Motor kullanılması ve akıntının sağlanması balığın sağlığı açısından mecburidir.
Uzunlamasına akvaryumlar yerine kare ve derin bir akvaryum kullanılması uygun olur. Akvaryumun eni balığın dönebileceği şekilde olmalıdır. Ancak bu şekilde kırık yüzgeç sendromunu yenebilirsiniz. Bazı balıklarda üst yüzgeç veya alt yüzgeç kıvrılır, bu da akvaryumun yeterli büyüklükte olmamasından kaynaklanır.
Su ısısı 76-82 F arası olmalıdır. Yumuşak, hafif asidik sular, pH 6.8-7.4 arası pH bu balık için en uygunudur.

Gizlilik ve Besin:
Küçükken balığın açık renkte olmasının sebebi balığın gizlenmeye ihtiyaç duymasıdır.
S. rhombeus yüzgeç yiyici bir balıktır fakata fırsatları da kaçırmazlar. Yiyeceklerinin %82sini yüzgeç ve balıklar, %11 ini çeşitli bitkiler ve tohumlar, %7 sini çıtırdaklı canlılar yani yengeç, ıstakoz gibi canlılar oluşturur.
Yavru ve küçük balıklar çok bitkili yerlerde gözlerden uzak yaşarlar. Burada mikro böcekler gibi küçük avlarla beslenirler. Yeterince büyüdüklerinde saklanmaya ihtiyaç duymazlar.

Kaynak: www.opefe.com

Çeviri: Serhat Şekerkıran


www.piranhalar.com dan alıntıdır.

""Welcome to Pandora" (ADist - Son foto Sf.10)
Mustafa bugüne kadar yaptığınız çalışmalar içinde en etkileyici çalışma bu olmuş,bütün ekibi kutluyorum elinize emeğinize sağlık.Tankın ebatlarını biraz daha büyük tutsaydınız keşke,mesela 150*60*60 ideal bir ölçü olurdu.Göz%20KirpmaAma olsun bu ufak tank böyle çalışmalar için bir başlangıç olmuş oldu,bundan sonra büyük bir tankta daha güzelini yapacağınıza eminim.

Saygılar...


Pirana Biyotop (son foto sf 3)
[QUOTE=Selayaz]Yanlış hatırlamıyorsam orantısız büyüklükteki balıklara saldırmıyorlar. Alman sitesinde bir makalede google-trans ile çevirmiştim. Rakamlar tahmini; mesela 20cm lik balık 1 cm lik balıklara saldırmıyor. Youtube da da 10 larca örneği var... 

Sözüm ona otunculius atabilirsiniz tanka.
[/QUOTE]

Bahsettiğiniz makaledeki yazılar anlık resim çekimleri için yazlımış olabilir,ben 20 senedir piranha besliyorum ve yakalayamayacağı hiç bir balık görmedim.Balık çok büyükse eğer ufak tetra türleri ekleyebiliyorsunuz ama buda zaman içinde tamamen kayboluyor.Piranhalar karanlık suların balıkları olduğundan (Özellikle serra türleri) akvaryumda ışıklar kapandığı anda avcı kimliğine bürünüyorlar ve yanında bulunan balığın büyük yada küçük olduğuna bakmadan saldırıyorlar.


Yarışma Bilgileri
[QUOTE=Fatiih][QUOTE=batuhanbayram]           Yazılan yazıların hiçbirini ayrıntılı okumadım.Yarışma içi yada dışı tartışıldığı anlaşılıyor. Ben sadece yarışma katılımları ve sonuçları hakkındaki kendi fikrimi belirtmek istiyorum. Bugüne kadar bir çok yarışmaya katıldım yada takip ettim, bir çoğunda sonuçlara katıldıklarım, katılmadıklarım olmuştu. Bu kez jüri sonuçlarının hiçbirine katılmıyorum diyebilirim. Sadece tandganyika birincisi ve discus birincisi bence de o arkadaşlar olmalıydı okadar.

         Benim katılımım yok. Tarafsız olarak yorumlamaya çalıştım. Amerikanda 3. olanın birinci, birinci olanın ise dereceye girmemesi lazımdı kanımca. Discusta 3. olan katılım da beğenmediklerimden. diğer canlılarda ise kiraz karides bugüne kadar katılan tüm katılımlar arasında bile ilk 3 e girebilir. Burda 3. olmuş çok şaşırdım.

  Daha iyi yarışmalar görmek dileklerimle...
[/QUOTE]
 
 
Bence bu yarışma bu kadar eleştiri aldıkdan sonra tekrar oylanmalıdır diyorum
[/QUOTE]

Kim tarafından...Göz%20Kirpma

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.