ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ESever
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ağustos 2007 02:22
Son Ziyaret:
29 Ekim 2016 21:29
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin Sever
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1976
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engin Sever

SON 2 MESAJI

İlk Defa Betta Beslemek ve Betta Akvaryumu
Selamlar,
 
Beta için yorum yazan arkadaşlar birşeyi unutuyor veya bilmiyorlar anlaşılan.Bu tür balık ,hani F1 diyorlar da ,doğadaki gibi olanlardan bahsediyorum ,nerede yaşıyor biliyormusunuz?
 
belki herkes hadi canım diyecek ama pirinç tarlası ve buna benzer yerlerde yaşıyorlar.Yani sığ ,çamurlu ve sular çekildiğinde dahi ufacık bir alanda yaşıyorlar.
 
Bu balıklar labirentli denilen bir tür,labirentli demek oksijeni su içinde ergimiş olarak solungaçlarından değil ,su yüzeyine çıkarak alır ve nefesleri bitene kadar da yüzeye çıkmazlar.
 
Bu balıklar evet küçücük plastik torbalarda yurtdışında geliyor ve küçücük kaplarda satılıyor. Nedeni farklı türlerdeki gibi yüzerek yani gezerek solungaçlarına su içinde erimiş oksijene ihtiyaçları olmaması.
 
Neyse gelelim sizin sorunuza ,32 yaşındayım ,ilk defa beta üretimini 15 yaşında yaptım ,o zaman dişi beta bulmak senede 1-2 defa şans eseri olurdu.Demem o ki çok zevklidir ,çiftleşmelerini seyretmek ve çıkan larvaların bakımlarını yaptıklarını gözlemlemek.
 
ben sizin yerinizde olsam,en ufağından ortasında cam olacak şekilde bir akvaryum yaptırırdım camcıya ve erkek ve dişi betayı ayrı kalacak şekilde koyardım.Çok ufak watt lı bir ısıtıcı alırdım.Aslında ısıtıcıya pek fazla gerek yok ama kış ortamı olduğu için gece ve gündüz  evin içinde dahi olsa ısı farklılıkları var.O yüzden gerekli bir durum.Yazın çalıştırmazsınız.Burada dikkat edilecek nokta gerçekten çok ufak wattlı bir ısıtıcı alın.
 
Ve en sonunda ders çalışırken ve bilgisayar başında ,karşınızda olduğunda birbirlerine yaptıkları kuru izlerdim kafamı dağıtırdım.
 
Ben de halen 5 çift pahalı türlerinden olan half moon beta mevcut.Zevkle bakıyorum.
 
saygılarımla
 
Engin 
Arowanam yem yemiyor (akvaryumda 9.günü ve yedi)
Yaklaşık 5 senedir arowana ve amerikan türleri besliyorum.Öncesinde tüm yabancı web sitelerinden neredeyse yayınlanan tüm makaleleri okudum.Bizim en büyük hatamız araştırma yapmadan kulaktan dolma bilgilerin çoğuna inanıyoruz.Lütfen buna bazı arkadaşlar alınmasın.
 
Yaklaşık bugüne kadar 20 ye yakın arowanayı 10-15cm den ithalatını yapıp 50-60cm boyutlara kadar büyütüp , show akvaryumlara gönderiyorum. Kesinlikle bu işten kar yapmak için değil sadece 2 adet 600lt lik ofisimde tank var ve elimden büyüdükleri zaman çıkartmazsam başka akvaryumlar kurmam gerektiği için.
 
Resimlerinden gördüğüm kadarıyla bazı yorumlar yapmak istiyorum;
 
1-) Arowananız gerçekten çok sağlıklı
 
2-) Eğer aldığınızda yoksa tankınıza getirirken  dar bir kova içine koyup getirdiyseniz,bazı pulları düşmüş olabilir.Yakalarken veya kova içinde sıçramışsa!!( bilgi: büyük balıkların taşınmasında eğer bulabilirseniz jbl markasının üretimi olan stresi azaltıp,solumayı yavaşlatan bir ilaç var-yurtdışına sık çıktığımda bittikçe alıyorum) Pullarının düşmesi problem değil,inanılmaz kısa bir sürede çıkacaktır. Fakat su değişikliği yüzünden eğer tankınızda fazla miktarda mantar oluşumu var ise ,balığınızı koymadan önce az da olsa tankınıza bir miktar kaya tuzu atmanızda fayda var ,balık tanka konduğunda bir miktar metilen mavisi de ekleyin.
 
3-)Balığın üst yüzgecinde yırtılmalar var.İyi beslenmeye başladığında iyileşmesi kısa sürecektir. 
 
4-) Büyük ihtimalle balığı diğer balıklar yemlenmeden önce tanka koymuşsunuz,diğer balıklar yeni gelen üyeye biraz ilgi göstermişler(genellikle diğer balıklara silver arowananın sarkık ,gösterişli yüzgeçleri biraz cazip gelir,tırtıklarlar,malawi bile olsa tırtıklar)
 
5-) Arowana nın farklı yere taşındığında ilk sorunu yem yememesidir ve biz de biraz üzerine titreriz,fakat aksine üzerine ne kadar düşerseniz o kadar geç sürede yem yiyecektir. Yazdığınıza göre almadan önce sıkıca beslenmiş. Sizi bu durumda satın aldığınız akvaryumcu uyarması lazımdı fakat o da balığı elinden çabucak çıkartmak istemiş :) anlaşılan . Aklınızda olsun üretici firmalar yurtdışından platy bile gönderdiklerinde yaklaşık bir hafta aç bırakıyorlar balıkları. Arowana istavrit yiyor diye balığa istavrit vermeyin.Çünkü balık ilk olarak reddecek ve siz de bir tane bir tane daha denerken ,diğer balıklar sadece birer lokma alacaklar sadece ve diğerleri dibe düşecek ve eğer toplamazsanız bakteri oluşumunu hızlandıracaklar ve dip için bir filtre olmaz ise ileride size mantar hastalığı olarak dönecektir.Ve dibe en yakın balıklardan başlayacaktır. Topladığınızda ise arowana yeni olduğu için elinizi her soktuğunuzda alışması biraz daha zaman alacaktır. 
 
6-)Lütfen hemen pes etmeyin gerçekten çok zahmetli bir balık değil.Bakımı çok kolay ,bakın bunu içtenlikle söylüyorum ,canlı doğuran veya japon türleri ve tetra türleri haricinde her tür malawi,tanganika ,amerikan türleriyle beslenebilir.
 
7-) Göz düşmesi var.Bunun nedeni alt tarafta balık beslenmesi değildir.Eğer fazlaca hamsi,istavrit gibi yemleme yapıldığında fazla yemler haliyle yere düşecektir ve arowana eğer ortamı sakin görürse,yukarıdan aşağıya bu yemi almaya yeltenip aşağı inecektir.Bu durum birden fazla denecektir. Bir de akvaryum kapağı içi canlı bir renkte boyandığı taktirde
ilgi yukarıda kalır.Bazı makalelerde yukarıyayüzen renkli cisimler koyun diyorlar fakat bu durum teoride kalıyor.Balıklar bu tür mlz lere alışıp ,belirli bir süre sonra görmezden geliyorlar.
 
8-) İsterim ki benim gibi bu cins balıkları besleyen arkadaşlar hep kontak içinde olsunlar fakat gördüğüm kadarıyla hemen bir heves gelip sonra geçiyor.
 
Bana 0532 2709180 nolu telefondan veya esever@impacinfrared.com.tr den farklı bilgiler almak için ulaşabilirsiniz.
 
Engin SEVER

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.