ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ALEXrunaway
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2007 21:50
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2016 20:58
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ekrem YAHŞİ
Doğum Tarihi:
11 Nisan 1981
Yaş:
42
İl:
Bursa
Meslek:
reklamcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Akvaryum Bitkileri

SON 10 MESAJI

Bettalar İçin Yem Tarifi
Bu gibi durumlarda alıntı yapmış olduğunuz kaynaklarıda belirtirseniz, olası iyi yada kötü müsamaha gerektiren sonuçlarıda öylesi bir  tevazu içinde karşılayabilir ve kaynak/eser sahibine bir pay verebilirsiniz. ALEXrunaway2009-12-01 22:20:13
Halfmoonlarım Geldi ( sf. 3 yeni fotolar)

Güzel balıklarınız olmuş, maşallah. Tebrik ederim. Güle güle besleyin inşallah.

Betta yumurtaları gelişimi hakkında soru (+resim)

26-28 derece arası ortalama olarak 36-48 saat arasında çıkmaktalar, 28-30 derece arası 24 saat ortalama ile yavrular yumurtadan çıkmaktalar.

Dev Fanus

Bir betta sever olarak, bu balıkların yada başka bir balığın küre biçiminde ve mercek etkisi yapabilecek her hangi bir alanda beslenmesine şiddet ile karşıyım. Ben sizin yerinizde olsam o fanusa şimdi bir menekşe dikiyor olurdum, boşu boşuna zayi olmasın diye.

Birde anlamadığım herşeyden bu kadar katti eminseniz ve bildiğinizin doğru olduğunu savunuyor ve hatta tatbik üzerindeyseniz hangi maksata sebep bu konuyu açtınız. Neye karşı afişe edilmiş bir konudur.

a- Çok ucuza bir fanus aldığınızamı
b- Sizin o tarafların Halk Pazarlarında herşey bulunuyoramı.
c- 12 litrelik bir yavru akvaryumunuz var ikinciye gerek yok iken yine 12 litrelik bir fanus almanızın mantığının ne anlama geldiğini çözmemize yardımcı olmak için mi?
d- Ne sihirdir ne keramet ne koyarsanız sığıyor bu küreye demek içinmiydi.
e- Hepsi
 
Rica ederim tam olarak bir konuya vakıf olmadan, canlıların yaşamlarını ilgilendiren olaylar hakkında bu kadar emin ve tezcanlı olmayım.
Halfmoon Betta Yavrularım
Teşekkür ederim ilginiz için Faruk bey,
 
Evet büyük çoğunluk dişi. Balıkları bugün ayırmak nasip oldu. Dişi çoğunlukta olduğu için pek hararetli kavgalar olmuyordu. Ama çok acayip boy farklılıkları var. artık eşit beslenmeleri gerektiği için ayırmak durumunda kaldım bugün.
 
Hepside plakat çıktı. Cins olarak babalarına çekmişler. Ancak renk olarak analarına çekenlerin çok güzel renkleri var. Açık mavi renkte olanlar gerçekten görülmeye değer balıklar olacaklar inşallah.
 
Kısmet olursa yeni bir video daha çekip son durumlarını paylaşacağım inşallah.
 
 
 
 
Tatlı suda yaşayabilen deniz canlıları
Puffer lar bir döneme kadar yaşayabiliyorlar. Pufferler hakkında bir araştırma yapabilirsiniz.
Yada aşağıdaki linkte ilginizi çekebilecek bir durum olabilir.
ALEXrunaway2009-10-17 15:05:59
Akrilik Levha Nasıl Birleşir...
Akrilik (pleksi) silikon ile yapıştıramazsınız. Ancak kloroform ile birleştirebilirsiniz.
Kloroformun bayıltıcı ve çabuk uçucu bir özelliği vardır. Mümkünse açık bir alanda ve fazla tenefüs etmeden dikkatlice kullanmanızı tavsiye ederim.
Dikkat etmeniz bir diğer husus, levhaların düz bir şekilde gönyeli olarak kesilmesidir. İki levha birleştiğinde boşluk kalmamalı.
Eğer birleşme yerlerinde boşluk var ise küçük bir kavanoza bir miktar kloroform koyun ve içine küçük akrilik talaş yada parçaları koyun, bu talaşlar eriyince koyu bir kıvamda kloroform elde edersiniz. Bu koyu klorofom ile açıkta kalan boşlukları doldurabilirsiniz.
Silikon gibi iz yapmaz, birleşme yerlerinde yapıştırma izi olmaz. Tertemiz bir iş olur.
 
Yapıştırma işlemini bir sulu boya fırçası ile yapabilirsiniz. Fırçayı kloroforma bandırın, bir miktar kloroform alın ve yapıştırılacak olan kenar ve köşelere kloformu sürün, fazla dağıtmamaya bakın, kloroformun akriliği eritme özelliği vardır, ortalama bir dakika kadar bekledikten sonra bakarsınız akrilik erimiş ve yapışma kıvamına geldiğinde iki levhayı dikkatlice bir birine yapıştırın ve mümkünse bir mengene yada bantlarla sabitleyin. Daha sonra birleşen kenarlara fırça ile bir defa daha kloroform sürün.
 
Daha önce kloroform kullanmadı iseniz kullanan birinden yardım almanızı tavsiye ederim ve yineliyorum ki mümkünse açık havada bu işi yapın. Yada küçük bir akvaryum yaparak tecrübe tatbik edin.
ALEXrunaway2009-10-16 10:13:44
akvaryum video
Engin bey,
 
Akvaryumunuz çok güzeül ve naturel olmuş.. . Küçükken yediğim salçalı ekmek kadar iştah ve gönül açıcı. Maşallah Allah nazardan saklasın, inşallah
 
Javamosslar çoşmuş, harika. Sazancıklar kendini bulmuş, karidesler sulh içinde sukuneti kazandırmış.. 
 
deki bunu ben yaptım.. inanmam.. Bu resmen gölden, doğadan parsellenip, araklanmış yarım m2 lik bir alan.. . :)
Halfmoon Betta Yavrularım
Teşekkür ederim ilginize;
 
Evet sanırım neredeyse hepsi HMPK olacaklar, belki içinden bir kaç HM çıkma ihtimali var. Kuyruklarda butterfly kuyruk tipi taşıyanları gözlemliyorum.
 
Büyükler küçükleri yemeye başlamışlar. Bugün, yarın demeden bir an önce ayırmam icap edecek. Şu ilk günlerde 2,5 litrelik kola şişeleri ile ayırma işlemini yapmayı düşünüyorum. Daha sonra Betta Wall denilen bir sisteme geçiş yapacağım. Artık boylandıkça, renklendikçe, ele avuca sığacak konuma gelene kadar elimden geldiğince büyütmeye ve yetiştirmeye gayret ediyorum. İnşallah torunlarınıda görmek nasip olur.
Halfmoon Betta Yavrularım
Teşekkür ederim ilginize.
 
Yavaş yavaş sürtüşmeler başladı. Sanıyorum yakın zamanda bu sürtüşmelerin yerini kavgalar alacak. Yakında balıkları tek tek ayırmadan evvel son bir video çekmek istedim.
 
Gözlemlerime göre çoğunluk butterfly kuyruk olacaklar. İnşallah salına salına gezen kuyruklu hallerinide görmek nasip olur. Ve sahnede genç bettalarım.. .
 
http://www.dailymotion.com/user/ALEXrunaway/video/xaqumk_halfmoon-betta-yavrulary_animals
[VID]http://www.dailymotion.com/user/ALEXrunaway/video/xaqumk_halfmoon-betta-yavrulary_animals[/VID]
ALEXrunaway2009-10-08 21:37:47

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.