ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mark V
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ağustos 2007 07:17
Son Ziyaret:
24 Eylül 2008 03:02
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Bekcan
Doğum Tarihi:
11 Mayıs 1972
Yaş:
51
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Derinler........
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Florida'dan akvaryumlar ve akvaryumcular
   Sevgili Basri Bey,
   Ulkemizdeki bircok alanda oldugu gibi akvaryum sektorundeki yetersiz denetimler hakkinda dusuncelerinize katiliyorum ancak inanin istanbul'da yakin bir zamanda boyle bir akvaryumcuyu gormek imkansiz degil.. Ha niye Istanbul dedim cunki hem nufus itibariyla hemde gelir duzeyi itibariyla buna en yatkin ilimiz, tabi baslangic olarak..
   Burda resimlerini yolladigim ilk yer akvaryumcu herkesinde belirttigi gibi ancak son iki yerde satis filan yapilmiyor, sadece park ve bu parkta bilim adamlari arastirmalarini yaparken bir yandan halka acilan kisminda bu isler tanitiliyor. Yani kurulan sistemler filan muazzam.
   Bu ilk yer normal olarak Kanada men$ei olan Big Al's akvaryumcusu, amerikada bildigim kadariyla sadece iki tane var.. Ancak bunun disinda burda da bir cok lokal akvaryumcu ve hatta ve hatta her semtte dusen pet storelar var. Tabi bu dukkanlar sadece balik uzerine degil her turlu ev hayvani icin acilmis yerler. Onun disinda WAL-Mart gibi alisveris merkezlerinde bile akvaryum urunleri satisi mevcut. Yani soylemek istedigim bu adamlarin rakibi cok, ancak ne yapiyolar musteri cekebilmek icin kisaca ondan bahsedeyim,
Her persembe kopekbaligi besleme gosterisi yapiyolar, satislarinda kredi sistemi uyguluyorlar, her carsamba yapilan alisverisde bu kredi sistemi iki kati isliyor, en onemlisi sadece balik uzerineler ve urun cesitliligi fazla iste daha bunun gibi bir takim seyler.
  Sonucta soylemek istedigim internet satisi burda daha fazlayken bu gibi yerden bende gidip para basip baligimi aliyorum. Cunku bulunmak bile guzel ve inanin ordayken insan kendini zor tutuyor bir sey almadan cikmak icin. Ayrica 1-2 iki sey icin gidiyorsunuz ve bir bakmissiniz 4-5 sey alip cikmissiniz.
  Insallah bir isadami cikarda yakin zamanda bu ise giriserek Turkiye'ye boyle bir akvaryumcu kazandirir..
  saglicakla,
PH YÜKSELTMEK.
Sodyum karbonat fikrine bende katiliyorum,....Ancak,..................... Umarim o degisimi bir anda yapmazsin, cunki baliklar icin iyi degil, strese sokabilirsin. Normal olarak ph degerini 0.3 den fazla arttirmamalisin 24 saat icin..
   Ayrica piyasadaki ph arttirici urunler disinda mineral tuzlar kullanman gerekli mesela kalsiyum... Bu limestone, midye kabuk kiriklari, mercan kiriklari olabilir.. Ayrica traverten tasda kullanabilirsin dekor icin.
Mark V2007-09-17 07:41:34
Sorun nerede?
Arkadasim, su degerlerini olcuyor musun? Eger olcum kitin yoksa ornek su al ve akvaryumcuya gotur orda olcturt... Ona gore yorum yapilir....
  Saglicakla,,
acemi412007-09-17 22:10:01
Pengasus,Oscar,Timsah ve Arowanamda Sorun Var
Nitrat i dusurmek icin ben Nitra-Zorb kullaniyorum asagidaki linke bi goz ativer nasil calistigini gormek icin,..
Onun disinda kismi duzenli su degisimleri en guzeli.. Eger cok yuksek derecede nitrat cikarsa isin zor su degisimiyle..Birde en onemlisi cesmeden suyu direk koyma conditioner ekledikten sonra koymalisin..Piyasada bi cok marka var su khlorini dusurmek icin..Ayrica cesme suyundada nitrat olabilir..Onun da olcumunu yapmani oneririm..
Kisaca unutma amonyak ilk olarak olusan daha sonra bu nitrite en son olarakda nitrat a donusuyor...
Pengasus,Oscar,Timsah ve Arowanamda Sorun Var

Ziplock torba hani su mutfaklarda kullanilan artan yemekleri filan icine koyup azini izole edebildigimiz urunler varya iste onlar..

Ben yurtdisinda oldugum icin hangi kitler orda bulunabilir bilmiyorum.. Soyle ph,nitrite,nitrate,amonyak olcumu yapan detayli kitlerden alirsan senin icin iyi olur..Ayrica KH/GH kitleri fosfat ve bakir gibi kitleride eklersen super olur...
 
saglicakla
Pengasus,Oscar,Timsah ve Arowanamda Sorun Var

Bence ilk olarak su degisimini daha siklikla yapmalisin, 2 ayda bir dip cekimi bence cok uzun bir ara.. Ayrica butun su parametrelerini olcuyormusun? sadece ph ve isiyla bu is olmaz.. Tabi bunlari mesajdaki doldurdugun form kismindan soyluyorum...Ben hala enfeksiyon durumundan supheleniyorum, nitrat seviyen yuksek olmali...

Eger test kitin yoksa ziplock torbaya al bir miktar akvaryum suyu ve iyi bir akvaryumcuya git su parametrelerini olcturt...

saygilar,

Akvaryumdan su taşıyor.
Sevgili Alp, konumun itibariyle belki imkansiz ama teknelerin kamaralarinin tavan havalandirma pencerelerinde kullanilan yani bir cesit pencere izalasyon malzemesi senin ihtiyacin..
  Belki ordaki hirdavat malzemleri satan bir dukkandan normal pencere izalasyon malzemesi deneyebilirsin....Bir kontrol ediver birseyler muhakkak olmali diye dusunuyorum...
  Kolay gelsin..
ramirezi hakkında bilgi
  Sami Bey, tamamen yerden goge kadar haklisiniz, forumdan takip ettigim kadariyla bu kimyevi maddeler gercekten buyuk bir sorun..
   Biz burda kayinbabam ile tuzlu su urunleri ticareti yapiyoruz. Okyanusdan toplanan balik ve invertbratelar diger ulkelere yollaniyor..Yani hersey kontorlu korkunc anlamda ciddi, zaten bu biraz da uretim ahlaki ilede ilgili....Ancak Turkiye yer almiyor bu bizim listede cunki uzakdogu sizinde dediginiz gibi daha ucuz ama kalitesiz bir hale mi getiryor bu balik ihracaatini.. Acikcasi ben bir arastirmada daha yapmadim detayli olarak.. Ama forumdan takip ettigim kadariyla ne yazik ki canim vatanim gumruk, havalani gorevlileri ve ulasim konularinda biraz yetersiz.. Yollanan urun de canli oldugu icin bu beni dusunduruyor..Yoksa ilk etapta herzaman dusundugum paln turkiye yede yollamak burda birseyler..
  Allahin izniyle bu ay sonu ankaraya gelicegim, esim yabanci oldugu icin ailemle daha tanismadi. Bu vesileyle ordayken bir toptanciyla oturup gorusmeyi dusunuyorum..Turkiye'ye gerekli sartlari bir ortaya koyalim bakalim..
  Biliyorum biraz bu mesaj topik konusunu asti diger bir sorunla  ama inaniyorum tum akvariistler bu ortadaki sorunun kalkmasi ve hakettikleri daha saglikli turlere ulasmasi icin hosgoruyle karsilar..
  Sonucta Erkan Bey, karariniz balik secimi icin superr, insallah saglikli bir sekilde yetistirirsiniz..
  saglicakla, 
ramirezi hakkında bilgi
  Sevgili Sami, simdi daha iyi anlasildi, ben florida da oldugum icin burda hem ucuz hemde sagliklilar tabi en buyuk avantaj guney amerikaya yakin olunmasi ama inaniyorum ki burda da uretiliyodur. Benim bile ilk satin aldigim ciftten yumurta ve fry almam sadece birkac ayi buldu..
   saglicakla,
ramirezi hakkında bilgi
Herkese merhaba arkadaslar, burda forumda bircok arkadas ramirezlerin(german blue ram) ne denli zor yasatildigindan bahsediyor, bende en kolay ve beslemesi keyifli balik olduklarini belirtmek istiyorum.. Acaba yurtdisinda yasadiklari bolgeye yakin olmamdan dolayi mi bu sonuc soz konusu.
  Belki Turkiyemizde su an ki irk pek dayanikli degil veya ithal ediliyorsa yolculukdan dolayi pek guclu olanlar bulunmuyor..
  Sonuc olarak super keyifli baliklar, ben hicbir zaman 2 ciftin ustune cikmadim benim de nacizane tavsiyem community akvaryumlarda ya 1 cift yada en fazla 2 olarak beslenmesi..Bu arada duz kayalik alanlar ve bol bitki seviyorlar. 
  saglicakla,

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.