Florida'dan akvaryumlar ve akvaryumcular


Mark VÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 39
Mark VÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2007 01:25
   Sevgili Basri Bey,
   Ulkemizdeki bircok alanda oldugu gibi akvaryum sektorundeki yetersiz denetimler hakkinda dusuncelerinize katiliyorum ancak inanin istanbul'da yakin bir zamanda boyle bir akvaryumcuyu gormek imkansiz degil.. Ha niye Istanbul dedim cunki hem nufus itibariyla hemde gelir duzeyi itibariyla buna en yatkin ilimiz, tabi baslangic olarak..
   Burda resimlerini yolladigim ilk yer akvaryumcu herkesinde belirttigi gibi ancak son iki yerde satis filan yapilmiyor, sadece park ve bu parkta bilim adamlari arastirmalarini yaparken bir yandan halka acilan kisminda bu isler tanitiliyor. Yani kurulan sistemler filan muazzam.
   Bu ilk yer normal olarak Kanada men$ei olan Big Al's akvaryumcusu, amerikada bildigim kadariyla sadece iki tane var.. Ancak bunun disinda burda da bir cok lokal akvaryumcu ve hatta ve hatta her semtte dusen pet storelar var. Tabi bu dukkanlar sadece balik uzerine degil her turlu ev hayvani icin acilmis yerler. Onun disinda WAL-Mart gibi alisveris merkezlerinde bile akvaryum urunleri satisi mevcut. Yani soylemek istedigim bu adamlarin rakibi cok, ancak ne yapiyolar musteri cekebilmek icin kisaca ondan bahsedeyim,
Her persembe kopekbaligi besleme gosterisi yapiyolar, satislarinda kredi sistemi uyguluyorlar, her carsamba yapilan alisverisde bu kredi sistemi iki kati isliyor, en onemlisi sadece balik uzerineler ve urun cesitliligi fazla iste daha bunun gibi bir takim seyler.
  Sonucta soylemek istedigim internet satisi burda daha fazlayken bu gibi yerden bende gidip para basip baligimi aliyorum. Cunku bulunmak bile guzel ve inanin ordayken insan kendini zor tutuyor bir sey almadan cikmak icin. Ayrica 1-2 iki sey icin gidiyorsunuz ve bir bakmissiniz 4-5 sey alip cikmissiniz.
  Insallah bir isadami cikarda yakin zamanda bu ise giriserek Turkiye'ye boyle bir akvaryumcu kazandirir..
  saglicakla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir