ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
silvershark
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2007 14:20
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2019 01:10
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
önder küçükel
Doğum Tarihi:
06 Ağustos 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Finans - Borsa
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Önder KÜÇÜKEL
200lt Karma Malawi Cichlid

SON 10 MESAJI

240lt sari prenses, yunus, demasoni
Gerçekten çok güzel bir akvaryum olmuş Tolga Bey, umarım balıklarınızda sağlıklı şekilde yaşar ve ürerler. Ben 200 lt lik tropikal-canlı doğuran-amerikan tetra akvaryumumu  malawi akvaryumuna dönüştürmek istiyorum ve bu amaçla elimdeki balıkları arkadaşlara hediye ettmeye başladım. Bitkilerin yerine kayalık alanlar oluşturyorum. Size sorum da balık türlerinizle ilgili; sanırım Panda Cory, çöpçü panda olarak adlandırılan tür. Ve bu çok ilgimi çekti çünkü benimde o verdiğim balıklar dışında 10-11 cmlik bir bronz çöpçüm var ve bir tek onu vermeye kıyamıyorum. Ama sanırım siz malawi lerle onlara aynı tankta bakıyorsunuz. Benim bu konuya dair danıştığım arkadaşların anlattıkları;  çöpçülerin gözlerini ya da hayatlarını kaybettiği kötü anılarla dolu. Sizin tanktaki durumla ilgili bilgi alabilir miyim? (şayet panda cory farklı bir balıksa şimdiden özür dilerim)
Tetratec 700 - Atman 3338
Yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Benim yazdığım fiyatlar Anadolu yakasındaki (en uygun) akvaryumcuların verdikleri fiyatlardı. Ama sanırım birde Eminönü'ne bakmak mantıklı olacak.
Tetratec 700 - Atman 3338
Süleyman Bey, değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Yedek parça konusunda bilgilendirmeniz yararlı oldu. Bu iki filitreyi kullanan diğer değerli  akvaristler de yorum yaparlarsa ya da benzer boyuttaki tanklarında ne kullandığını belirten arkadaşlar olursa çok sevinirim. Yorumlarınız doğrultusunda hareket edeceğim. SAYGILAR...
Tetratec 700 - Atman 3338
                   Arkadaşlar 200 lt'lik, bitkili amerikan tetra- canlıdoğuran tankım için dış filitre alacağım ve Tetratec'in 700 modeli ile Atman 3338 arasında kararsız kaldım. TETRAYI 150 YTL'ye, Atmanı ise 110 YTL' ye buldum. Akvaryumda tür değişikliğide yakın bir gelecekte kaçınılmaz olacak ve son derece kafam karışık. Atma nın şu anki balık türlerim için fazla akıntı oluşturmasından çekiniyorum ama 700 ünde chiclid lere yetmeme ihtimali var.Tetra'nın elektrik konusunda daha ekonomik olduğunu ve atmanında daha yüksek debili olduğunu biliyorum. Daha önce kullanan arkadaşlardan bu fiyatlarıda göz önüne alıp bir yorum yapmalarını rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkürler, sağlıklı balıklar. SAYGILAR...
ölüyorlar
Eğer yanlış okumadıysam akvaryumunuzda yaklaşık 40-45 adet canlı var.Ve 28 lt için 6-7 canlı doğurandan fazlasını tavsiye etmem.Bu kalabalık ve küçük  ortam başlı başına; su kirliliği,stres,oksijen yetersizliği,su değerlerinde değişim gibi olumsuzlukların habercisidir.Sonuç olarakta bu saydıklarım tüm hastalıkları tetikler.Bence balık sayınızı bir an önce azaltıp,sadece canlı doğurana yönelin.Uzman akvarist arkadaşlar daha detaylı yardımcı olacaklardır.Saygılar,sağlıklı balıklar.
valiferam durmaksızın dönüyor
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Erkek valiferam durmadan kendi etrafında dönüyor, yem yemiyor, her yere dönerek gidiyor ve solungaçları oldukça açık.

Akvaryum Kapasitesi (litre):200lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:toplam 10 adet canlı doğuran

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:iç filitre.dış filitre(atman 3338)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Akvaryum daha 1 aylık,diğer balıklar sağlıklı görünüyor.Yavrular da var.Onlar da iyi durumda.Bu balığı tanktan ayırmalı mıyım?
acemi412007-08-25 00:29:35
Yüksek İç Filtre Debisi
Teşekkürler arkadaşlar.Sorun aparat yardımıyla çözüldü.Mutlu günler,sağlıklı balıklar... 
Yüksek İç Filtre Debisi
          Volkan Bey öneriniz için çok teşekkürler,aparatı bugün temin edeceğim. Saygılar,sağlıklı balıklar...
Yüksek İç Filtre Debisi

             Merhabalar Arkadaşlar,

  saatte 2100 lt debili bir içfilitrem var ve akvaryumum 200lt.American tetra ve canlıdoğuran besliyorum.Filtrenin çok güçlü olması suda aşırı dalgalanmaya dolayısıyla akıntıya yol açıyor,özellikle lepistesler bu durumdan çok etkileniyorlar.Bende filtremi kullanamıyorum.Filtrenin önyüzünü cama çevirdim ama yinede akıntıyı makul düzeye indiremedim.Filtre değiştirmek dışında bir öneriniz var mı?Debiyi herhengi bir müdahale ile azaltabilir miyim? Saygılar,sağlıklı balıklar. 
silvershark2007-08-12 13:10:00
en büyük canlıdoguran tankı kimde?
200lt...canlı doğuran ve american tetra.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.