ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
marvin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Temmuz 2023 12:36
Son Ziyaret:
23 Ekim 2023 13:44
Toplam Mesaj:
6 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Marvin Can
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Marvin

SON 5 MESAJI

Kedili Evde Akvaryum
[QUOTE=alpburakozbayy]Merhaba, bence kapaklı olması daha iyi çünkü diğer türlü, düz bir yapı olacağından kediniz camın üzerine çıkabilirler bu da tutacaklara olmasa da ,akvaryumunuzun camına zararı olabilir (ortalama kedi ağırlığını bilmiyorum).[/QUOTE]

evet, ben de daha sonra bunu düşündüm. bir tanesi 8 kiloya yakın. camı kırabilir mi bilmiyorum ama riskli tabii. belki üzerine armatür takarsam caydırıcı olabilir.

[QUOTE=MertSoyumert]Merhabalar, evimde 5 adet kedi var. Bazen ben de nedenini sorguluyorum, neyse. 4 adet kedi balıkları sadece izlerken bir tanesi kafayı takmış durumda. Bu kedi gelmeden önce benzer bir plastik kapağa sahip bir akvaryumla 4 kedi yıllarca yaşadı, hiç umurlarında olmadı. Bu arkadaş geldikten sonra iki akvaryumun bulunduğu odayı kedilere kapattık, büyük ahşap kapaklı akvaryum salonda sadece, onun da camına atlayıp balıkların aklını alıyor.

Diyeceğim o ki tamamen kedinize bağlı, minnoş minnoş yanında oturup balıkları da izleyebilir, cama hafifçe vurup oynamaya çalışabilir ki bu durumda balıklar da kediye gelecek ve eğlenceli anlar çıkacaktır. En kötü senaryoda ise kediniz akvaryumun içine ulaşmak için her yolu deneyecektir. Akvaryumunuz yaklaşık 14 litre su alıyor, kediniz de 4-8 kg arasıdır. Eğer manyak bir kediniz varsa güçlü bir vücut darbesiyle akvaryuma zarar verebilir ya da güzel güzel geçinirler, belli olmaz. [/QUOTE]

valla doğru bildiniz, evde kiloları 4-8 arası değişen kediler var. bizde de sorgulayacak sayıda :/ bazıları meraklı. betayı pek rahatsız edeceklerini sanmıyorum. tabii henüz filtresiz bir akvaryumda, belki su akışı ilgilerini çekebilir. ayrı odaya alma şansım yok maalesef. plastik kapak ve bantla olayı çözebilirim, bu durumda kapak içine led takmam gerekiyor sanırım. kapak buna uygun mu, çok acemi olduğum için o kısımlarını tam bilemiyorum şu an.

buhar camı olursa da, kedilerin tek patiyle en fazla biraz kaldırıp bırakacaklarını düşünüyorum. deneyip görmek lazım galiba. kediler şaşırtabiliyor bazen. bizi izleyip teknik geliştirebiliyorlar.
Kedili Evde Akvaryum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240347/300720231856591.jpg[/IMG]

Selamlar, daha yeni bir beta aldım. Sıfır akvaryum tecrübem var. Şu tarz kapaklı bir akvaryumum var. Evde kedilerim var. Bu akvaryumun kapağı çok hafif ve alttan itince kolayca açıldığı için bantladım çünkü kediler açabilirler. Elimdeki asklılı şelale filtreyi kullanabilmek için buhar camı düşündüm. Bu cam tutacakları en fazla kaç mm'lik cam taşıyabilirler? Dolap kapağı açma konusunda tecrübeli kedilerimin camın arasına pati sokup açmaya çalışacaklarını düşünüyorum, ağır bir cam olursa açamazlar. Ya da şimdiki gibi bantlayarak devam edip bir iç şelale filtre mi almalıyım? İç şelale filtreler de askılılar gibi direkt priz bağlantılı mı oluyor acaba?

Ayrıca 38x24x15 ölçülerinde kapaklı bir akvaryumda aydınlatmayı nasıl çözebilirim? Beta ve az ışık isteyen bitkili bir akvaryum için. Aydınlatma da bu akvaryumda zor olacaksa buhar camı daha mantıklı oluyor. Askılı filtreye göre kestirmeyi düşündüm.

Fikir ve önerilerinize açığım. Kedili arkadaşların da tecrübelerinden faydalanmak isterim.
Yeni Betam Sağlıklı Mı?
[QUOTE=BeyzPl]Balık sağlıklı görünüyor.
Tek bir fotoğraf balığın varyetesini tespit etmede yanıltıcı olabilir. Siz kendiniz de çok kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz.
[URL]https://akvaryumasistani.com/kuyruk-turlerine-gore-betta/[/URL][/QUOTE]

evet, kuyruk türlerini bayağı bir incelemiştim ama tam bir karar veremedim. super delta ve halfmoon arasında kaldım, ayrıca kuyruğunun muntazam olmaması kuyruk erimesi olduğu anlamına geliyor diye merak ettim.
Yeni Betam Sağlıklı Mı?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240347/290720231944021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240347/290720231944171.jpg[/IMG]

Selamlar, betam 8 gündür bende. İlk 6 gün 4 litrelik küp fanusta akvaryumcudan aldığım su ve içme suyu karışımında kaldı. Dün mevcut suya içme suyu ekleyerek 10 litrelik akvaryuma aldım. Kuyruk tipi nedir sizce? Sağlıklı görünüyor mu, kuyruk erimesi var mı, ben pek anlayamıyorum. Fikir verirseniz çok sevinirim.[EDIT]marvin,2023-07-29 20:03:01[/EDIT]
Beta İçin Akvaryum Tercihi
Merhabalar, hiç akvaryum tecrübem yok. Sadece bir dönem arkadaşımın çiklit akvaryumuna bakmıştım. Geçenlerde kavanozdan kurtarmak için fazla düşünmeden bir beta aldım. Şu an 4 litrelik bir pleksi küp fanusta, daha bir hafta olmadı. Akvaryumcudan aldığım suya aynı oranda içme suyu ekledim.

Betayı taşımak için iki akvaryum seçeneğim var. Biri 43x40x25 ölçülerinde 43 lt yüksek bir akvaryum, diğeri 34x30x16 ve 16 lt. Betam halfmoon sanırım, forumda birçok konuyu okudum ve kafam karıştı.
1. Tek beta için hangi boyut daha iyi olur?
2. Teknik olarak bu iki akvaryumun gereksinim açısından ne gibi farkları olur? Zamanla bitki eklemeyi de istiyorum.
3. Beta akvayumunun kapağının tam kapalı olmasının sakıncası var mıdır? Elimde dolphin h80 şelale filtre var, bunu üstü kapalı bir akvaryumda betayı rahatsız etmeyecek şekilde kullanmam mümkün olur mu?
4. Son olarak yeni akvaryumun suyunu nasıl hazırlamalıyım? Starter bakteri almayı düşünüyorum. Fanusun suyundan eklemeli miyim?

Çok teşekkürler şimdiden.[EDIT]marvin,2023-07-27 12:58:37[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.