ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tunahanarikan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
151
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2022 19:07
Son Ziyaret:
07 Nisan 2024 19:24
Toplam Mesaj:
100 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tunahan Arıkan
Doğum Tarihi:
29 Eylül 1996
Yaş:
27
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

instagram | tunatheaquarist

SON 10 MESAJI

En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234246/010120241934331.jpg[/IMG]
Bitkili Ve Uv Filtre
[QUOTE=giyotyn]Selamlar.
Bitkili akvaryumda uv filtrasyon kullanan arkadaşlar varsa onlara bir sorum olacak herhangi bir sorun yaşıyorlar mı diye.
Şahsen uzun zamandır çözemediğim bir problem var ve bununla uv filtrenin bir alakası olabilir mi diye soruyorum.
Sorunum diatom yani kahverengi yosun.
Yan sump içerisinde 13 w'lık bir UV lamba ile filtrasyon yapıyorum. UV lamba ısıtıcı bölümünde ve kesinlikle akvaryuma veya sump'ın diğer bölümlerine herhangi bir ışık sızıntısı yok.
Son bir yıldır kullanıyorum bu UV sistemini. Beyaz benek illeti yüzünden 8 balığımı üç gün içinde kaybedince kesin çözüm olarak bu yolu seçmiştim. Öncesinde 9 w'lık kullanıyordum ama yeni kurulum yapınca 13 w'lık olanlardan aldım onu kullanıyorum.
Akvaryumumda son bir yıldır hiçbir hastalık veya balıklarımda bir rahatsızlık görmüyorum.
Yosun sorununda da çok etkili. Özellikle yeşil cam yosunu veya başka herhangi bir yosun oluşmuyor.
Ama diatom için aynı şeyi söyleyemem.
10 gün önce kurduğum bitkili akvaryumda yapraklar üçüncü günden sonra kahverengileşmeye başladı. Dekorların üzerinde kahverengi yosunlar oluşuyor. Ve UV lamba bu yosunlara karşı bir çare olmadığı gibi acaba sebep mi oluyor diye düşünmeye başladım.
UV kullanan arkadaşlar benzer sorunlar yaşıyorsa tecrübelerini merak ediyorum.
Acaba diatom sorunumun kaynağı UV mi yoksa yemler olabilir mi?
Yem olarak çoğunlukla [B]tetra chiclid color[/B] ve [B]tropical soft granules[/B] kullanıyorum.
[/QUOTE]

Merhaba,

UV filtre kullanıyorum ama diatom sorunu hiç yaşamadım UV kullandığım için. Edindiğim tecrübelere göre diatomu en iyi besleyen unsur sudaki silikat. Ne sıklıkla su değişimi yapıyorsunuz? Ne kadar su değiştiriyorsunuz? Kullandığınız su, çeşme suyu mu, arıtma mı yoksa içme suyu mu? Diatom başlamadan bitirecek en yegane şey kullandığım bir filtre medyası. Bu medyayı öğrendiğimden beridir kurduğum bütün akvaryumlarda kullandım ve hiçbir zaman diatom sorunu yaşamadım. Bahsettiğim filtre medyası Seachem Phosguard. Sudaki silikatı tuttuğu gibi fosfatı da tutuyor o yüzden kurulumdan 1 ay sonra, azot döngüsünün oturduğundan emin olduğum zaman filtreden çıkarıyorum. Bu filtre medyası ile diatom sorunu hiçbir zaman yaşamadım. Tabi buna sık su değişimi de yardımcı oldu ama en büyük faydayı bu maddede gördüm.
Aquario Neo
[QUOTE=hakancakir]Hocam son durum nedir naptınız ?[/QUOTE]

Son durum akvaryumu kurdum fakat bahsettiğim şekilde değil. Ev taşıma durumumdan dolayı öylesine bir akvaryum kurmak durumundan kaldığımdan bahsettiğim gübrelerden sadece Neo Guard, Neo Plant Booster, Neo Essence ürünlerini aldım. Fark var mı diğer ürünlerden derseniz inanın bilmiyorum çünkü bitki kızartmak gibi bir niyetim yok ve açıkçası gübre işini çok önemsememeye başladım, haftada 1 kere neo essence ve neo plant booster sıkıyorum harici bir gübre girişim yok. Ama bahsettiğim şekilde bir kurulum yaparsam bu bahsettiğim gübrelerle başlayarak deneyeceğim.
60x35x35 Oyalanmalık High Tech
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234246/051220232300191.jpg[/IMG]

Ölçüler:60x35x35
Canlı Türleri: Otocinclus Affinis, Nerite Salyangozu, Neocaridina
Bitki Türleri: Rotala Vietnam H'ra ve Monte Carlo
Tankın Yaşı: 2 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Dophin Cf800 / Chihiros Wrgb II
Tasarım ve Dekorasyon: Lav Kayası

-Kurulumun 2.ayından herkese merhaba, taşınacağım için elimdeki malzemeleri kullanarak tank boş kalmasın diye kurduğum bir akvaryum ile karşınızdayım. Ne yazık ki kurarken sırf kurmuş olmak için kurduğum ve hiçbir plan yapmadığım için kurulum fotoğrafları çekmedim...

-Zeminde siyah bazalt kum kullandım. Bazalt kum altında ise Aquario Neo Tab'ı belli noktalara ekledim. Sadece rotala tarafında bir önceki kurulumlarımdan kalan ömrü bitmemiş ADA Amazonia v2 var.

-Işık olarak günde 4 saat açık bırakıyorum ve herhangi bir günışığı simülasyonu kullanmıyorum. Chihiros'un ayarlarındaki green ışık ayarını kullanmaktayım. Dediğim gibi taşınacağım için pek önem vermeden kurdum ama gitgide gözüme güzel gelmeye başladığı için burada da paylaşmak istedim.

-Filtre olarak Dophin Cf800 kullanıyorum, oldukça sessiz bir filtre, sepet sayısı yeterli geliyor ve basış ayarı yapabildiğim için epey memnunum. Medya olarak en altta ince gözenekli sünger ve elyaf, orta kısımda seachem matrix, bioball, en üstte sera crystal clear kullanmaktayım. (purigen hiç kullanmadım ama kullanmadığım haliyle bile cam yok gibi, beni epey tatmin ediyor şu an görüntü). Emiş basış borusu olarak Neo Flow kullanıyorum temizlerken epey kolaylık sağlıyor. Lily pipe kullansaydım 100 kere kırmıştım o yüzden emiş basış konusunda da Neo beni çok tatmin etti, ucundaki süngeri ben başka bir filtreden uydurma taktım karidesleri çekmesin diye.

-Herhangi bir ısıtıcı kullanmıyorum oda sıcaklığım yüksek olduğu için gerek duymadım ani ısı değişikliklerim yok.

-Ro su kullanıyorum TDS genellikle sabit 150-160 ppm arası. Haftada bir kere %40 kadar su değişimi yapıp ardından 1 tablet Aquario Bacter ekliyorum.

-7/24 tüplü sistemden co2 veriyorum, yine bir aquario ürünü olan neo difüzör kullanıyorum. (aquario ürünleri çok estetik geliyor genel olarak aquario kullanmaya dikkat ediyorum bu tarz ürünlerde). Creaqua damla sayacım mevcut, saniyede 2 damla olacak şekilde indikatörüm daima yeşil renkte.

-Taşınma durumumum kesinleşene kadar canlı yüklemek istemiyorum fakat canlı ekleyecek olursam sanırım ember tetra olur.

-Haftada 1 kere sadece su değişimlerinden sonra Neo Plant Booster (15 ml) ve Essence (5 ml) kullanıyorum harici kullandığım bir gübre yok

Şimdilik aktarabileceklerim bu kadar, herhangi bir sorun olmazsa niyetim monte carlolarımın komple yayılması sağlamak, rotalaları kırmızı tonunu yakalamak ve monteler için güzel bir zemin budaması yapmak.
[EDIT]tunahanarikan,2023-12-05 23:16:14[/EDIT]
Bu Ne Bilgisi Olan Parazit ?
[QUOTE=eXoJR][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239028/060620232314261.jpg[/IMG]


Bu kıl gibi bişey hareket ediyor ne dir bu ??[/QUOTE]

Nematod
30x30x30 High Tech
[QUOTE=Kturan06]

Rotalaları sıklaştırırken toprağa dikim yapıyomusunuz yoksa araya sıkıştırıp havadamı bırakıyosunuz[/QUOTE][QUOTE=Kturan06]

Hepsini bi araya alıp tek bir kök gibi dikiyorum toprağa, adapte olup köklendikten sonra zemine sıfır buduyorum acımadan, dikimi yaptığım alanı zeminde komple kaplıyo. Fotoğraftaki örnek gibi;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234246/040620232316471.jpg[/IMG]
Aquario Neo
Merhaba,

Zemin Ada Amazonia ve Aquantum Powersand olacak şekilde 60x35x35 sadece kırmızı bitkilerden oluşacak bir akvaryum kurmak istiyorum. Daha önce çeşitli sıvı gübreler kullandım (seachem, tropica, crystalpro, reeflowers). Yeni kuracağım tankta sadece kırmızı bitkilere yer vereceğim bu sebepledir ki Aquario ürünlerinden;

-Neo Solution 1
-Neo Solution 2
-Neo Guard
-Neo Plant Booster
-Neo Essence

ürünleri dikkatimi çekti. Mevcutta bahsettiğim tabanla bu ürünlerin hangilerini almalı ya da almamalıyım?

Şu an Tropica yeşil, turuncuyu ve sıvı karbon olarak da Creaqua Exalg ürününü kullanmak istiyorum elimde mevcut olanlar bunlar ve bunları bitirmek istiyorum. Yani yukarıda saydığım ürünleri ekstra almak durumunda olsam bunlardan hangilerini tercih etmem gerek emin olamadım. Bu ürünler tecrübe etmiş birilerinin fikirlerini almak isterim.
30x30x30 High Tech
Son hali, ekstra olarak rotala singapur red ve macrandra ekledim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234246/260520231349111.jpg[/IMG]
Chihiros Vivid 2
İki gözümün çiçeği ışığım geldi...

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234246/200420231433251.jpg[/IMG]
Chihiros Vivid 2
[QUOTE=Furkan tarık]

Eğer shadeler aynalı ise dağılan ışığı da tanka topluyor , aynasız ise sadece çevreye dağılıp gözü rahatsız etmesini engelliyor.
Böyle güçlü bir ışık da gözü rahatsız edebiliyor gerçekten.
LED aydınlatmalarda hesabınızı güç tüketimi değil de lümen değerlerine göre yapmanız gerekir. [/QUOTE]

Chihiros'un shadeleri aynalı bildiğim kadarıyla. Wrgb II ile kıyasla pro modelinde 7w 1400 lümen fark var. Bu farkı gözardı edeceğim malum fiyatlardan dolayı...

[QUOTE=mrah]Kasim ayinda yurtdisindan 445euroluk bir alisverisim olmustu. Tutar 150euro astigi icin kargo firmasi elektronik gumrukleme islemini yapamadi (fedex) bu yuzden bu islere bakan bir firmaya yonlendirdiler ve urun tutarina haricen vergiler ekstra masraflar cikti. Bu urunde 150euro tutarindan buyuk ve kendi sitesinden alacaksaniz ufak bir bilgi olsun. Yani direkt fiyat uzerine %30/18 vergi koyarim elime gecer seklinde hesaplama tutmayabiliyor.

Urun bedeli 445euro karsiliginda gumrukleme islemini yapacak firmaya odediklerim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187047/160420231448511.jpg[/IMG][/QUOTE]

Teşekkür ederim Emrah Bey, ben şansımı zorlamamak adına Türkiye'den Wrgb II modelini tercih edeceğim. Sizin anlattığınız hadiseden sonra kesin emin oldum Türkiye'den almam gerektiğine [:D]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.