ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ulvihsnli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Eylül 2020 23:02
Son Ziyaret:
02 Ağustos 2022 23:03
Toplam Mesaj:
57 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ulvi
Doğum Tarihi:
03 Şubat 2002
Yaş:
22
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

60 litre karma canlı doğuran.

SON 10 MESAJI

Yeşil Su
Her kese selam. Yeşil su kültürü oluşturmak istiyorum fakat evde yer kaplaması problem. Aklıma şöyle bir fikir geldi.
Ben hem de orkide besliyorum. Acaba uzun kare orkide saksımın altına bir akvaryum mu yaptırsam. Orkidelere zaten akvaryum suyu veriyorum. Ordan süzülüp akvaryuma dökülen su yeşilleşir mi?
Bu durumda sadece yandan ışık alacaktır, zaten orkide toprağa ekilmeyen bir bitki. Suya zararlı birşey de dökülmez
Albino Çöpçüm Qarip Davranıyor
[QUOTE=Parzival]Merhabalar, çöpçüler en azından 6-8'li gruplarla bakılması tavsiye edilen bir türdür. Çöpçüleriniz 2 tane olduklarından stres altında olsalar gerek.
[/QUOTE]
Biliyorum hocam, fakat çok yoktu diye 2 sini almıştım. Önümüzdeki haftasonu 3 tane daha alacağım. Peki sorun sadece bu mu, hastalık belirtisi değil yani?
Albino Çöpçüm Qarip Davranıyor
İyi akşamlar. 60 litre bitkili akvaryumumda 4 kılıç, 4 moli, 2 çöpçü ve 2 vatoz var.
Çppçüler yeni aldım ve içlerinden biri delirmiş gibi. Arada takla atar gibi yukarı kalkıyor ve aynı şekilde takla ata ata yere iniyor. Bazen yere ters düşüyor ve 1-2 dakika öyle kalıyor. Geri kalan sürede her şey, yemek yemesi falan da normal. Yardımcı ola bilir misiniz?
55 Litre Akvaryumda Ramirezi Çifti
[QUOTE=baranashi]Beslersiniz ama yavru almanız zor. Naçizane tavsiyem yeni akvaryuma geçip bu akvaryumu muhafaza edecekseniz, tek tür güzel bir ramirezi akvaryumu yapın 55 litreyi. Yavru alıp büyümelerini izlemek çok keyif verir size.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Dikkate alacağım.

[/QUOTE]
55 Litre Akvaryumda Ramirezi Çifti
Selam herkese. 55 litre bitkili canlıdoğuran akvaryumum var.
Akvaryumun canlı yükü şöyle:
4 kılıç
4 yavru kılıç
4 moli (2-si balon)
2 çöpçü
2 vatoz
Bu türlerle birlikte bir çift ramirezi besleye bilir miyim?
(4-5 aya 120 litrelik akvaryuma geçeceyim. Ama önce bu akvaryumda deneyimlemek istiyorum.) Deneyimlerinizle yardımcı olursanır sevinirim[:)]
Salyangoz Beslemek Ph Düşürürmü?
Selam arkadaşlar. Akvaryuma yavru salyanaoz ekleyip büyütmek ph indirirmi? Sudaki kalsiyumu kullandıklarını duymuşdum.
Güney Amerikan Akvaryumunda Vatoz.
[QUOTE=mcmert]Merhaba, yıllarca iri güney amerika türleriyle çeşitli plecolar besledim. Yem yediğinden emin olduğunuz sürece sorun yaşamazsınız. Benim tavsiyem L046 gibi narin ve pahalı türler yerine, diğer balıklarla yem konusunda rekabet edebilecek türlere yönelmeniz. Mesela royal pleco (L190) iyi bir seçim olabilir. [/QUOTE]
Tavsiye ve öneriniz için çok teşekkür ederim

[QUOTE=Kınayu]

Selamlar ,
İlhan kardeşime katılıyorum ne kadar çok saklanma alanı o kadar risk demek bence de birde balıklar mümkünse olası ise dediğiniz tür Vatoz pleco küçükten aynı tankta büyümeleri bir birlerine alışmaları da çok etkili oluyor kendi tecrübe ettiğim böyle .
Böyle nadir zor bulunan türlerde denemeyin derim bende canlı hayatının ucuzu pahalısı olmayacağı düşüncesinde olsam da .



Birde Mehmet kardeşimin sayın yöneticimizin vermiş olduğu pleco nın da ben kolay bulunan bir tür olduğunu ve daha ucuz bir canlı olduğunu düşünmüyorum hiç denk gelmedim gayet değişik güzel bir tür rekabet konusuna bir şey diyemiceğimde hiç beslemediğim bir tür yalnız görüntü görünüş bakımından pek hakkını yedirecek altta kalacak bir türe benzemiyor aynen [:?][/QUOTE]
Evet ben de öyle düşünüyorum, yavruluktan bir arada büyüteceğim.
Güney Amerikan Akvaryumunda Vatoz.
[QUOTE=K3r3m ]Güney Amerikan’larınız eğer dediğinize göre çift ise agresif davranışlar gösterebilirler l46 gibi türler her ne kadar su değerlerine karşı dayanıklı olsa da tapajos ve acara’larınız onları rahat bırakmayabilir eklememekte fayda var bence.[/QUOTE]
Yorumunuz için teşekkür ederim, peki ya leopardan başka hangi türü tavsiye edersiniz? Ya da başka hiç biri olmazsa bu litrede leopar olurmu?
Güney Amerikan Akvaryumunda Vatoz.
[QUOTE=-akaanb-]Öncelikle vatoz değil pleco."Zebra vatoz" dediğiniz L046 sanırım.Bakabilirsiniz bir sorun olmaz.[/QUOTE]
Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet L046 düşünüyorum. Bakıla bileceğine çok sevindim, başka birinden sonrmuşdun L046, L200 gibi türler yaşarmı, yaşamaz öldürürler demişdi.
Güney Amerikan Akvaryumunda Vatoz.
Selam. 400-450 litrlik akvaryumda çift severum, çift blue acara(electrice blue değil), çift tapajos balıklarıyla birlikde hangi vatoz türünden besleye bilirim? Favorim zebra vatoz, fakat bu türlerle yaşaya bilirmi bilmiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.