ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Melih154
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ağustos 2020 11:12
Son Ziyaret:
05 Eylül 2020 00:29
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Melih Can
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Trabzon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-

SON 6 MESAJI

Kadife, Velvet Hastalığı İçin İlaç Tavsiyesi
8 aylık Betama ışık tuttuğumda kuyruğunda sarı zerrecikler halinde toz görünüyor ve giderek artmakta.

Kadife (oodinium) hastalığı olduğunu düşünüyorum ancak forumda tavsiye edilen Sera Oodinopur yada Deep fix Oodinofix adlı ilaçlar piyasada yok.

Onun yerine yine Bakır Sülfat içerikli "Deep Fix BactoFish" su düzenleyici kullansam faydasını görür müyüm? Sizce işe yarar mı?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225235/140820200401441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225235/140820200401511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225235/140820200401571.jpg[/IMG]
Beta Kuyrukta Sarı Lekeler
Allah hepinizi iyilik, sağlık, sıhhat, bol kazanç, dev akvaryum, bakmanız için de megalodon versin.
Ben yeni konu açıyorum hastalık bilgisi ve tecrübesi olan gerçekten yardım etmek isteyen herkesi beklerim.
Beta Kuyrukta Sarı Lekeler
[QUOTE=drgeckoo]

en başa yazacağınızı en sona yazmışsınız derken? anlayamadım[:?] ne demek istediniz hastalık konusunda yorum yapmayacağımı en başa yazsam hiç okumayacak mıydınız diğer bilgilerin önemi yok mu? Ve ayrıca yazdıklarınızdan bir laf sokma mı algılamalıyım cümle yapısını öyle yorumladım çünkü kaldı ki ben hastalık hakkında bilgim yok derken tam bilimsel adını ve tedavisini kastettim ama betalarda ki hastalıkların oluşmasının genel sebebi bakım koşullarının yanlış olmasıdır ve ben size nasıl doğru bakacağınızı anlattım yani dolaylı yoldan tedaviyi yazdım.yanlış anlamışsam kusura bakmayın ama cümlenin yapısından dalga geçmişsiniz gibi anlaşılıyor.[/QUOTE]

Emir kipiyle konuşmanız hiç hoş değil. Üslubunuzu hiç beğenmedim.
Arkadaşına söyle, arkadaşın şöyle yapsın, arkadaşın böyle yapsın, arkadaşın hiç birşey bilmiyor... Benim arkadaşımdan size ne? Şu anda balık bende ve ben bakıyorum. Kusura bakmayın siz böyle yardım edeceğim derken üsten üsten konuşursanız insanları hem kendinizden hemde hobiden soğutursunuz.

Ayrıca foruma kaydolmadan önce onlarca yerli yabancı yazı okudum. Hem tam teşhis koymak için hemde Bakır sülfürlü ilacı bulamayınca kaydolup sorayım dedim. Forumdaki en büyük beta yazısıda attığınız linkteki değildir. Budur https://www.akvaryum.com/Forum/betta_hakkinda_hersey_k229181.asp
Yüzlerce hastalık linki dururken, zaten forumun otomatik gönderdiği yazıları neden paylaşıyorsunuz. Aynı şeyi tekrar etmenizin anlamı nedir? Birde yazınızın sonunda şaka gibi ben tedavi öneremem demeniz bu konuya yanıt yazmaktaki amacınızı çok iyi açıklıyor.
İyi forumlar...
Beta Kuyrukta Sarı Lekeler
[QUOTE=drgeckoo]Arkadaşınıza söyleyin fanuslar balık bakmak için yapılmadı fanusta balık bakılmaz her balık akvaryum ister söz konusu beta ise hiç parası yoksa minimum 10 litre imkanı varsa minimum 20 litre bir akvaryum mutlaka içerisine bir pipo filtre ( hacim büydükçe pipo filtre yerine iç filtre vs. de kullanılabilir) mutlaka bir ısıtıcı kullanmalı ve arkadaşınız balığına tekrar bakmaya başlayınca mutlaka araştırma yapsın.

ona bu linki okutun: [URL]https://www.akvaryum.com/betta_splendens_(beta)_tatlisur_6_279.asp[/URL] bunlar en temel bilgiler

belli ki arkadaşınız çok bilgili de değil betasına akvaryum kurmadan önce muhakkak bunları da okusun:
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_akvaryum_kurulumu_k877648.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yapilan_hatalar_ve__a_dan_z_ye_tank_kurulumu_k646490_sn1.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp[/URL]

ilk başta gereksiz gibi gelebilir bu kadar detaya ne gerek var diyebilir ama doğrusu bunlar petshoptan balık alırken çoğu petshop bunları anlatmaz çünkü onun derdi balığı kolayca satmak bu balık fincanda bile yaşar der balığı satar parasına bakar (geneli için söylüyorum hepsi böyle değil)

bu hayvanlar birer canlı empati yaparak özenle baksın balığına...
Ayrıca bu foruma da üye olsun en ufak sorunda yardımına seve seve koşacak pek çok kişi var burada

Hastalık konusunda yorum yapmayacağım hastalıklar konusunda çok bilgili değilim sizi yanlış yönlendirmek istemem[/QUOTE]

En başa yazacağınızı en sona yazmışsınız. Çok yardımcı oldunuz teşekkürler.[:nazar:]
Beta Kuyrukta Sarı Lekeler
[QUOTE=BalikSever342]3 litre beta balığı için yetersiz. Beyaz benek olmuş. Sarımsaklı yem yapın. Deep fix ichtyo diye bir ilaç var. Bu balığı en az 20 litrelik bir akvaryuma koyun. 3 günde bir 4 5 litre su değiştirip ilacı kullanın. Dinlenmiş çeşme suyu ya da içme suyu kullanın. Beta bakmadığım için hangi yemleri vereceğinizi bilmiyorum ama yem çeşidini arttırın. İsterseniz akvaryumcudan aldığınız bir taşa anubais bitkisi bağlayıp akvaryuma koyarsanız balık mutlu olacaktır. Sarımsaklı yem tarifini bilmiyorsanz şöyle yapılıyor:
Sarımsağın suyunu yemin üstüne sıkın ama sarımsağın parçası olmayacak. Ayda bir verebilirsiniz. Geçmiş olsun[/QUOTE]

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bugün yemine vitamin damlatım, sarımsağıda deneyeceğim. [:iyi:] Yalnız üzerindeki partiküller (internetteki resimlere göre) beyaz beneklerden çok sarı toza benziyor. Hastalığı beyaz benek mi, yoksa kadife mi emin olamadım. Söylediğiniz ilaç tüm dış parazitlere iyi gelir mi? Birkaç yazıda kadife için bakır sülfat kullanmayı tavsiye etmişler. Şu ilaçta var: "Deep Fix Bactofish"
Beta Kuyrukta Sarı Lekeler
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225235/110820201123551.jpg[/IMG]

Herkese merhaba.
Arkadaşım şehir dışına gittiği için Beta balıgını bana bıraktı. Haftada bir kez hazır su ile yarım su değişimi yapıyordum.
Günde bir kez betagram yem ile besliyorum

Ancak 2 gün önce betamda renk solması oldu.
Suyun neredeyse hepsini değiştim. Renk solması biraz düzeldi gibi ama yüzünde yine lekeler var.

Sonraki gün ışık tuttuğumda kuyruğunda sarı lekeler dikkatimi çekti. Daha önce böyle değildi. Bir ay önce çok ufak beyazlık görüyordum kendi rengi sanıyordum. Kadife - velvet hastalığından şupheleniyorum sizce doğru mu?[:'(]
Hareketlerinde pek bir değişiklik yok.
İlaç kullanmalı mıyım?[EDIT]Melih154,2020-08-14 04:10:17[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.