ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Roger
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
28
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Temmuz 2020 17:57
Son Ziyaret:
29 Ağustos 2022 16:35
Toplam Mesaj:
21 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

120 Litrelik Akvaryuma Hangi Kvaryuma
[QUOTE=Taha18]
Bu markayı duymuştum ama eheim 2010unu dayanaklı mı [/QUOTE]

2008, 2010 ve 2012 aynı serinin iç filtreleri zaten, sadece boyları farkediyor mekanizmalar aynı. 2008 ve 2012 için söylediklerim 2010 modeli için de geçerlidir.
120 Litrelik Akvaryuma Hangi Kvaryuma
Tecrübeden kesinlikle Eheim 2008 veya 2012 kullanmanızı öneririm. Senelerdir kullanıyorum en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Eğer baloncuk ayarını yaparsanız en ufak bir ses duymazsınız. Temizlemesi ve takması da çok kolay. Fiyat olarak biraz pahalı olabilir ancak değeceğini düşünüyorum.
Soğuk Suya Dayanıklı Balıklar
Japon balığı veya koi bu sıcaklıklarda hayatta kalabilir ancak bence martılar daha büyük bir tehlike. Yeteri kadar saklanma yeri yoksa veya yapay göletin üzerini tel veya benzer bir malzeme ile kapatamayacaksanız bence sorun olabilir.
Japon Balığı Isıtıcısız Yaşar Mı?
Japon balıkları soğuk su balıklarıdır, üzeri buz tutmuş küçük bahçe havuzlarında bile hayatta kalabilirler. Sadece öyle bir ortamda metabolizmaları oldukça yavaşlayacağından pek hareket etmezler. Havalar ısındıkça, su sıcaklığı arttıkça yeniden hareketlenirler.

Isıtıcı kullanmanıza kesinlikle gerek yok. 18-22 derece uygun bir sıcaklık. Şahsen japon balıklarımda yaşadığım su sıcaklığı sıkıntısı tam tersi, yaz aylarında suyun gereksiz ısınmasından kaynaklanıyor.

[EDIT]Roger,2021-01-19 17:03:48[/EDIT]
Yavru Balıkları Güneşe Çıkarmalı Mıyım
Yavruları küçük kaplarda muhafaza etmeniz suyun kalitesinin çabuk bozulma riskini artırıyor. Yavru balıklar büyümek için iyi su değerlerine ihtiyaç duyar.

Güneşe koymanız sakıncalı çünkü koyduğunuz zaman ne kadar ısınacağını bilmiyorsunuz, ani ısınma-soğumalar hastalıklara davetiye çıkarır. Güneş yerine suyu ısıtmayacak herhangi bir ışık kaynağı altında olması yeterli.

Basit küçük boy bir yavruluk almanızı ve yavrulara zaten oturmuş bir suyu ve sabit bir sıcaklığı olan ana akvaryumun içinde bakmanızı öneririm.

10TL'ye bile işinizi görür sağlam olanlarından edinebilirsiniz.

Benim yavruluk ana akvaryum içinde aşağıdaki şekilde duruyor. Ana kısımda yavru gördükçe yavruluğa ekliyorum, yavrulukta yeteri kadar büyüyenleri de yeniden ana kısma alıyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225111/221120201312031.jpg[/IMG][EDIT]Roger,2020-11-22 13:12:05[/EDIT]
Yem Vermelimiyim
Hiç gerek yok. Hem yiyecekleri şüpheli hem de suyu çok çabuk kirletebilir.

Klasik kuru yemlere sadık kalmanızı öneririm.

Yem Vermelimiyim
Evet su mercimeğini de yiyebilirler ancak tüm besin ihtiyaçlarını bu şekilde karşılayamazlar.

Hem etçil hem de otçul yemler ile beslemelisiniz. Su mercimeği atıştırma olur sadece.
Japon Balığımı Hepsi Kovalıyor
[QUOTE=cureshot]

Balık bu sabah yine kovalıyordu. Dediğiniz sağma yöntemini yaptım yine. Bir sürü yumurta döküldü elime. Şu an anneyi ve elime dökülen yumurtaları ayırdım.

Bu yumurtaların döllenmesi için; yumurtaları ve anneyi akvaryuma koymalı mıyım bilmiyorum [:?][/QUOTE]

Eğer üretmek istiyorsanız annenin yumurtalarını akvaryum suyu dolu bir kabın içerisine sağın, sonra da aynı prosedürü erkeğe uygulayarak erkeğin spermlerini aynı kaba bırakmasını sağlayın ve bu adım sonrasında yumurtalara dokunmadan suyu bir miktar karıştırın ve biraz bekledikten sonra yumurtalarınız döllenmiş olur.

Yumurtaların ve yavruların bakımı zor değil, internette genel bilgilere ulaşabilirsiz. Yalnız şunu söylemeliyim, japon balıkları büyük alan isteyen balıklardır. Yavruları sağlıklı büyütmek için yeterli alanınız ve akvaryum hacminiz var mı iyi düşünün. Ben zamanında yeterli alanım olmamasına rağmen gaza gelip üretmeye çalışmıştım, daha sonrasında çok zorlandım, sağlıklı büyütülemeyecek ise hayvanlara eziyet etmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.

Anneyi tekrar ana akvaryuma koymayı deneyin ancak kovalama devam ediyorsa yeniden çıkarmanız gerekecek. Bazı balıklar yumurtasını bırakıyor sonra da kovalamaca hemen bitiyor ama bazende, benimkinde de olduğu gibi dişi nedense yumurtalarını hiç bırakmamayı tercih ediyor ve bu nedenle belki dişinin ölümü ile sonuçlanacak stresli kovalamaca hiç bitmiyor.

Eğer durum böyleyse ben balıkları kalıcı olarak ayırmaktan başka bir çare bilmiyorum. Bu arada dişiyi yeniden ana akvaryuma almadan önce birkaç hafta beklemenizi tavsiye ederim. Bu sürede hem balıkların kızışmasının geçme ihtimali var hem de sürekli ortam değişikliği ile dişiyi yormamış olursunuz.

Bitkiliye Giriş - İlk Deneyimim
Bakımı zor olan bitkiler tercih etmiyorsanız bence sıradan bir sıvı gübre(mikro) ve zemin gübresi ile işi çözersiniz. Teker teker azot, demir, fosfat kullanmanıza gerek yok.

Aşağıdaki bitkili akvaryumumda sadece haftada bir doz Reeflowers allinclusive ve 3-4 ayda bir taban gübresi(marka hatırlamıyorum ama ucuz olanlardan, paketi 30TL civarıydı) kullanıyorum, bitkiler gayet sağlıklı görünüyor ve büyüyor. CO2 yok.

Kumu da sıradan eurostar lav kırığı cinsi bir şey, özel bir zemin değil.




[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225111/161120201742201.jpg[/IMG]
Japon Balığımı Hepsi Kovalıyor
Aynı sorun bende de olmuştu. Erkekler üreme çağına geldiği için dişiyi kovalama yarışına girdi ve az kalsın dişiyi öldürüyorlardı.

Erkeklerin üremeye hazır olup olmadığını kontrol etmek için yanaklarında beyaz ufak noktalar/benekler oluşup oluşmadığına bakın. Ayrıca kovalanan balığın dişi olduğunu teyit etmek için yumurta sağması denemesi yapın, yumurta dökerse sorun belli olur. Balığı nazikçe elinize alıp midesine cok hafif bir şekilde dokunup masaj yapar gibi hafifçe bastırırsanız yumurtası varsa dökülür.

Eğer sorun buysa acil olarak dişiyi ayırmanız gerekiyor yoksa aşırı stresten balığı kaybedebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.