ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erdempoyraz3207
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2020 20:05
Son Ziyaret:
24 Eylül 2020 21:32
Toplam Mesaj:
11 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdem Poyraz
Doğum Tarihi:
16 Temmuz 2004
Yaş:
19
İl:
Isparta
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdem Poyraz

SON 10 MESAJI

40lt Akvaryum İçin Işık Led Ve Eksikler
[QUOTE=Cengizhan06]

Mavi prenseste çizgi derken tam anlayamadım mavi prenses olduğuna eminmisiniz.Auratos veya auratos kırması olmasın.Balıklarınızın resmini yüklerseniz daha net bilgi alabilirsiniz.Mavi prenses sert olabiliyor ki sizin akvaryum hacminiz çok küçük.Stres alan darlığı yer tutmaları felan derken çok sıkıntı olur.Bence elinizdeki balıkları çıkarıp bu akvaryumda 3 dişi 1 erkek lepistes veya plati besleyin.Küçük akvaryumda cichlid türlerinden aldığınız zevkten daha fazla zevk alırsınız.Motorada bence hiç müdahale etmeyin.Sesi balıklara sıkıntı olmaz.İçine daha fazla elyaf koyarsanız debisi düşecektir ki o vakit sağlıklı filtrasyon olmaz.Sesi derken hava hortumunun ucundan gelen sesi basit bir vana yardımıyla kesebilirsiniz.Vanayı taktıktan sonra kısmanıza bile gerek yok.Su kaynama sesine benzer ses azalacaktır.Bende hevesinizi kırmak istemem ama balık beslemek biraz maddiyat isteyebiliyor.Bu sebeple size tavsiyem lepistes plati veya karides beslemeniz olacaktır.Işıklandırma konusuna gelecek olursak aşırı parlak olup balıkları strese sokmadığı sürece istediğiniz şekilde yapıp istediğiniz led lambayı kullanabilirsiniz.Tavsiyem elinizde varsa beyaz-pembe yapmanızdır.Beyazın donukluğunu katılığını pembe yumuşatır.[/QUOTE]

Stresten dolayı Mavi prensesimin birinde çizgiler çıkmıştı renginde bir tık değişim olmuştu şimdi o prensesi öbürü parçalamış ses olarak kasteddiğiniz ses su sesi benim sorunum hava ile değil motordan ses geliyor, ama sorun değil akvaryum suyu hafif koyulaşmış o yüzden şu anda beklettiğim su ile su değişimi yaptım filtrenin elyafı yeniledim şu anda sorun yok.
40lt Akvaryum İçin Işık Led Ve Eksikler
3 4 gündür mavi prensesin birisinde zebra cizgileri vardı, hasta falan sandım arkadaşıma sordum bir şey olmaz dedi dün mavi prensesimin bir tanesi öbürüne saldırmış gece farketmedim sabah öbürü ters yüzüyordu ve canlıydı az önce kontrol ettiğimde ise ölmüştü, şimdi bu mavi prenses başka balıklara saldırır mı?
40lt Akvaryum İçin Işık Led Ve Eksikler
İç filtrenin içine elyaf sıkıştırsam zaten var, biraz daha sıkıştırsam gücü azalır mı? Hem filtrasyon da artar.
40lt Akvaryum İçin Işık Led Ve Eksikler
Akvaryumcular yok pahasına alıyor ya o çok canımı sıkıyor, o sebeple biraz daha büyüsünler satacağım çünkü zaten bu alabileceğim maksimum boyut evde aileme de rahatsızlık vermek istemiyorum.
40lt Akvaryum İçin Işık Led Ve Eksikler
Zamanında bu işe 70Lt ile başlayacaktım olmadı 12Lt ile başlayacaktım balık alamadım, en sonunda balık işini motor işini falan arkadaşım sayesinde çözdüm. Akvaryumumda 2 Tane vatoz, 2 Mavi, 1sarı prenses var. Bu balıklar için bu akvaryum çok küçük farkındayım, ama son param ile bunu alabildim, malum ıspartada 2.el akvaryum bulunmuyor ve bu kadar balığı 12Lt'de beslemek sıkıntı olduğu için bunu aldım. Küçük akvaryumu sattığımda elime 20 25 lira para geçecek bu para ile de ışıklandırma düşünüyorum, ama başka soru ve sorunlarımda var, öncelikle bu iç filtre ses yapıyor, bildiğimiz motor sesi bu ses balıkları sıkıntıya sokar mı?
Ve florasan alsam, trafoydu tetiklemek için o mavi şeyiydi pahalıya gelecek elektronik konusunda bilgim var, haliyle elimde adaptör falan da dolu, şerit led alsam ne kadar alayım bu balıklara ne kadarı yeter ve hangi renk almalıyım?
Ayrı kışın bu balıklara ısıtıcı şart mı odam yeteri kadar sıcak oluyor?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220815/090820201712311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220815/090820201713431.jpg[/IMG]
[EDIT]erdempoyraz3207,2020-08-09 17:14:04[/EDIT]
70l Akvaryum İçin Balık, Bitki Ve Taban Malzemesi
[QUOTE=EnginGürsan]

Kardeşim geçmiş olsun. Bu hacimde betta en güzel tercih olur nacizane. Akra fona köyü bir kaplama hagen yada dere kumu olabilir alta üste çok büyük olmamak kaydı ile lav taşı taban için ideal olur hagen yerine başka üründe bakabilirsiniz. Bitki olarak tabana monte carlo , st japan ,moss kullanılabilir. Gül zeytin dekoratif olabilir renk katar. Su üstüne biraz su mercimeği güzel durur. Işıklandırma olarak bende florasan var tercih led olabilir çeşit çok. [/QUOTE]
Acaba deniz kumunu tuzdan arındırıp, kullanabilirmiyim? hem bedava hemde doğal olur.
12 Litre Akvaryum İçin Taban Bitki Ve Balık Öneri
Diğer 70 Litrelik akvaryumumun başına gelenlerden sonra bu küçük akvaryum ile serüvene başlamayı düşünüyorum, ölçüleri 14X34X25 12 Litre gibi bir şey bu akvaryum da ne beslenir ne önerirsiniz ya da beslenir mi? Bitki yoğunluklu yaparak içine 1 tane beta, 3-4 Lepistes, 3-4 kuhli salyangoz ve karides düşünüyorum. Kum olarak ise deniz kumunu güzelce arındırıp tabana sermeyi düşünüyorum. Isıtıcı ve pompa olarak her akvaryumcu da bulunan dış pompa ve pipo filtreyi kullanmak istiyorum, ayrıca suyun sizce ne kadarını boşaltmalıyım?
70l Akvaryum İçin Balık, Bitki Ve Taban Malzemesi
Arkadaşlar bugün 70L'lik boş akvaryumum, akrabalarımın çocukları yüzünden kullanılamaz hale geldi babam teselli olsun diye gidip 12L akvaryum aldı, o sebeple hayallerim yıkıldı.[:(] ne yapsam bilmiyorum acaba bu akvaryumda ne beslerim? Ya da besleyebilirmiyim.? Aklıma 1 beta 1 2 tane Lepistes bol bol bitki ve karides kuhli gibi kum altı omurgasızlar ve kabuklular var.
ısıtıcı olmadan yaşayan balık türleri
Bir ara meraktan araştırmıştım, kettle cihazlarının içinde ki rezistans nasıl otomatik kapanıyor diye, mantığı çok basitmiş düz bir tel önce kesiliyor ardından telin arka tarafı yuvarlanıyor yay şekli veriliyor, ardından diğer tel ile temas edecek şekilde monteleniyor, tel dirençli olduğu için zamanla ısınıp aşşağıya sarkıyor ve ısı sabit kalıyor 3 4 liralık bir rezistans ve bu devre ile yapabilirsiniz, yanlız telin cinsini bilmiyorum.
70l Akvaryum İçin Balık, Bitki Ve Taban Malzemesi
[QUOTE=AhmetE]Merhabalar Erdem bey. Umarım çıktığıniz bu eğlenceli yolda başarılı olursunuz. Kuhliler hakkında biraz araştırma yaptıysanız kuma gomulduklerini biliyorsunuzdur. Bı iki ayda bir anca görürsünüz. Akşamları yem yemek için çıkar sadece. Çok ürkek balıklardır. Alacaksanız da en az 4 tane almanızı tavsiye ederim. Bitki olarak ta SP. Japan bitkisini tavsiye ederim. Hem taban hem normal bitki olarak kullanıldığı için az ışık verirseniz bitki yukarı doğru uzama eğiliminde olacaktır. Ve canlı doguran tankı olacağı için yavrulukla falan ugrasmazsiniz. Yavrular için iyi bir saklanma alanı olacaktır. Bide karides beslemenizi öneriyorum. İzlemesi zevkli ve bitkilerinizi temizleyeceklerdir. Neon tetra için de en az 6 li gruplar halinde beslenmelidir. Sürü balıklarıdir. Lepistes için de size tavsiyem cins beslemeniz ve cinsler arası melezlenme olmaması için tek cins beslemeniz uygun olacaktır. Moli ve plati de düşünebilirsiniz. Akvaryumunuz melek balığı için biraz yetersiz olacaktır ama 4 tane damızlık altı tricolor melek bakarsaniz güzel bir görüntü olacağına eminim. eş tutarlarsa bakmak istediğiniz türler değisebilir😉 Şimdiden kolay gelsin😁[/QUOTE]
Karides olarak kiraz karidesi düşünüyorum sizce kardeş, kardeş yaşarlar mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.