ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ezc06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
54
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mayıs 2019 22:50
Son Ziyaret:
Dün 05:52
Toplam Mesaj:
30 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
-
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-

SON 10 MESAJI

Taban Bitkisi Ne Ekebilirim
Sp japan üstadım . Haddim olmayarak bir tavsiye bir dönem saklamak için yapmıştım. Küçük bir saksıya normal toprak koyup , bir iki dal sp japan ekin. Saksıyı saksının yüksekliğinde su dolu bir kaba oturtup , cam kenarına koyun. Sp japan ın akvaryumdakilerden çok daha hızlı büyüdüğünü göreceksiniz .Bu yöntemle saksıdan dallar kopararak akvaryumunuzu daha hızı kaplarsınız .Sp japan budanarak dikilebilir, illa köklü olması gerekmez. Selametle.
Taban Bitkisi Ne Ekebilirim
Üstadım ben low tec tankımda 4 ~5 günde bir % 15~20 dinlenmiş musluk suyu ile değişim yaparak idare ediyorum . Hagen kumda bitki köküne tablet gübre faydalıdır . Sp japan özelinde ise gözlemim dallara sarılarak dahi gayet güzel sonuç alınabiliyor . Su üzerine bırakın mükemmel yayılıyor . Sanırım daha çok sudan besleniyor .Deneyin , denemekten korkmayın hobi bu .Tadını çıkarın . Selametle .
Taban Bitkisi Ne Ekebilirim
Üstadım sp japan yeni ektiniz , bitkiye adaptasyon için zaman vermeniz lazım . İleride yukarı doğru uzayan dalların uçlarını maşa ile kuma gömerseniz yayılmasını kolaylaştımış olursunuz . Birde kumunuz aktif toprak değil sanırım , suya dışrıdan gübreleme yapmanız gerekebilir veya sık su değişimi yapın.[EDIT]ezc06,2023-04-26 17:05:12[/EDIT]
Taban Bitkisi Ne Ekebilirim
Sp japan ın zemini kaplamasını istiyorsanız ışığınızın iyi olması lazım , yoksa yukarıya büyüme eğilimindedir.
Cyanobacteria & Mangrow Kökü
Denenebilir, cyano zaten bakteri kökenli antibiyotiği ondan önermiştim. Oksijenli su ise neredeyse her yosunda çalışıyor. İyica kaynatırsanız zaten bakterileri öldürürsünüz .Çamaşır suyu kullanırsanız ,iyi durulayınız. Keyifli hobiler.
Cyanobacteria & Mangrow Kökü
Üstatlar daha iyi bilir ama , ben olsam makrolit gurubu antibiyotikli suda 4 5 gün bekletip , %5 oksijenli suda 1 saat ışık altında dezefeksiyonu tamamlardım. Durulayıp kullanırdım.
Yeni Tank Ve Nitrat
Bir fikir olarak , yeni kurulum yüksek destekli değilse çok müdehale etmemekte fayda var .Döngü oturana kadar biraz kendi haline bırakmak bence iyidir.
Yeni Tank Ve Nitrat
Nitrifikasyon da sanırım son ürün nitrattır. Su değişimi ile uzaklaştırabilirsiniz. İlk kurulumlarda sudaki besinleri hızlıca tüketen su üstü bitkileri pek çok dertten kurtarır, bence.
Yeni Tank Ve Nitrat
Merhaba, akvaryumunuzu kurarken bakteri kültürü eklediniz mi. En hızlı çözüm su değişimi ve su üstü bitkileridir.
Yıllar Sonra Heves
Teşekkürler üstadım. Galaksi rasbora da tankın saklanma alanı çok olduğu için karideslerde pek sorun yaşamadım. Sorun kendi yavrularını avlamaları , buna rağmen bir tane rasbora yavrusu kendini kurtardı . Bir hafta önce rasboraları başka bir tanka aldım . Şu anda bir miktar minicik yavrular var tankta . Pigme yavrusumu galaksi yavrusumu bilmiyorum henüz.[:iyi:][EDIT]ezc06,2023-03-11 09:32:25[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.