ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eipist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Eylül 2018 21:54
Son Ziyaret:
06 Kasım 2018 17:31
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zafer Özgür Aydın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zafer Özgür Aydın

SON 6 MESAJI

Hava Motorunun Borusunda Beyaz Tabaka
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208927/280920182231271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208927/280920182231281.jpg[/IMG]
Telefon kötü kusura bakmayın
Hava Motorunun Borusunda Beyaz Tabaka
Başlıkta yosun dedim ama ne olduğunu bilmiyorum tam, çift çıkışlı hava motorum var iki borununda suyun içinde kalan kısımlarında beyaz tabakalar var ve bi süre sonra koptular suyun içinde kalıp dibe çöktüler. Ne yapmalıyım?
Su Eklenmiş Akvaryuma Tohum Ekebilirmiyim
[QUOTE=Kınayu]Hayır dikemessiniz diksenizde nafile uğraş olur yok olup giderler .Bu dediğiniz bitkiler bakımı zor bitkiler sınıfından .
Türe ve litrenize uygun etkin bir aydınlatma .
Bitkiliye uygun Taban oluşumu .
Co2 desteği kesinlikle isterler. Bu mayalı veya tüple olabilir . [/QUOTE] Tekrar teşekkür ederim tavsiyenizi dinleyeceğim
Su Eklenmiş Akvaryuma Tohum Ekebilirmiyim
[QUOTE=Kınayu]Sazda bir sorun olacağını sanmıyorum. Tabi tutupta taban kumunu silis yapıpta bu neden öldü demesseniz düşük destekli bitkiler olacak olsa,da tabanda bitkiliye uygun en az 5 cm kalınlığında bir kum olması lazım . Ekstra misket gübre veya 2 cm en altta taban oluşumuna uygun destek malzemeside tam süper olacaktır.
Tabanda olmasını düşündüğünüz tüm bitkiler hemen hemen Yüksek destekli bitkiler sınıfındadır sizi yorar hem meddi hem manevi bence hiç girmeyin .
Saz - Limon - Zeytin bitkisi - Elodea - Tilki kuyruğu - Çınar - Anubias - Cryptocoryne türlerinden bakabilirsiniz örnek .
[/QUOTE] İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak Gglossostigma Elatinoides ve Parvula bitkileri taban bitkileri zaten biliyosunuz bunları dikebilirimiyim kum konusunda bi sıkıntım yok ama hem bakım hemde başta dikim olarak bi sıkıntı çıkmaz dimi. Veya mayalı bi sistem gerekirmi bu bitkiler için örenek verdiğiniz diğer bitkilerede baktım tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
Su Eklenmiş Akvaryuma Tohum Ekebilirmiyim
Cevaplarınız için saolun tohumdan vazgeçtim macera aramaya gerek yok diye düşündüm basit bitkiler dediniz ne tür oluyo bide akvayuma garanti eklemek istediğim saz var onda problem olmaz sanırım. Sizin dediğinize görede taban bitkisi koyamıcam zaten hazır satılmıyo diyo biliyorum onlar çünkü taban bitkisi çok istiyodum zemin yemyeşil olsun diye yanlış anlamadım heralde.
Su Eklenmiş Akvaryuma Tohum Ekebilirmiyim
Öncelikle merhaba,akvaryumu ilk aldığımda heyecanlıydım içine ne koycağımı bilmiyordum ve yaklaşık 400 lt tankıma suyu ekledim nasıl olsa karar veririm akvaryum otursun hele bi dedim. Sonra bitkili akvaryum kurmaya karar verdim ama tohum ekimlerine bakınca hepsi susuz ekiyor önce filizleniyorlar sonra su ekleniyor benim su eklenmiş tanka ekleme şansım var veya dışardan olmuş bir bitkiyi alıp ekersem kök salarmı. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursalar sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.