ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
menesc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
169
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Şubat 2018 14:25
Son Ziyaret:
12 Ocak 2024 22:50
Toplam Mesaj:
134 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
M. Enes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

200 Litre Noktalı İnci Balığı 60 Litre Lepistes/Endler

SON 10 MESAJI

İç Filtre Tavsiyesi
[QUOTE=Beta_balik]Çöpçü balıkları sürü balığı olduğu için en az 8 li gruplar halinde beslenmeli. [/QUOTE]

Çöpçü balıklarında veya genel sürü balıklarında kabul gören sürüdeki minimum balık adeti 6'dır. Evet, 8 tane daha iyi olur. 10 tane daha daha iyi olur. 15 tane alırsanız çok daha iyi olur. Ama neden minimumu bu şekilde söylüyorsunuz? Sizin özelinizde söylemiyorum fakat neden forumda bu sayılar sürekli arttırılmaya çalışılıyor anlamıyorum.

Birisi betta balığını 20 litrede bakacağını söyler: "Betta için en az 30 litre akvaryum kurmalısınız!".
100 litrede 2 tane japon balığı bakacağını söyler: "Japon balıklarında adet başına 60 litre olmalıdır!"
200 litre akvaryum için saatte 800 litre çeviren dış filtre aldığını söyler: "Suyu saatte en az 6 kere çevirmelidir!"[EDIT]menesc,2020-09-13 13:57:27[/EDIT]
Yavrularım Birden Yavruluktan Eksiliyor Neden?
[QUOTE=hkavkaci]Ayırmanıza gerek yok. Lepistesler çok sık ve fazla sayıda ürerler. Her defasında bu şekilde uğraşmak yorucu olur.
Siz akvaryumu bitkilendirin, saklanma alanları oluşturun yavrular için. Sonra doğal seçildim için bırakın akvaryuma. Daha doğrusu salmanıza gerek yok, anne lepistesi ayırmadan akvaryum içinde rahat bir doğum yapmalı.
[/QUOTE]

Melek olan bir akvaryumda yavru lepistes tutamazsınız. Melekler avcı balıklardır. Otların arasındaki yavruları tek tek bulup yerler.
Yavrularım Birden Yavruluktan Eksiliyor Neden?
[QUOTE=de4b5] melekler yavrulugn hsu gecen yerleinden teker teker yer[/QUOTE]

Katılıyorum. Yavruluğun ufacık aralığından çekip yiyebiliyorlar. Yavru oldukları için sert kılçıkları yok. Bu yüzden kolayca ezilip geçiyorlar.
Şikayet
Üye ismine bakınca dolandırıcı gibi geldi bana daha çok. Yani böyle bazıları var, kendi balıklarını göstermek için ilan açıyor, olduğundan çok daha fazla fiyat yazıyor vs. Ama birinin kurt kültürü için sahte ilan açacağını düşünmüyorum.

Şehir dışından sipariş edecek olanların parasını alıp göndermeyen biri olması daha büyük ihtimal. Böyleleri özellikle bayan ismi seçip güven vermeyi amaçlıyor.
Ücretsiz Tetrazon
Ücretsiz verilen balığı kimse almıyor bu ülkede. Temsili 1-2 TL gibi bir fiyata vermeyi düşünün derim [:)]
Akvaryum İçin Led Yapımı
Aslında bunu arkadaşınıza sorsaydınız daha detaylı ve doğru bilgi verirdi diye düşünüyorum.

Benim anladığım kadarıyla sürücüden çıkan sinyallerin pcb'ye ulaşana kadar bozulma veya dalgalanma yaşamaması için öyle bir şey söylemiş olabilir. Daha önce duymamıştım açıkçası.
Pengasus Tavsiyesi
[QUOTE=mertcan_60]
Lütfen hobiye bu şekilde başlamış gibi davranmayalım bu platformda çoğu kişinin doğruyu bulması zaten bu şekilde oldu şuan güzel şeyler yapabiliyorsak yanlış heveslerimiz yüzünden oldu arkadaşlar zaten uyarmış olmayacağını da yazmış çok güzel bir dille olayı sadistlik deneyi gibi gündeme almaya gerek var mı sizce?

Size gelirsek ne kadar dinlersiniz bilmiyorum ama gerçekten beslediğiniz taktirde hevesiniz kursağınızda kalıcak çünkü balık özellikle pengasuslar çok hassas ve çabuk stres yaşayan hayvanlar küçük tanklarda çok hızlı hareket etme, kendini ordan oraya atma, ölü gibi davranma ve yem yememe gibi haller gelicek başına zaten zamanla hayvanın huzursuz olacağını anlayacaksınız. [:)][/QUOTE]

Arkadaş zaten bu söylediklerinizi biliyor. Bildiği halde hevesim var alacağım diyor. Hobiye yeni başlayan biri değil. Ben bunda art niyet ararım hiç kusura bakmayın.
Pengasus Tavsiyesi
Bu balığın akvaryumda beslenmeyeceğini bildiğiniz halde "hevesim var alacağım" demek nasıl bir düşüncedir?? Balığı alıp ölümünü mü izlemek istiyorsunuz? Neyin hevesi bu?
Pipo Filtre Kullanımı
Filtre çıkışını su seviyesinin üzerine getirdiğinizde filtre borusunun içerisindeki suyu dışarı atabilmek için daha fazla güç harcaması gerekiyor. Bu da filtrasyonun bir miktar azalması demek. Suya hava kazandıran su yüzeyinin hareketidir, pipo filtrenin oluşturduğu baloncuklar değil. Bu sebeple oksijen yönünden sıkıntı olmaz.

Su sesini duymak istediğim için yavru lepistes tankımda ben de sizin bahsettiğiniz şekilde kullanıyorum. Pipo filtrenin çıkışı su seviyesiyle neredeyse aynı hizada, su buharlaştıkça da çok az suyun üstünde kalıyor. Bir sıkıntısını görmedim [:)]
Lav Taşı Uygun Mu?
[QUOTE=krmbzkurt]

7/24 Açık hmm. Peki hava motoru? sürekli açık kalmak zorunda mı gece çok baş ağrıtıyor. Lda 16 ve nerite benim bahsettiğim vatoz ve salyangoz.
[/QUOTE]

Dış filtreden akvaryuma giren su üst yüzeyi dalgalandırıyorsa hava motorunu komple çıkarabilirsiniz. Oksijen için su yüzeyinin hareketli olması yeterli, hava motoruna gerek yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.