ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
jackdempsey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2006 10:49
Son Ziyaret:
12 Şubat 2008 12:59
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ÖMER ÇELİK
Doğum Tarihi:
07 Temmuz 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
MARMARA ÜN. İŞLETME ÖĞRENCİSİ
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100*50*40
SARI P,YUNUS,ACEİ,COBALT BLUE,AMERİKAN ZEBRA,,VATOZ

SON 10 MESAJI

Amerikan Cichlid
Bence ilk iş olarak balıklara ne kadar bir bütçe ayırabilceğinizi hesaplayın.Ayırdığınız miktar ve düşündüğünüz türler doğrultusunda balığınızın büyüklüğünü seçebilirsiniz.Bence çok önemli bir hususta bu diye düşünüyorum çünkü eğer bütçeniz kısıtlıysa mecburen yavru balık alıcaksınız ve tabi buda belli bir mükdet beklemeyi gerektirecek eğer pek sabırlı bir kişi değilseniz  sizi balıklardan soğutacaktır.
 
 
jackdempsey2007-05-24 10:49:38
Dış Filtre Yapımım Resimli
[QUOTE=serhatturks]Motoru akvaryuma temiz suyu basacak olan boruya takın. Kirli su hortumunu akvaryuma koyun, temiz su hortumundan havayı ağızınızlabir müddet emin ve bırakın temiz su borusunu akvaryumdan aşağıya bir leğenin içine koyun. Bu arada motor çalışmasın. Filtrenin içine tamamen su dalacak ve temiz su hortumundan su dışarı çıkacak. Su çıkmaya başladıktan hortumu akvaryuma koyun ve motoru çalıştırım. Eminim çalışıcaktır.
 
Saygılarımla
[/QUOTE]
 
Aynen katılıyorum  
 
Belki dalgınlıkla kirli su girişi hortumuna su doldurmadıysanız suyu çekmez.
jackdempsey2007-05-04 13:30:29
arka fon(yeni resimler 2. sayfada)
[QUOTE=efsane18]temizliği 10-15 günde bir dip çekimi yapıp suyun yarısını tazeliyorum çok fazla pislik birikmiyor.Herkese yorumlarınız için teşekkürler.sercinyu veya balık adam neresi berbat olmuş doğrucana hatalarını söylede ona göre düzeltmeler yapayım sadece berbat olmuş deyip çekilmek olmaz.[/QUOTE]
 
 
Sercinyu adlı kişi dalgasına üye olmuş şaka yapmak isteyen bir ufaklık sanırım çünkü tüm yazıları bölümüne baktığınızda buna benzer bir yazısı daha var!!! 
 
 
jackdempsey2007-04-27 20:16:48
KAYA TUZU ve SÜRTÜNME

Kaya tuzunu kullanırken akvaryuma ekleyeceğimiz suda erittikten sonramı kullanmalıyız yoksa doğrudan erirmeden atabilirmiyiz.

Birde akvarymuda vatoz ve makrakantada var(bitki yok)tuz dip balıklarına zarar verirmi?
KAYA TUZU ve SÜRTÜNME

Bitki yok ama 25 cm'lik bir vatoz ve 2 makrakanta var tuz dip balıklarına zarar verirmi?

KAYA TUZU ve SÜRTÜNME
    Öncelikle balıkların kuma ve kayalara sürtünmesinden dolayı forumdaki diğer bu konuyla alakalı tüm yazıları okudum.Ama nerdeyse her başlıkta zıtlıklarla karşılaştım bunlardan bir kaçı;kullanılacak olan tuz oranlarının dengesizliği,akvaruma soda eklenmelimi eklenmemelimi,ısı arttırmalımı yoksa düşürülmeli   bu konularda tutarsız yazılar okudum.
 
 
   Bunun üzerine ben aşağıdaki işlemleri yapmaya karar verdim
 
 
1-Kayaları ve kumun büyük bir bölümünü(1cm altına inecek kadar) hastalık geçene kadar  çıkarttmak.(Bu arada kaya ve kumlarını kaynar suda bekletmek kuruttuktan sonra tekrar akvaryuma koymak)
 
2-Akvaryumum 200 litre ama 20-25 litre civarında su dinledirme şansım var bu 20-25 litreye 3 çay kaşığı(makaleler bölümünde okumuştum yanlışsa düzeltin) kaya tuzu eklemek.
 
3-Birde balıklara tek tek tuzlu banyosu yaptırmalımıyım(yukarıdaki oranlar ölçüsünde).Eğer gerekiyorsa nasıl yapılmalı ne kadar bekletilmeli ve balık nasıl temizlenmeli?
 
    Bunlardan başka yapmam gereken veya bunlarda yanlış bulduğunuz değişiklikleri belirtirseniz sevinirim.
 
NOT:Akvaryumumun ısısı bulunduğu oda sıcaklığında 22-23-24 derece seviyelerinde.
 
NOT 2:Bu kaşınma olayı tam olarak ilaç kullanmadan geçebilirmi? 


jackdempsey2007-04-16 14:00:50
Damızlık ne alıyım?
Eğer diğer bahsettiğiniz balıkları çıkartırsanız bir çift veya 1e 2-3 d besleyebilirsiniz ama sizin bahsettiğiniz gibi bol bol kazanmak tek bir akvaryumla olmaz o büyüklüktekiyle hiç olmaz.
Kuralı 12 saat oldu yavru geldi ?
Eğer akvaryumda doğum yaptıysa ve yavruların saklanacak bir yeri yoksa diğerlerini yemişlerdir.
AMERİKAN ZEBRA TEK EŞLİMİDİR?

O zaman eş tutmazlar diyebilirmiyiz.Zaten şuandaki dişi ve eş olan 1d1e balığı ilk aldığımda ufak olan akvaryuma koymuştum bunlardan ikisi eş tuttu ve diğer dişiye vurmaya başladılar bende onu 200 litrelik akv. almıştım.Eş olanlardan dişi ölünce bende yavruların güvenliğini düşünerek erkek olanı büyük akv. ayırdım.

AMERİKAN ZEBRA TEK EŞLİMİDİR?

65*35*25 boyutlarındaki akvaryumumda 1e1d zebralarım ve onların yavruları vardı dişi olan öldüğü için erkeği 200 litrelik malawi akvaryumuma koydum yavrularıda yalnız bıraktım.

Erkek zebrayı koyduğum tankta bir tanede dişi zebra vardı yaklaşık 1 haftadır erkek ve dişi zebra duruyorlar şuana kadar hiçbir kavga vs.(malawilerle) olmadı.Acaba bundan sonra bu ikili eş tutabilirmi ve kavgalar başlayabilirmi?
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.