ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
150 lt akvaryumda başladım 4 taneyle şimdi büyüdüler akvaryumu değiştirdim 450 lt aldım yeni. içinde sadece 4 astronot var.
2 dış filtre + 1 iç filtrem sürekli çalışıyor. ama kumun üstünde öbek öbek astronot dışkılarına raslamanız mümkün. suyun oturmamasına veriyorum. astronot çok dışkı atar derken evet normalden çok atıyor ama öyle sürekli 24 saat te dışkı çıkarmıyor her balık gibi yemek verdikten bir süre sonra dışkısını atıyor. ne kadar sıklıkla dışkı atacağı sizin ona nekadar sıklıkla yem vereceyinizle alakalı. ama asıl olay dışkının kibrit çöpünden bile kalın olmasıyla alakalı. hatta çoğu zaman vaaaayyy be bu dışkı bu balıktan nasıl çıkar demişimdir.
madem yeni başlamışsın bikaç tiyo vereyim arkadaşım. astronotlarını yanlız sen beslersen sana alışırlar. seni görünce heyecanlanır ( yem vereceğini sanıp yemleme pozisyonunu alırlar) akvaryum kapağını dikkatli aç bikaç kere ipsiz bungee jumping yaptı benimkiler.
yavruysalar elini içeriye sokarak beslemeye çalış eline saldırmaya çalışırlarsa elinle balıkları kovala yemi göster yemi yesinler. bu olayı özellikle tubeflex ile yaparsan daha rahat olur.eğer şanslıysan bir süre sonra eline saldırmamaları gerektiğini anlıyorlar. böylece astronotlarını bir kedi köpek gibi sevebilirsin. eğer korkarsan akvarymun camındanda sevebilirsin bundanda hoşlanıyorlar gibi.
suyun sıcaklığını yüksek tut 29 - 30 derece sıcaktan hoşlanıyorlar. mutlaka bir mango kökü edin. suyu yumşatsın. bütçen elveriyorsa tabana serilmiş lav kırığıda hem dekoratif hem yararlıdır bu balıklar için.
balıklarının hızlı büyümesi için oturmuş su elde etmen lazım. bu yüzden akvaryumu eğer yeni doldurmuşsan dip çekimi yaptıktan sonra pislikleri süz sonra suyu geri boşalt ilk 1.5 2 ay akvaryumdan su çekme sadece eksileni koy. birkez suyun oturdumu. 8 dış filtreden daha sağlıklı oluyor. çünkü dış filtre sadece suyu çekiyor. arada pislik gelirse onlarıda yani zaten amonyak karışmış olan suya daha çok karışmasını önlüyor bi deyişlede. ama oturmuş su döngüyü oluşturuyor. pislikler eriyip gidiyor.
şimdi bikaç arkadaş çıkacak ve heauveau böle işmi olur akvaryumda haftada 1 1/3 oranında su değişmesi lazım diye. sen onlara kulak asma astronot dışkısıyla başa çıkman ve çabuk büyütmen için oturmuş su mutlaka lazım.süreci hızlandıracağım diye seranın hazır bakteri kültürlerindende hiç alma para tuzağı. suyun oturduğunu tabanda çok az dışkı ve suyun rendinin hafif koyulaştığını görmeye başladığın an anlarsın.
eğer uzun süre bakmaya niyetliysen kendine büyükçe bir akvaryum edin ama öle dev gibi bişi alman çokta fazla gerekmiyor. 300 lt den birazdaha büyükçe bişi 2 astronotunu ömür boyu idare eder.
yemleme konusunda çok fazla bişi demiyorum. çünkü hertürlü yemi vermekte özgürsün. bunlara çok nadirde olsa ufak balıklarda dahil. hatta çok onay vermiyorum ama bir arkadaşım astronotları için ufak bir lepistes üreme çiftliği bile kurmuştu. senin bileceğin iş.
bundan sonrası sana kalmış
450 Lt 150 x 50 x 65 cm ölçülerinde akvarumda 4 ad bakıyorum. aynı boyda aldığım 4 balığın bitanesi diğerlerine fark attı yaklaşık 2 katı büyüdü
diğerleri nispeten ufak kaldılar. daha 3 ay oldu aldığımdada tahminen 1,5 aylıklardı.
40 Çeşit Tropheus var. Herhangi Biri Olma Şansı var. ama ikolaya çok benziyor.
Frontosa değerlidir. Üreme çağına çok geç ulaşır ve koloni beslemen gerekir. Bu da maliyeti arttırır. O yüzden yavrudan alıp çok uzun bir süre beklemen gerekir.
Tropheuslarda değerlidir. Yumurtalarının büyüklüğü nedeniyle disiler az olan yumurtaları kuluçka yapmak mecburiyetindedir. Yine koloni şeklinde beslenir.
Tropheusun etçil beslenmesi çok riskli bir iş, hatta ölüme davetiye çıkarmak uzun bağırsak yapısına sahip ve zaten ürkek balık olan trophuslar, protein ağırlıklı yemi sindirmekte güçlük çekerken en ufak şeyden nem kapar ve dışkı atamayarak bloat olurlar. Kurtaramazsın hepsi ölür. O yüzden bir seçim yapmalısın. Ya frontosa, ya tropheus. Kendi zevkine göre artık, ayriyetten çok hızlı ve çevik olan tropheuslar, 1 dönüm bostan yan gel osman zihniyetindeki frontosaların için bolca bir stres kaynağı olur. Birlikte beslemeyi başarsan birle üreme söz konusu olmaz hatta stresten dolayı frontosalarında rahatsızlanır.
Dişilerde Kavga Edebilir. Bir kovuğa Girip Kovuğun Önünden Geçenleri Kovaladıktan sonra tekrar yerine geliyorsa. muhtemelen erkektir.
yeni aldığınız balıklarda yol stresinden dolayı bloat olma gibi bir tehlike olabilir. özellikle bu balıklarda. 6 chimbamın yanına bilmeden direk 6 ikola attım ve ardından yem attım. yemi yediler 12 side. fakat chimbalar dışkı çıkartırken ikolalar yol ve yeni bir akvaryumun stresi + chimbaların kovalamaları yüzünden 6 sı birden yemekten sonra dışkı veremediler. 6 sıda bloat oldular.
başta inanmadım. foruma yazdım. bloat dediler. olmaz herhalde dedim fakat durum ciddileşince. hemen gerekli ilaçları aldım ve balıkları ayırdım 2 sini kaybettim ama ters yatan 4 balığımı başlarında 8 saat her an müdahaleye hazır şekilde beklediğim için kurtardım.
insanın başına gelmeden bilimiyormuş.akvaryuma yeni gelen tropheuslara
1. gün ne yem ne ışık.
2. gün sadece ışık.
3. gün duruma göre yem vermeyi tercih ediyorum.
özellikle yavru ve yeni gençlerde bu durumun olma ihtimali yüksek. balıkları gözetlemek çok önemli 1 dk dan fazla aynı yede sabit kalıyorsa sorun olma ihtimali yüksek.
ilk alırken birçok dişi ve az erkek olarak alınmalı bence. çünkü erkek herzaman çiftleşmek isteğinde. sürekli birilerini kovalayacak. Yer kavgası için bile kovalıyor çoğu zaman. O yüzden az dişinin hırpalanma yüzdesi büyük. akvaryumun dekorunu komple çıkartın bir süre bekledikten sonra biraz su çekip soğuk su ilave edin. sıcaklığı yarım derece kadar düşürün. hemen ardından dekoru değişik şekilde tekrar kurun akabinde dişi balığı ekleyin. erkek başka bir akvaryumda olduğunu sanarak bir süre afallayacak. o şuursuz yüzerken dişiyi eklemelisiniz. çünkü 15 dk içinde erkek kendine gelip önce bir yer sahiplenecek sonrasındada. tekrar otorite oluşturmaya çalışacaktır.
Başınız sağolsun, Allah sabır versin.
Lütfen imlaya dikkat ediniz.
mantıklı söylüyorsun ama akvaryumcum beni çok uyardı başka yem verme diye. bende seranın pul yemlerinden başka hiçbir yem vermiyorum. bloat olma sebebi nedir acaba. 2 tane dış filtrem var. toplamda saatte 16.5 kere akvaryum suyunu çeviriyorlar. yemler sabit. su sucaklığı sabit. ph sabit(sürekli test yapıyorum) nitrat deseniz filtrelerin içinde nitrat önleyici materiallerde mevcut. havasızlık deseniz. 24 saat durmadan hava motorum çalışır. yemlemeyede dikkat ediyorum yem bozulmasıda olmaz. yenmeyenleri çıkarıyorum. sera mineral salt ta kullanıyorum.
Bloat bir tür baırsak enfeksiyonu değilmidir ?
balıkların yanlış beslenme sonucu ögütemedikleri yemin bağıursaklarını şişirmesi değilmidir. bu hastalık hemen zart diye öldürmez bildiğim kadarıyla balıklardada bi şikinlik karında içe göçme renklerde bi değişilkik hiçbir sorun yok. ama stresten şüpeleniyorum. yarın balıkçımı arıyacağım acil müdahale gerekirse evde ilaçlarım mevcut. en kötü sarımsağım var. işallah düzelirler.
6 Cimba Yavrusu beslemekteyim. dün akvaryumcumdan 6 tane ikola yavrusu daha aldım. akvaryumun dekorunu bozup içeriye attım. biraz kavgadan sonra düzeldiler. fakat 3 İkola şuursuz yüzüyorlar. ya tabanda oturuyorlar yada yüzeyde sanki hava alır gibi duruyorlar. Bahsettiğim 3 ikolada yeme duyarsızlıkta var. chimbalarda ve diğer 3 ikolada sorun yok kovalamacalar yem yeme aynen devam ediyor sizce neden olabilir. büyük ihtimalle bu 3 ikola dişi olanlar. biraz sağına soluna baktım dayak yemiş gibide durmuyorlar. olabilecek sorunlar neler olabilir. balık kaybetmek istemiyorum. ama tecrubelerime göre bu balıklar için bu normal değil.
Dolphin 1300 gayet güçlü bir filtre. sizin işinizi göreceğini tahmin ediyorum. yanlız içlerinde 4 kat var ama 3 ü dolu 1 inde zaten sünger var. extradan bi 50 ytl kadar masraf etmeniz gerekiyor eğer biolojik filitrasyonda yapcaksanız.
SON MESAJLAR
- Fundulopanchax Gardneri IgorVladimir, 05:06
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Eheim Biopower 240 Dış Filtre Mantığı Guramilks, 03:55
Filtreleme Seçenekleri - Nitrat - Test Kitleri-4.4 Çarpanı-no₃–n/no₃ Farkı bendeniztayfun, 01:39
Akvaryum Bilimi - Silikonun Üstündeki Yeşil Yosun Berkay45, 01:35
Yosun - Kumu Değiştirmelimiyim Berkay45, 01:31
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistesim Hamile Mi? Hamileyse Ne Yapmalıyım? İsmail_96965, 00:23
Yeni Üye Forumu - Yeni Betta Akvaryumu Kuracağım. koraykbl, 00:07
Labirentliler - Akvaryumum VeyselSinayder, 23:55
Akvaryum Tanıtımı - Rope Fish Tank Arkadaşı koraykbl, 23:50
Diğer Tatlı Su Canlıları - Caridina Akvaryumu CNYTYLMZ, 23:37
Akvaryum Tanıtımı - İlaçsız Hidra Tedavisi! Hem De Bedava :) merutay, 23:33
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin erkamgok, 23:12
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Toprak Yiyen 2 Aylık Büyüme BLGHN, 23:01
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Yavruyu Nasıl Hızlı Büyütebilirim? Cyber_Scout, 22:57
Canlı Doğuranlar - Yeşil Tüy Sorunu . Özgür1978, 22:53
Yosun - Melek Balığı Erdal 42, 22:16
Yeni Üye Forumu - Monte Carlo Ve Reinecki Eridi Ne Yapmalıyım Cyber_Scout, 21:50
Yeni Üye Forumu - Bu Bir Hastalık Mı Cyber_Scout, 21:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Balığı İçin Akvaryum Cyber_Scout, 21:25
Yeni Üye Forumu - L144 Akvaryumunda Kum Olur Mu Cyber_Scout, 20:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumla İlgili Toplu Sorularım ugurssahin59, 20:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Betta Balığı 🫠 Amatör balıkçı, 20:04
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Karideslerim Çok Az Hareket Ediyor Cyber_Scout, 19:58
Yeni Üye Forumu - 60x35x60 Tasarım Değişimi Cyber_Scout, 19:57
Akvaryum Tanıtımı - Anubias Bakımı aleko61, 19:31
Bitki Akvaryumları Genel - Hasta Balık Samnastrp, 19:20
Yeni Üye Forumu - Cüce Vatoz Yumurta Samnastrp, 19:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum Kumu benes, 16:56
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Bir Hightech Denemesi Eminsalih, 16:47
Bitki Akvaryumları Genel - Tanganyika : Amatör Dokunuş 1Balikci, 15:45
Akvaryum Tanıtımı - Astro 2208 Su Sızması bahaata, 14:50
Yeni Üye Forumu - Albimarginata Ve Vaillanti Cyber_Scout, 14:05
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Denemem - Beyaz Strafor Konulması Hk Miyabi, 13:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 12:32
Akvaryum Tanıtımı - Bu Akvaryuma Hangi Büyük Türü Koyabilirim? İnci Kefali, 07:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 90*45*45 Natural Style Miyabi, 01:37
Akvaryum Tanıtımı - Sessiz Şelale Filtre Öneri isssmailak, 00:53
Filtreleme Seçenekleri - Lowtech Küp Betta Akvaryumu Miyabi, 00:39
Akvaryum Tanıtımı - Corydoras Üzerindeki Sivilcemsi Yapı bearse22, 23:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Mantar Hastalığı emrehsrc, 22:09
Yeni Üye Forumu - 200lt Zebra Akvaryumu Yeni Evinde KaanE, 21:47
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma İnka Çekerek Yüzme Musab Ali Coşkun, 21:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Kurulum Aşamasındaki Beta Akvaryumum Zuzu2446, 19:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betamın Kuyruğunda Bir Sorun Var Mı? Karahan_Keanu, 19:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 19:07
Akvaryum Tanıtımı - Su Kaplumbağası Cinsiyeti Ve Bakım-beslenmesi Raizial, 19:01
Yeni Üye Forumu - 120x40x50h İlk Mbuna Deneyimi K0L0Ni, 18:46
Akvaryum Tanıtımı - Kararmış Silikonlar... benimadımebruli, 18:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yem Yemeyen Balık K0L0Ni, 18:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Neothauma'nın Kullanıcı Adının Hakkını Vermesi Neothauma, 17:11
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:46
- Kırmızı Karides Weys01 03:31
- Sesiflora Montecarlo Güncel Stoklar Çeşitli Bitki ozelturlepistes 03:20
- Damızlık Macmasteri Çifti czafer58 01:07
- Bohem Akvaryum, Mobilyalı, Kapaklı,100x40x50 200lt Pena 00:42
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:40
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:40
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:40
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:40
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:40
- Eheim West Germany Üretimi İç Filtre. abunil 00:22
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 23:33
- Afra Jalo Reef Yavrular thercan 23:19
- Kolombiyalı Köpekbalığı sud☆ 22:57
- Powerled 80 Cm 27w Akvarist Batuhan 22:55
- Tavşan Salyangoz Ve Amazon Hançeri _rammstein_ 22:11
- Lda 16 Longfin Genç Çift Ve Iskarta Erkekler. _rammstein_ 22:11
- Dev Saz Tank ozanercan34 22:04
- Anubias Barteri Anubias Nana ozanercan34 22:04
- İhtiyaç Dışı Toplu Malzemeler Fiyat Düştü erimgorgulu 21:29
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 20:44
- Dark Moskow Karma Lepistes ALTEMUR 20:44
- Afrika Cichlidleri devito 20:42
- Fundulopanchax Gardneri Yumurta Cyber_Scout 19:52
- Nothobranchius Guentheri-fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout 19:52
- Magnezyum Nitrat Cyber_Scout 19:52
- Tubifex , Reeflowers Betta Yem Cyber_Scout 19:52
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 19:16
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 19:16
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 18:30
- Moscow Neon Blue 35tl Kamber Karaaslan 18:08
- 70x40x25cm Akvaryum Ve Malzemeler livadi 17:51
- Otomatik Yemleme Makinesi livadi 17:51
- Taeniacara Candidi Ve Cacatuoides HarunYILDIRIM 17:30
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 17:16
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 17:16
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 17:16
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 15:20
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:18
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 15:18
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 15:18
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 14:53
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 14:53
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 14:53
- Seachem De Nitrate - Dış Filtre Malzemesi asliaral 14:29
- Sıfır İç Filtre Ler Gursoyhasan 13:42
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 13:35
- Calvus - Tretocephalus - Oph. Whitecap Moba Hiko 13:35
- Chihiros Stand Vivid & Wrgb Hiko 13:35
- Yunus Ciklet umitopall 13:35
KULLANICILAR
- 23 Online Kullanıcı, 13 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.