ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
myrize
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Kasım 2016 08:18
Son Ziyaret:
17 Aralık 2019 13:54
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet ali köse
Doğum Tarihi:
01 Şubat 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
pet Shop
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

toptan kedi ve köpek maması satış platformu http://www.kurumama.com/

SON 7 MESAJI

Akvaryum İçin Hava Motoru Tavsiyesi
1.20 cm genişlik
65 cm yükseklik
40 cm eni olacak
Akvaryum İçin Hava Motoru Tavsiyesi
Eski konu biliyorum ama arkadaşlar ben çok anlamıyorum akvaryum hava pompası al denildi bana bende internetten almayı düşünüyorum Trixie akvaryum hava pompası AP 180 böyle bir ürün buldum almamı tavsiye eder misiniz.
https://www.petzzshop.com/trixie-akvaryum-hava-pompasi-ap-180
En büyük evcil hayvan sitesi?
[QUOTE=TuzRuhu]Kediler için? [/QUOTE]
kediler için [URL]http://www.kediblog.com[/URL] inceleye bilir siniz.[EDIT]myrize,2018-10-21 18:31:27[/EDIT]
Bu Kedi Günde 5 Saat Belgesel İzliyor
x
REKLAM

ads by AdMatic
Bursa’nın Yıldırım ilçesi Umurbey Mahallesi'nde İnsan Kaynakları Sorumlusu Sahibi Nazlı Acar'ın 6 aylık Scottish Fold cinsi İskoç kedisi hemcinslerine göre biraz farklı. Gümüş isimli erkek kedi, yumak çözmek ya da lazer ışığının peşinden koşmak yerine televizyon başına geçip belgesel izlemeyi tercih ediyor. Belgesel programı çıktığında 125 ekran televizyonun karşısına oturan Gümüş, sahibi Nazlı Acar’ın tüm çabalarına kulak asmayıp kanal değiştirilene kadar televizyon başından ayrılmıyor.

Kedisinin belgesellere olan ilgisini tesadüfen fark ettiğini anlatan Nazlı Acar, “Belgesel kanalı açıldığında hemen televizyonun karşısına geçiyor. Hayvan belgeseli çıkınca önünden alamıyorum. Önüne en sevdiği mamaları koyuyorum yemek bile yemiyor. Oyuncak atıyorum oyuncaklarını görmezden geliyor. Bitene kadar televizyon başından ayrılmıyor” dedi. Kedinin sadece belgesellere özellikle de hayvan belgesellerine duyarlı olduğunu anlatan Acar, “Gündüz kuşağının en meşhur evlilik programlarını izletiyoruz onları izlemiyor. Biraz alışsa programa gönderip kendisi için eş arayacağız ama sevmiyor o tür programları kuş belgeselleri çıktığı zaman soluksuz izliyor. Sırf Gümüş'ün bu ilgisi yüzünden belgesel kanallarının çok olduğu bir yayın kuruluşuna geçtik” dedi.
Köpekler Hakkında Genel Bilgiler
Köpekler doğdukları andan itibaren insanlara karşı sevgi duyarlar. Bu şekilde dünyaya gelen tek hayvan türü köpektir.
Bu nedenle siz köpeklere yakınlık göstermeseniz de onlar sizi çoktan benimsemiştir. Yeni aldığınız köpeğiniz sahibi olduğunuzu hissettiği andan itibaren kokunuzu benimsemiştir. Bulunduğu mekanlarda özellikle sizin eşyalarınızın üzerine uyumayı tercih eder. Sizin kokunuz onu rahatlatır.
Annesinden yeni ayrılmış olan köpek sahibini en yakın dostu olarak görmektedir. Köpeklere davranışlarını kontrol edebilmeleri için yardım ettiğiniz taktirde sizin sadık dostunuz olmamaları için hiç bir neden kalmayacaktır.
Köpek pedagojisi artık bu aşamada size yardımcı olmaya başlıyor. Pedagoji uzmanları köpeklerin gelişim sürecini takip altına alarak köpeklerin yönlendirmeye çalışırlar
Köpeğinizin kendi kontrolünü sağlayabilmesi adına eğitilmesini istiyorsanız eğiticinin ciddi bir eğitim almış olmasına dikkat etmelisiniz. Eğiticiler her köpek ırkına ve cinsiyetine göre farklı bir eğitim yöntemi seçerler. Ayrıca verdikleri eğitimde köpeğin sahibinin kişiliği de rol oynamaktadır. Köpekler 2- 3 günlük oldukları günden yaşamlarını devam ettirdikleri güne kadar öğrenmek için hazırdırlar. Uzmanlar ise köpeklerin 6 ve 8. haftalarında eğitilmeye başlanmalarının daha iyi olacağı düşüncesindedirler. Çünkü araştırmalar köpeklerin 6 ve 8. haftaları arasında olgunlaşma dönemine girdikleri ortaya çıkmıştır.
Evde Evcil Hayvan Beslemek
Çocuklar, hepimizin bildiği gibi doğuştan getirdikleri bir özellik olarak hayvanlara karşı zaten çok ilgilidirler. Kendilerinden küçük canlılara, varlıklara ve özellikle de hayvanlara karşı inanılmaz bir şefkat ve ilgi gösterirler. Hayvanlar da ilginç bir biçimde çocuklara karşı son derece yumuşak başlıdırlar ve canları yansa dahi çocukları incitmezler.
Eğer evde ki temizlik kurallarını düzenleyebiliyorsanız ve özellikle çocuğun başka bir kardeşi de yoksa evde hayvan beslenmesi oldukça mümkündür. Öncelikle çocuğun yalnızlığına ortak olacak, onunla oynayacak ve zaman geçirecek bir başka canlı olması evde çok olumlu bir hava yaratacaktır. Bunun yanında bir hayvanın sorumluluğunu taşımak, bakımıyla ve temizliğiyle uğraşmak, başka bir canlının ne hissettiğiyle ilgilenmek çocukta empati duygusunun gelişimini sağlamak gibi çok önemli başka bazı sonuçlar da getirecektir. Bütün bunlar bizim zaten çocuklara kazandırmak istediğimiz davranış biçimleri olduğundan evde hayvan beslemenin ve sorumluluğu çocuğa vermenin son derece olumlu katkıları olduğunun bilinmesi çok önemlidir.
• Evcil hayvanlarla birlikte büyüyen çocuklarda davranışsal açıdan farklılık olabilir mi?
İlk bakışta dikkati çeken ayırıcı farklılıklar yoktur ancak hayvan besleyen bir çocukla evde hayvan beslememiş çocuk arasında sevecen tutumlar açısından farklılıklar vardır. Hayvan sevgisi tatmış bir çocuk çevresiyle daha ilgilidir. Kıpırdayan, hareket eden her şeye karşı daha duyarlı davranır. Özellikle küçük yaşlardan itibaren hayatında bir başka canlıya yer vermiş çocuklar, daha ılımlı ve şefkatli davranmaktadırlar. Özellikle hayvanla iletişim kurmayı öğrenmiş çocuklar diğer canlılara karşı da çok daha dikkatli davranışlar sergilerler ve birçok kişinin dikkat etmediği ayrıntıları fark edebilirler. Hayvan besleyen çocukların davranış olarak daha sakin, uyumlu, olumlu ve işbirliğine açık davranışlar sergilediği gözlemlenmektedir.
• Evde beslenen hayvanların çocukların psikolojik gelişimlerine katkıları neler olabilir?
Elbette bir hayvan beslemek çocukların psikolojisinde son derece olumlu etkiler yapar. Öncelikle çocuğun sosyalleşmesini sağlar ve bir başka canlıyla ilişki kurabilmeyi öğretir. En geniş anlamıyla çocuk empati kurma duygusunu bir hayvan besleyerek kolaylıkla kazanabilir. Çocuk görür ki, eğer hayvanın canını yakarsa hayvan da onun canını yakabilir. Kedisi varsa tırmalayabilir, köpek dişlerini gösterebilir ve onu korkutabilir, bir kuş gagalayarak tepkisini belli edebilir. İnsanlar arası ilişkilerde öğrenmesi zaman alacak birçok duyguyu sadece hayvan beslemesini sağlayarak bir çocuğa kazandırmak mümkündür. Çocuk bu yolla başka bir varlığa, onun ihtiyaçlarına saygı göstermeyi de öğrenir. Dolayısıyla bir çocuk için sabırlı olmayı, beklemeyi, isteklerini ertelemeyi öğreneceği en sağlıklı yol olarak hayvan beslemesi önerilebilir. Bu aynı zamanda çocuğun sakinleşmesini ve olaylara karşı daha ılımlı ve olumlu tepkiler vermesini de sağlayacaktır.
• Çocuklara hayvanları gezdirme ve mamasını verme gibi işler verilerek sorumluluk sahibi olmaları sağlanabilir mi?
Çocuklar genellikle küçük yaşlardayken bize angarya olarak gelebilecek pek çok işi severek yapabilirler. Örneğin; sofraya tabakları koymak, peçeteleri getirmek ya da bazı eşyaları yerlerine koymak gibi bazı işleri büyük bir istek ve hevesle yaparlar. Bir anlamda işe yaradıklarını düşünürler ve bundan dolayı müthiş bir haz alırlar. Çocuklar bu açıdan özellikle desteklenmelidir. Hele bir de severek, isteyerek, benimseyerek alınan bir hayvan varsa çocuk, o canlının ihtiyaçlarını da büyük bir hevesle karşılamayı kabul edecektir. Hatta bu işler özellikle çocuğa verilmelidir. Bu şekilde bir sorumluluk almak çocukta duygusal tutarlılık oluşmasını da sağlar. Severek aldığı bir canlının ihtiyaçlarını karşılaması sağlandığında, bunun kendi görevi olduğu bilinci oluşturulduğunda çocuğun aldığı hayvana duyarsız davranmasının da önüne geçilir. Çocuk başka bir canlıya karşı sorumlu olmanın verdiği duyguyla kendisinin önemli olduğunu düşünür, kendisine olan saygısı ve özgüveni ciddi olarak artar.
Premium Mamalar Yavru Kedi Ve Köpek Mamaları
Yavru kedi ve köpekler anne sütünden kesildikten sonra yeterli büyümeye sahip olabilmek için oldukça güçlü besin değerlerine ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple onların beslenme dinamiği yetişkin köpeklerden farklıdır.
Kemik, diş gelişimi, sağlıklı parlak tüyler, yeterli bir sindirim sistemi için gereken vitamin ve mineraller ancak yavru köpekler için uzmanlar tarafından hazırlanmış mamalar içerisinde bulunur.
[URL]Kurumama.com[/URL]’da dünyaca ünlü markaların yavru kedi-köpeklerin gelişimini desteklemek için ürettiği birçok kaliteli köpek mamaları ve kaliteli kedi mamaları mevcuttur. http://www.kurumama.com/kedi-mamasi

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.