ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
usuph
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2016 22:15
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2018 13:01
Toplam Mesaj:
16 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Eurostar Akdeniz 320 Betta Kurulumu
Merhabalar, müthiş içerik ve harika bir akvaryum, elinize sağlık.

Aynı sizinkine benzer bir betta için bu akvaryumdan alacağım. Dibine de hagen kum sipariş ediyorum. Malawiler dışında bir balık bakma tecrübem yok, dolayısıyla bitkili tanklara oldukça yabancıyım. Başlangıç olarak öğrenme amaçlı en kolay yetiştirilebilir 1-2 bitki ekerek başlamak istiyorum. Gübresiz ve dipte lav kırıksız şekilde kursam ve bir kaç çeşit kolay bakılabilir bitki koysam, sonuç nasıl olur sizce?

Elimde bir miktar zeolit var, bunu filtreye entegre etsem problem yaşar mıyım? Ne şekilde ne kadar eklenmeli zeolit?
60litre Tank Filtre Ve Ekipman Önerisi
Teşekkür ederim.

[QUOTE=XxxGokhan]Şu dış filtre küçük bir bak istersen https://www.turkiyeyemmerkezi.com/pfh~u~sunsun-603b-akvaryum-mini-dis-filtre bende buradan aldım[:)][/QUOTE]

Bir de bu filtreyle iyi bir şelale filtreyi kıyaslarsak hangisi daha sessiz olur acaba?

Ayrıca, kum olarak ne önerirsiniz?
60litre Tank Filtre Ve Ekipman Önerisi
Arkadaşlar merhaba,

60-75 litre civarında almayı planladığım tankıma malzeme, ekipman özellikle filtreleme önerilerinizi almak istiyorum. Öncelikle malawi cikleti (SP ağırlıklı) besleyeceğimi belirteyim. Buna ilaveten, bir adet pipo filtre siparişimi hali hazırda verdim.

Fakat bu ölçülerdeki bir tank için dış filtre mi iyi bir şelale filtremi yoksa iç filtremi tercih etmeliyim emin olamıyorum. Sitenin hesaplama araçlarına göre max. 300L/saat'lik bir filtre tercih etmeliyim fakat bu kadar düşük debili bir dış filtre bulamadım... 7-8 aydır bakmakta olduğum daha ufak tankımı, bir tane şelale filtreyle temiz bir şekilde kullanmaktayım, balıklarım da iyi durumdalar. Fakat 60litrelik bir tank için iyi bir şelale + pipo filtre kombinasyonu yeterli olur mu?

Marka model olacak şekilde de önerilerinize açığım. Ayrıca bahsettiğim özelliklerde elinde satışa açık akvaryum/ekipman olan varsa, değerlendirebilirim.

Teşekkürler.[:?]
Sarı Prenses Yavru Akvaryumu
[QUOTE=noopasTR]Ben çok yemleme yaparim yavrulara artemia ve yumurta sarısı veriyorum
1 aydan sonra akvaryuma koymuştum o halde iken 3-3.5 cm boylarindaydi cogu bazılarida 4 cm boya ulaşmişlardı[:)].Haşlanmış yumurta sarısını un ufak yapıp bolca veririm. Bunun dezavantajı suyu çabuk pisletmesi.O yuzden yavru sayiniza gore az az verirseniz iyi olur ve ben 55 litre akvaryumumun her 2 günde bir %20 suyunu degişiyorum dip cekimiyle baliklarda bir sorun yok.[/QUOTE]

Canlı artemia mı yoksa kuru yem olarak mı veriyorsunuz? Ben de kabuksuz artemia yem var, bunu haftada bir vermeye başladım yavrulara.

[QUOTE=Cevdet Ali İlter]Burda bir zıtlık var bence.Yavruları ufak hacimden kurtarmanız iyi olmuş ancak zaten ana tanka salınıcak boya gelmişler bu ufak tankta ana tankta olduğundan daha yavaş gelişiceklerdir.Yani yavrularınızın hızlı ve sağlıklı gelişebilmesi için kuluçka makinesinden yada annenin ağzından çıktığı gibi en az bu hacimde bir tanka almanız ve kendini kurtarıcak boya geldiği anda ana tanka aktarmalısınız.Hacim çok önemlidir. Bu arada mikro kurt kültürü edinmenizde fayda var.Yetiştirmesi kolay ve yavruların boylanmasında gözle görülür bi fark yaratıyor.[/QUOTE]

Cevdet bey, yorumunuz için teşekkürler. Fakat ana tankımızda yeterince balık var, yeni aldığımız yavruları bir müddet bu küçük tankta boylandırarak ana tanka atmayı hedefliyoruz. Bu arada ana tanktaki bazı balıklarımızı elden çıkartırız belki.

Bir de hazır yem olarak yavru sp'lere ne önerirsiniz?
Sarı Prenses Yavru Akvaryumu
Yorumlarınız için teşekkür ederim, akvaryumumu beğenmeniz çok hoşuma gitti :).
Uğur bey, yavrularınız çok sağlıklı görünüyorlar, maşallah :). Sizce benim yavrumlar bahsettiğiniz boylara kaç ayda ulaşırlar?
Akvaryumumu daha temiz tutabilmek için cüce vatoz da atmayı düşünüyorum, malawilerde vatoza ufakken alışırlarsa uyumlu yaşadıkları söyleniyor ve daha yavrularken büyük tanka aktarmayı planladığım için büyük bir problem oluşturmayacağını düşünüyorum. Ne dersiniz?
Sarı Prenses Yavru Akvaryumu
Zahit bey yorumlarınız için çok teşekkürler. Hiç kimse cevap atmayacak sandım bir ara, forum çok aktif gibi görünüyor ama ilginç bir şekilde benim mesajlarıma bazen hiç yanıt gelmiyor, çoğu zaman da çok az geri dönüş alabiliyorum... Umarım bu durum böyle devam etmez, benim gibi foruma da hobiye de yeni sayılan kişiler açısından kötü bir intiba uyandırıyor. Daha kötüsü sorularımıza tatmin edici yanıtlar alamadığımız için, ciddi hatalar yapabiliriz.

Fakat görünüşe göre, yanlış yolda değilim bu akvaryumda :).
Sarı Prenses Yavru Akvaryumu
Ölçü: 50x30x20cm (30 litre)
Canlı Türleri: Yavru Sarı Prensesler (şimdilik 10 tane, sorun yasamazsam ilave edeceğim)
Bitki Türleri: Yok
Tankın Yaşı: 1 hafta
Filtrasyon ve Işıklandırma: Roxin RX-400 Su İçi Akvaryum Aydınlatma Beyaz 8W 40 cm
Kum: Vitasand Silis Kum (eski kumum kalındı, ciklet için uygun olmadığını görünce onu çıkartıp akvaryumu sıfırdan bu yeni kum ile kurdum)
Şelale Filtre: Dolphin H100 Askılı Filtre Şelale Filtre 230 L/H
Pipo Filtre: Yavruları aldığım tanktaki pipo filtreyi bir miktar su ile birlikte bu akvaryuma yerleştirerek yavruların alışkın olduğu organizmaları bu yeni tanka taşımayı hedefledim. Sizin yorumlarınız doğrultusunda, pipo filtreyi çıkartabilirim.

Arkadaşlar, akvaryumumdaki balıkları büyük bir tanka taşıyıp, bu 30 litrelik akvaryumu yavru boylandırmak için kullanmaya karar verdik. Abimin büyük tankında ürettiği yavruları ben burda boylandırarak geri onun tanka götüreceğim. Böylelikle bir döngü sağlamayı hedefliyoruz. Abi-kardeş bir işbirliği diyebiliriz :).

Öncelikle genel yorumlarınızı merak ediyorum. Bence çok şirin sevimli bir tank oldu. Yavrular da gayet mutlu görünüyorlar gözlemlediğim kadarıyla.

Filtreleme konusunda ne düşünüyorsunuz. Fazla filtrenin zararı olmaz mantığı ve görüntüsü hoşuma gittiği için köşeye bir pipo filtre de koydum. Doğru mu yaptım?

Bu yavrulardan kısa sürede kayıp almazsam, aynı batında aldığımı tüm yavruları buraya getireceğim. Mevcutta durdukları yavruluk bunun yarısı kadar ve ısıtıcı vs. ekipmanı eksik. Bu yavrularda ısıtıcısız bu hale geldikleri için şu an en düşükte çalıştırıyorum ısıtıcıyı (23 derece). Sizce yavaştan 26 derecelere çıkartayım mı sıcaklığı? Günde 2 defa yem veriyorum ama balıklarda yemlerde çok ufak olduğu için yemin çoğu boşa gidiyor sanırım, yüzeyde kalarak.

Yaklaşık 25 tane bu boyda balık için kaç günde bir ne kadar dip çekimi yapayım veya yapmalı mıyım? Yavruların çok ufak olduğu göz önüne alınırsa, gerekmeyebilir diye düşündüm?

Bu yavruları kaç ay veya kaç cm'e kadar bu tankta tutmalıyız? Ardından üretimin gerçekleştiği ana tanka koyduğumuzda sıkıntı yaşar mıyız?

Yorumlarınızı bekliyorum :).

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188926/280120170315061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188926/280120170315381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188926/280120170316131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188926/280120170316471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188926/280120170319171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188926/280120170320101.jpg[/IMG]
50cm Yeni Akvaryuma Balık Ve Ekipman Tavsiyesi
Arkadaşlar iç filtrem önce birkaç kere tekledi, kuruttum düzeldi geri çalıştı. En sonunda tamamen bozuldu sanırım. Şimdi yeni filtre almam gerekiyor, bu süre zarfında minik bir pipo filtreyle idare ediyorum sık su değişimleriyle.

Sizden 30L'lik bu akvaryumum için acil filtre tavsiyesi bekliyorum. Yavru balık yetiştireceğim için akıntı olsun istemiyorum. Bu yüzden askı/şelale filtrerelere yöneldim açıkcası. Ne dersiniz nasıl bir filtre tercih edeyim?
Kaya tuzu yanılgısı(İyotsuz tuz kaya tuzu demek değildir)
Arkadaşlar insan tüketiminde oldukça faydalı olduğu düşünülen ve ülkemizden çıkan doğal Kemah Tuzu da bir çeşit kaya tuzu olarak geçiyor. Bu tuzun akvaryumlarda kullanılması hakkında bir fikriniz var mı? Gördüğüm kadarıyla birkaç arkadaş kullanmış ve tavsiye etmiş fakat kullanmadan evvel tekrar bir sormak istedim.
Cüce Vatozları Cichlid akvaryumunda beslemeye çalışmayalım.
Arkadaşlar yavru malawi chiclid akvaryumumda 2 adet yine yavru vatozum (sanırım cüce vatoz deniyor) vardı. Bugün birinin canına okudular maalesef ve çok üzüldüm. Vatozlar akvaryuma koyduğumdan beri iç filtre ile akvaryum camı arasında filtreye yapışık duruyorlardı. İnsan yokken, ortalığa çıktıkları oluyordu ama biri izleyince direk aynı yere kaçıyorlardı. Ben filtre malzemesine tutunarak daha iyi beslendiğini ve insanlardan korktuğu için oradalar sanıyordum. Meğer cikletlerden kaçıyorlarmış. Bugün sabah daha cesur olan koyu renkli vatozum ön camın yukarısında yapışık duruyordu, ben de oh iyi alıştı iyice artık ortaya çıktı diye sevinmiştim. Çok geçmediki balıklarım onu rahatsız ede ede öldürmüşler...
Çok üzüldüm ve biraz araştırınca bu tip olayların bir çok akvaryumcunun başına geldiğini gördüm. Diğer vatozu da öldürürler diye korkmaya başladım, zaten o hiç çıkmıyor nerdeyse filtrenin arkasından. Sizce orada yaşamaya devam edebilir mi? Ayrı bir kaba alıp hava vererek besleyebilirim tek başına vatozu büyüyene kadar fakat vatoz mu daha hızlı büyür cikletlerim mi bilmiyorum. Ayrı kapta tek başına cikletlerimden daha hızlı büyürse orda büyütüp geri atsam direnci artar mı sizce? Ne öneriyorsunuz? Bir de elma salyangozu önermeyin lütfen çünkü akvaryumu kurarken araştırdığımda onların üreme dönemlerinde akvaryumun dışına çıkabildiklerini öğrendim. Akvaryumum işyerimdeki laboratuvar tezgahında bu sebeple akvaryumdan çıkmaları çok büyük problem :).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.