ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Zody
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ağustos 2016 14:06
Son Ziyaret:
29 Ekim 2016 17:53
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bektaş Kirazlı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

...

SON 9 MESAJI

Akvaryum Üstünü Kapatmalı Mıyım ?
Merhaba,

Btikili Lepistes ithal akvaryumum da aydınlatma probleminden dolayı mevcut akvaryum kapağını çıkarıp yerine Hopar 60 cm 2x24 w lik aydınlatma armatürünü kullanacağım. Eski hali tam kapalı olan akvaryumum yeni armatür ile üstü açık bir hal alacak.
6 Lepistes, 2 çöpçü, 1 cüce vatoz ve 1 elma salyangozu var. Canlı bitki olarak da anubias, cüce bonsai ve 1 adet kırmızıya yakın ismini bilmediğim bir bitkim var. Akvaryumum 60 cm genişliğinde ve 50 cm yüksekliğindedir.

Elma salyangozunun dışarı çıkması ve bazı balıkların dışarı zıplama ihtimalleri ile ilgili yazılar okudum. Akvaryumun üstünü ışığı kesmeyecek biçimde nasıl kapatmalıyım ?
İthal Akvaryum Aydınlatma
Ben de pek anlamıyorum :) aynısını bulmak bu kadar zor mu ? valla pişman oldum bu akvaryumu aldığıma..basit bir akvaryum 50-60 lira iken bu 250-300 lira ve lambasını bulmak da ölüm...
İthal Akvaryum Aydınlatma
Merhaba,

Aşağıda fotosunu yüklediğim ithal akvaryumumun lambası kendi kendine söndü ve çalışmıyor. Bu kompakt floresanı koca Ankarada bir türlü bulamadım. Bulduklarımın ya boyları kısa ya da duy sistemleri farklı. Bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum. Bana yardımcı olabilecek var mı acaba ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187835/090820161532241.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187835/090820161536361.jpg[/IMG]
Yine Yeniden
Işıklandırma aslında en büyük sorunum. Akvaryumun kendi lambası kırıldı ve geçici olarak beyaz renk 15 watt bir daylight ampül takılı. Akvaryumun mevcut kapağını bozmadan içine 4x40 cm de led mi döşesem kararsızım. Maliyetsiz şekilde 40-50 liraya çözmek istiyorum.
Yine Yeniden
Merhaba

Aceleci akvaryum kurma deneyimim kötü bir tecrübe olmuştu. Ölen balıklarım için gerçekten üzüldüm. Akvaryumu tamamen boşaltıp temizledikten sonra yeniden ve sabırlı bir şekilde kurmaya başladım.
1) Akvaryumum 80 litre bitkili lepistes olacak.
2) Hagen siyah kum aldım ve 5-6 cm kadar yükseklikte serdim.
3) Kumun içine 4 adet misket gübre yerleştirdim.
4) Anubias ve saz bitkilerimi kendi zevkimce yerleştirdim.
5) Dinlendirdiğim su ile akvaryumu doldurdum.
6) Su içindeki ağır metalleri çöktüren damla'dan belirtilen miktarda suya ilave ettim.
7) Bakteri kültürünü belirtilen ölçüde suya ilave ettim.
8) Bitki için aldığım vitamin damlasından suya ilave ettim.
9) Akvaryumu boş olarak 1 hafta çalıştıracağım ve bugün 3. günü.

Başlangıç olarak önümüzdeki hafta sonu 1e2d full red lepistes alacağım. Çöpçü, vatoz ve elma salyangozu konusunda kararsızım. Hangisinden kaç adet almalıyım? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Bir de kurulum aşamasında yanlış yaptığım veya yapmam gereken bir konu varsa lütfen yazın.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187835/070820162257391.jpg[/IMG]
Akvaryum İlk Kurulum Problemi
Kalan balıklarım da öldü :(

7-8 Lepistesten oluşan 80 litrelik bitkili bir akvaryum yapacağım. Bu kez kurulumu çok dikkatli ve acele etmeden yapacağım. Cuba ve Elodea bitkisini düşünüyorum. Bu bitkiler için hangi kumu önerirsiniz ?

80 litrelik akvaryum için dış filtre gerekli midir ? Akvaryumum Seastar HX-500 ZF. Kapağın hemen altında sünger filtresi var.
Akvaryum İlk Kurulum Problemi
Alperen hocam Ankarada yaşıyorsun sanırım. Ankarada canlı bitki ve lepistes türlerinin bol olduğu önerebileceğin bir akvaryumcu var mı ? İmzandaki akvaryum gerçekten harika görünüyor. Tam olarak yapmak istediğim akvaryum :) Fotodaki bitki türlerini ve kullandığın kumu yazarsan sevinirim.
Akvaryum İlk Kurulum Problemi
15 litre kadar su dinlendiriyorum. Cumartesi günü dip çekim aparatı ile mevcut sudan 15 litre kadar çekip 15 litre dinlenmiş su ilave edeceğim. Bu şekilde haftada bir %20 lik su değişimi yaparak mevcut balıklarımı yaşatabilir miyim ? Şuan mantar ilacı yüzünden akvaryum suyu baya bir sarı ve kokuyor. Balıklar aslında canlı görünüyor ama sabah uyandığımda 1 tanesi ölmüş oluyor.
Akvaryum İlk Kurulum Problemi
Herkese merhaba,

Akvaryumu kurarken aceleci davrandım ve şebeke suyunu bekletmeden direk akvaryumu doldurdum. Akvaryumcudan aldığım 12 kadar yetişkin lepistes 2 çöpçü ve 2 vatoz u aynı gün akvaryuma koydum. İlk birkaç saat problem yoktu fakat ertesi gün sabahında 2 balık ölmüştü. Hergün 1-2 balık ölüyordu. Akvaryum kurulalı 1 hafta oldu. Bugün sabah yine 1 lepistes ölüydü.

Bu 1 haftalık süreçte akvaryumcuma konuyu anlattım ve birtakım ilaçlar aldım. Bunlar su dengeleyicisi, mavi renkli bir sıvı, bir de mantara karşı iyi olduğunu söylediği ve akvaryuma döktüğümde sapsarı yapan bir ilaç. Toplam da 3 adet ilaç aldım.

Tabi balıklarımın ölümü sebebiyle forumlara bakar oldum ve buraya üye olup bu konuda yardım almak istedim. Akvaryum kurulumunda yaptığım yanlışların farkındayım. Benim için şuan önemlisi akvaryumda kalan balıklarımı nasıl kurtarabilirim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Akvaryumum 70-80 litre kapasiteli. Şuan için de 8 adet tetra, 10 adet lepistes , 2 küçük melek, 4 çöpçü ve 2 vatoz var. Mantar ilacını kullandığım için akvaryum suyum şuan sarı renkte ve koku mevcut. Sadece İç filtre kullanıyorum. Akvaryum içinde 1 adet (4-5 dal ) canlı amazon bitkisi , 1 adet delikli kaya ve 1 adet plastik gemi mevcut. Kum olarak da beyaz ( toz şeker boyutunda) kum mevcut.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.