ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yigithuseyin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mart 2016 09:31
Son Ziyaret:
08 Haziran 2016 12:00
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin YİĞİT
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin YİĞİT

SON 10 MESAJI

Japon Balığım İçin Uygun Kum Ve Ortam Nedir?
Merhaba;

Öncelikle bir japon için 20 lt alan ihtiyacı var sende 2 tane toplam 40 lt yapıyor akvaryumu tamamen doldurmadığını ve içine bir obje koyduğunu düşünürsek nerden baksan 50 55lt bir akvaryuma ihtiyacın var die düşünüyorum(Şuan resimdeki kaç LT bilmiyorum). Kum konusuna gelince benim dedem de japon besliyor 3 yıldır ve kumları senin ki ile aynı . Bahsettiğin şekilde hiç bir ölüm olmadı. Ve japonlar kumları ağzına alıp atarak stres atarlar kum koyarak iyi yapmışsın. Ama şuan ki akvaryumun balıklar için çok küçük gözüküyor.
Ve unutmayalım ki onlar da bir canlı ve eğer bizde bu hobi var ise onları rahat ettirmek de bizim görevimiz.
Lepisteslerim Anlaşamıyor ..
Teşekkür ederim Arif Bey izmir de hobici arkadaşlar bulursam onlardan alayım akvaryumcular da bitkiler çok aşırı pahalı.
Lepisteslerim Anlaşamıyor ..
[QUOTE=poyrazendler] hala bi gelişme yok zaten demek yavru alma isteyiniz gösteriyor diğer yorumda fazla yavrum olmasın diyorsunuz tezat deyilmi bu [^_^][/QUOTE]

Ben olaya tamamen şu şekilde baktım tek erkek lepistes olursa dişilerin doğuracak olduğu yavrular da çiftleşme konusunda sıkıntı olmayacak . Ama iki erkek olursa sıkıntı olacak şeklinde anladım. O yüzden madem öyle tek erkek olsun doğacak olan yavrular da çiftleşmede sıkıntı olmasın istedim.

Dediğiniz doğru yavru alma isteğim oluğu için ileri ki zamanlarda yavruların eşlemesinde olumsuz sonuç olur die erkeği değiştireyim demiştim.

[QUOTE=ByProf]

Akvaryumunuz yeterli. 2e 4d yapabilirsiniz. Bunun içinde akvaryuma 2 dişi daha alacaksınız.

Canlı doğuranlar hemen hemen 28 günde bir doğururlar. Akvaryumu bitkilendirmenizi veya rafya kullanmanızı tavsiye ederim. İnanın en fazla bir ay sonra özellikle canlı doğuran konusunda baya bir tecrübeniz olacak. Ne zaman doğuracağını anlayacaksınız. [:iyi:][/QUOTE]

Teşekker ederim Arif Bey o zaman 2 dişi daha alayım canlı bitki akvaryumun içinde var eledoa var 8 9 kök kadar ama yetersiz sanırım delikli kayada var 2 tane ama yarvrular bunların arasında saklanamaz sanırım rafyayı da bilmiyordum forumdan okudum öğrendim onu yapabilirim kendim ama aslında bitkiyi çoğaltsam yavrulara saklanacak yer yapsam sanki daha iyi olacak değil mi.
Lepisteslerim Anlaşamıyor ..
Bende çiftleşmeleri en aza indirmemek için tek bir erkek lepistes olsun die erkeğin birini verip onun yerine dişiler almayı düşündüm yanlış mıyım ?

Ki yanlış düşünsem yada yanlış anlasam dahi amatör olduğum için direk "siz okumayı bilmiyorsunuz" gibi kaba ve aşağılayıcı bir cümle kurmanıza gerek yok sanırım.

Bu konuda bilgilendirir bilmediğim şeyi öğretici şeyler yazarsanız bence daha iyi olur. Sonuç olarak bu foruma öğrenmek için konu açıyoruz bilmediğimiz şeyleri öğretmek ise siz tecrübeli arkadaşların yardımıyla olacak diye düşünüyorum.

Akvaryum 65 cm bombeli akvaryum ferhat bey çok büyük değil tam bilmemek ile ya 65 litre su alıyor yada 50 55 litre arası yükseklik ve en ölçülerini bilmediğim için yazamıyorum kusura bakmayın.
Lepisteslerim Anlaşamıyor ..
Teşekkür ederim Orhan Bey ben o erkeğin birini vereyim yerine 2 dişi daha alayım 2 hafta oldu hala bir gelişme yok zaten :)
Lepisteslerim Anlaşamıyor ..
Merhaba arkadaşlar,

Akvaryumum da 2 dişi 2 erkek lepistes var ama anlaşamıyorlar sanırım erkekler bazen birbirlerini kovalıyor.
Forumda okuduğum kadarıyla baktığım da arkadaşlar genelde 1 erkek 3 dişi yada 1 erkek 5 dişi kombinasyonu yapmışlar.

Bende acaba erkeğin birini dişi ile değiştirsem mi yoksa bu şekilde de bir zararı olmaz mı çünkü çok aşırı büyük bir kavga yok.

Hamilelik açısından 2 hafta geçti dişinin birinin arkası biraz siyah oldu ama sanırım hamile değil bu çiftleşecek olgunluğa geldiği anlamına geliyor sanırım.
Yardım edebilir misiniz teşekkür ederim.
Kurmuş Olduğum Akvaryum (öneri)
Akvaryum 65 cm bombeli sanırım 65 litre alıyor 100 litre ve üzeri dış filtre tercih edilir die biliyorum ama doğru mu biliyorum bilmiyorum ısıtıcı 50w 24 saat açık çalışıyor 28 derece de sabit kuralı 2 hafta oldu 4 gün dinlendirilmiş çeşme suyu kullandım ve balıkları öyle içine koydum filtre de ısıtıcı da 24 saat açık birde flerosan lamba var suyun içinde dahi yanıyor demişti aldığım akvaryumcu ama kapağın altında yeri var ben oraya koydum akşamları 3 4 saat açıyorum sonra hep kapalı. Bitkileri dün akşam aldım yeni koydum kayalarla birlikte kum normal beyaz kırık ufak taşlar var bitkileri aldığım yer bu bitkilerin çok arsız olduğunu ve bu kumda dahi büyüyebileceğini söyledi tabi ben bilmiyorum doğru mu . haftalık %20 su değişimi yapıyorum her değişimden sonra mavi mürekkep gibi olan şeyi damlatıyorum su çok bulanık değil ama daha net olabilir su değişimi yaparken dip çekimi de yapıyorum.
Ayrıca suyu akvaryumun neresine kadar doldurmam gerekli şuan 5 6 cm aşağıda.

Şimdilik bu kadar yapmamı önerdiğiniz bir şeyler var ise beni bilgilendirebilir siniz.[EDIT]yigithuseyin,2016-03-17 17:06:28[/EDIT]
Kurmuş Olduğum Akvaryum (öneri)
Teşekkür ederim Hüseyin ve Orhan bey dediğiniz gibi bir arkadaş bulursam yada arkadaşlar daha iyi olacak bu iş .

Akvaryumcudan bir yeşil dal almaya kalktım sadece parmağım kadar dal 2,5 tl . Ben lepistesimi 2,5 tl ye aldım :)

Ben en iyisi bir kaç arkadaşımı daha çekeyim bu hobi işine :)
Kurmuş Olduğum Akvaryum (öneri)
Teşekkür ederim bakıyorum şuan dediklerinize.[:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.